Jednoduche to je. Otazka je, jestli by se nemelo zapracovat na scheduleru, aby to nedelal. Konkretne pri pocitani vice projektu a jeden z nich je LHC je to dost opruz. Proc nemuze scheduler projekt ktery nema praci brat jako by byl v te chvili bud suspend, nebo no new work? Tim by mu nenarustal dluh a nic by se nedelo.Honza píše:Pokud se pocitaji pouze 2 projekty a jeden praci ma, druhy ne, tak tomu, co nema praci, narusta dluh. As simple as that.
Tudiz se tenci zasoba pro projekt, ktery praci ma...aby az bude mit praci ten obcasny, aby se mohl druhy projekt dorovnat vykonem prace.
Odhlaseni/prihlaseni nebo reset dluhu na opet na chvily srovna...nez to zase treba za mesic bude tam, co ted...
Extremne dlouhy predpoklad vypoctu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Private (old) + CCU stats.
@ Bubak. Jo, takhle uz to snad jenou i bylo. Jsem taky pro pro scenar, ze kdyz projekt nema praci, aby nenarustal dluh.
(samozrejmne do dalsiho kontaktu se schedulerem se nevi, jak to bude. Take se nedavno probiralo, ze narustani scheduler deffered for n dni je prave pro takove pripady moc, protoze zatimco projekt ma praci, boinc scheduler nekontaktuje. No vlastne se vubec vedou dlouhodobejsi diskuse o tom, jak to vyvazit - ze nejaky projekt ma praci stridave, ze jiny nemuze predem urcit, jak dlouho vypocet potrva a vubec do dat dohromady tak, abyt o fungovalo).
(samozrejmne do dalsiho kontaktu se schedulerem se nevi, jak to bude. Take se nedavno probiralo, ze narustani scheduler deffered for n dni je prave pro takove pripady moc, protoze zatimco projekt ma praci, boinc scheduler nekontaktuje. No vlastne se vubec vedou dlouhodobejsi diskuse o tom, jak to vyvazit - ze nejaky projekt ma praci stridave, ze jiny nemuze predem urcit, jak dlouho vypocet potrva a vubec do dat dohromady tak, abyt o fungovalo).
Tak povikendove info:
- jedna jednotka se mi stahla, mela predpoklad "pouze" 9 dni, tak jsem se zacal radovat, ze je to v pohode...
- pak se stahla dalsi, ktera mela predpoklad opet 21 dni, takze zadna zmena - ani predpoklad vypoctu se nezkracuje...
Takze jak to tak vidim, tak odinstalace Boincu, BS a komplet znova?
Nenapada jeste nekoho nejaky zpusob, jak z toho ven? Diky mockrat!
- jedna jednotka se mi stahla, mela predpoklad "pouze" 9 dni, tak jsem se zacal radovat, ze je to v pohode...
- pak se stahla dalsi, ktera mela predpoklad opet 21 dni, takze zadna zmena - ani predpoklad vypoctu se nezkracuje...
Takze jak to tak vidim, tak odinstalace Boincu, BS a komplet znova?
Nenapada jeste nekoho nejaky zpusob, jak z toho ven? Diky mockrat!
s.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Co znamená ,,předpoklad výpočtu pouze 9 dní,, a následně ,,21 dní,, ?
To myslíš dedline? S tím nic nenaděláš, nelze si vybrat WU s určitou dedline, to ti server přiřadí sám.
Má otázka tedy zůstává, jde ti o dedline, nebo o celkové množství zázoby?
Předpoklad délky výpočtu je něco jiného a ten by se měl postupně upravovat dle tvé odevzdané práce. Ale i tak to může hodně dlouho trvat pokud se porovnávají stejně náročné WU, jelikož těch variant WU je hrozně moc a tak než se znovu dostaneš ke stejně náročným WU u kterých by byl už upravenější čas výpočtu, může to hezky dlouho trvat. Záleží to tedy i na výkonu PC a tím i počtu zpracovaných WU za den. Čím větší výkon, tím dříve se to asi upraví.
