OT-Hledá se PiPo! :)

Fórum o projektu Rosetta@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 azor: ja se taky nehadam, jen ze ta "smysluplnost" muze byt ruznymui lidmi posuzovana ruzne. Taky nehajim SETI a neplytvam vypocetnim vykonem na analyzovani niceho, kdyz zitra prilitne Vogonska demiolicni flotyla. :-D <edit> Miiichal rika ze ne, neutrhnul jsem minulej tyden z kalendare, takze to prej bude za 8 dni :-D </edit>
presto asi vetsine lidi co maj spustenej BOINC prijde SETI jako ten nejlepsi projekt. Proc by ho jinak pocitali? :?:

Edit: Nevim co by melo byt smyslem bety, presto myslim, ze hodne beta projektu spis pocita a k tomu jete upravujou bugy... viz zmineny spinenge. Nevim jak ted, ale jeste par mesicu z5 sypaly nove struktury k pocitani rychlosti cca. 2 do mesice.....
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

1) mel sem zduraznit, ze to pisu za sebe. Ne jako dogma, jen muj osobni nazor.
Jde taky o marketig. Jaky prostor dostane (je schopen si vydupat) mediich. Jak je stary....
Reportaz o ufonech muzes strcit na komercni TV mezi roztomily stenatka a horici kamion na D1. Ale napis clanek o nejakem matematickem projektu, aby to zajimalo 100 lidi a aspon 10 si ho precetlo....
O SAH skoro kazdy kdo se zajima o IT nekdy slysel. Kolik lidi na "ulici" bude znat rosettu?

2) Stou BETOU souhlas. Hodne zalezi jak ktera. Neco bezi rock-stable neco bych se osobne bal prohlasit za alpha lol. Jenom, ze kazdej pocita a pak se divi ze treba nema chekpointy nebo grafiku, ze to pada....
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 azor: nehazis vsechny do stejnyho pytle? Asi jsou i taci, co vi o ostatnich projektech a zustavaji verni seti. Duvody? Co ja vim. Nostalgie z klasika? Libi se jim fotky Areciba? Je jim doma smutno a radi by si radi pristi mesic koupili roztomilyho zelenyho ufounka ve zverimexu? ....
Bohudik na komercni TV moc nekoukam, tak ani nevim kolik reportazi o SETI tam je rocne. Bohuzel i na tech nekomercnich TV pokud uz je reportaz o BOINC, tak se omezi vetsinou na snimek seti sporice z clasica....
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Nehazim, kdyz nekdo vi co dela SETI a vi co delaji ostatni projekty tak at si SETI pocita lol.
To byla jenom odpoved na to proc SAH ma nejvice lidi.

edit VI co dela seti
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
sj-shark
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sj-shark »

sety byl prvni
sety to rozjel
a proto mel jako prvni smysl

v soucasne dobe smysl podle me nema, a proc ho lide pocitaji? kazdej by chtel prvni najit ufona ale malo tech kdo daj prednost rakovine, vono kdyby takovyho setare zasahla rakovina, treba jen doma, co myslize ze by zacal pocitat?

lide vidi malo do budoucna
shark z >> [CZFree.Net] Radlice <<
Obrázek
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

No tak já jsem třeba jeden z těch setařů :-) Začal jsem SETI počítat před mnoha lety protože:
1) bylo mi líto spálené energie kdy můj procesor běžel naprázdno
2) věřil jsem, že si najdu svého ufonka
3) strašně se mi líbila myšlenka distribuovaných výpočtů

To vše u mě platí stále, ale uvědomuju si, že šance nalezení čehokoli v SETI se blíží k nule. Tak když se objevily další projekty a možnost počítat víc projektů najednou, tak jsem se zapojil i do dalších. Všechny moje projekty dostávají výpočetní výkon stejným dílem, protože se neodvažuju žádný preferovat :-) V současnosti jsou to tyto 4: SETI, Malaria, WCG a Spinhenge. (LHC taky, ale ten je teď jaksi mimo) Klidně bych dělal i další, ale zdá se mi, že na jeden počítač jsou čtyři projekty tak akorát.
Honza

Příspěvek od Honza »

Xenostellar píše:To vše u mì platí stále, ale uvìdomuju si, že šance nalezení èehokoli v SETI se blíží k nule. Tak když se objevily další projekty...
Sance nalezeni cehokoli v SETI je, pokud se neomezujeme pouze na ufony. Bohuzel SETI neumi prilis sve vysvedky prezentovat - v tehle disciplyne skoro propadaji.
Dobrou sanci na zlepseni je, kdyz SETI nebude pouze opraseny zombik jako doposud, ale i dalsi projekty vcetne astropulse.

"Tak když se objevily další projekty" na me pusobi divne, protoze pred SETI behalo projektu na vyber docela dost.

S bodem 1) a 3) zcela souhlasim.
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Honza píše:"Tak když se objevily další projekty" na me pusobi divne, protoze pred SETI behalo projektu na vyber docela dost.
Na tebe to možná působí divně, ale já jsem v tý době o jiných projektech neměl ani páru. S příchodem BOINCu se to dost nakoplo k lepšímu. Tenkrát jsem měl net přes modem a o SETI jsem někde letmo zaslech. Vůbec mě nenapadlo, že by mohli být ještě jiný projekty. Po čase jsem zkusil i Folding, ale ten jsem na svym compu nestíhal spočítat do deadline.
KPX
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od KPX »

A neni to cely mnohem jednodussi? Nejvice lidi pocita SETI, protoze SETI dava nejvice kreditu. Kdyz nekdo zjisti, ze projekt XY mu dava na jeho pocitaci 250 kreditu za den, ale optimalizovany SETI 500 za den, tak jdou uvahy o uzitecnosti vypoctu proteinu stranou. A vo tom to je. :wink:
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 KPX: Dalsi zjednoduseni. BOINC cruncher=credithunter. nevim nevim. Einstein na AMDckach neni taky spatne ohodnocenej.... V CPDN mas zase credity jisty. Ale nevim jak dobre nebo spatne je creditove ohodnoceny pocitani rosetty. Osobne mi pocitani proteinu nelaka, svy top projekty uz mam vybrany. ;-)
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Souhlasím, SETI už měsíce nepočítám, ne že bych neměl rád kredit, ale vybral jsem si jiné projekty, které mi připadali "potřebnější"
KPX
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od KPX »

Bubak píše:2 KPX: Dalsi zjednoduseni. BOINC cruncher=credithunter. nevim nevim. ...
No jo, vždyť já neříkám, že takový přístup doporučuji. Ale když se podíváš na podíl výpočetní kapacity přidělený SETI a ostatním projektům, ať už v různých týmech, zemích, nebo celosvětově, tak to tak jednoznačně vypadá. Většina cruncherů jsou chlapi, a chlapi jsou prostě soutěživí. Takže pokud chtějí projekty získat výpočetní kapacitu, nesmí dávat výrazně méně kreditu (neříkám dávat více, to by vedlo k inflaci...) - jen "užitečnějšími cíli" ten soutěživý typ cruncherů od SETI nepřetáhnou. :idea: :wink:
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

No a co když všichni pořád věřej na ufony jako já? :D
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

Stejně jako většina jsem začínal na SETI. Teď momentálně, na Resovu výzvu mám všechno na Spinhedge. Nemyslím si totiž, že právě moje CPU vyřeší nesmrtelnost chrousta, a je mi jedno jestli mám RAC 1.580 nebo 800. Stejně mi komply jedou nonstop. Ale těší mě, když pár lidí jen tak obětuje subjektivní osobní zájem o kredity ve prospěch prezentace našeho týmu. Dnes jsme na Spinhedge už téměř devátí, a je nás hrstka. A když se podívám na CNT, kde jich je jak much, a kteří jsou daleko vzadu, mám radost. Neznám ani Foresta, ani dejvídka, ale když už se jednou týmy rozdělily, budu se snažit pro ten náš přispět co nejvíc.

Res má pravdu, za kredity si stejně nic nekoupíš. Ale já věřím, že dokážeme hodně. Sice nemáme tolik členů, zato ale jsme aktivní. ( ve všech směrech, pozdrav na Sulov :cry: , koupil jsem si v týdnu pár akcií Božkova :lol: .
Odpovědět