To myslíš dedline? S tím nic nenaděláš, nelze si vybrat WU s určitou dedline, to ti server přiřadí sám.
Má otázka tedy zůstává, jde ti o dedline, nebo o celkové množství zázoby?
Předpoklad délky výpočtu je něco jiného a ten by se měl postupně upravovat dle tvé odevzdané práce. Ale i tak to může hodně dlouho trvat pokud se porovnávají stejně náročné WU, jelikož těch variant WU je hrozně moc a tak než se znovu dostaneš ke stejně náročným WU u kterých by byl už upravenější čas výpočtu, může to hezky dlouho trvat. Záleží to tedy i na výkonu PC a tím i počtu zpracovaných WU za den. Čím větší výkon, tím dříve se to asi upraví.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
OK. Sorry, asi jsem se spatne vyjadril, napisu znovu:
vsechny casy, o kterych se tu bavim je cas oznaceny jako Dokonci za v BS, tedy cas, ktery Boinc Manager predpoklada, ze se bude pocitat jednotky. Deadline jednotek neresim - ten je vzdy v zari, coz vzhledem k tomu, ze realne jednotku pocitam okolo 6 hodin vcelku v pohode stiham...
Nehlede na to, ze (jak jsem jiz psal) kdyz mam stazenou jednotku s nejakym ohdadem dokonceni (ten se velmi rychle zkracuje v prubehu vypoctu), zasoba prace viditelna v BS je vzdy alespon 2x vetsi, nez je cas na dopocitani te jedine jednotky.
co jsem mym predchozim prispevkem chtel napsat je, ze se predpokladany cas vypoctu neupravuje dle skutecnosti, porad mam brutalne vysoky predpoklad zcelna neodpovidajici realite...
Je to odpoved na forestovu otazku?
vsechny casy, o kterych se tu bavim je cas oznaceny jako Dokonci za v BS, tedy cas, ktery Boinc Manager predpoklada, ze se bude pocitat jednotky. Deadline jednotek neresim - ten je vzdy v zari, coz vzhledem k tomu, ze realne jednotku pocitam okolo 6 hodin vcelku v pohode stiham...
Nehlede na to, ze (jak jsem jiz psal) kdyz mam stazenou jednotku s nejakym ohdadem dokonceni (ten se velmi rychle zkracuje v prubehu vypoctu), zasoba prace viditelna v BS je vzdy alespon 2x vetsi, nez je cas na dopocitani te jedine jednotky.
co jsem mym predchozim prispevkem chtel napsat je, ze se predpokladany cas vypoctu neupravuje dle skutecnosti, porad mam brutalne vysoky predpoklad zcelna neodpovidajici realite...
Je to odpoved na forestovu otazku?
s.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Takže to znamená že odhadovaný čas výpočtu jedné WU máš 9 dní?spamoid píše:Tak povikendove info:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
2 spamoid: Podle me se to casem srovna. Dej scheduleru vic casu. Zatim si muzes nove WU stahovat rucne pres BS. (Get work-> 7 days).
2 spamooid: Korekce odhadovaneho casu vypoctu provadi scheduler po DOPOCITANI WU! pri dopocitani nejake WU by se ti mel zmenit (snizit) odhadovany cas u vsech WU ktere mas ve fronte. To ze maji ruzne WU ruznou odhadovanou dobu vypoctu nejspis souvisi s ruznou AR tech konkretnich WU.
To Bubak: je mi jasne, ze kazda dopocitana WU by mela zpresnovat odhad. Problem je, ze takto uz pocitam tyden a porad mam odhad pres 20 dnu... Tim, ze mam tak vysoky odhad se mi do fronty uz nic nestahne (viz hlaseni Scheduleru v jednom z mych predchozich prispevku), takze vzdy je to ten odhad z aktualne stazene jednotky... Kazdopadne chapu, ze ruzne jednotky maji ruzny odhad, ale ty, co stahuju ja maji pravidelne nad 20 dnu 
s.
Jeste jeden dotaz - nemuze to byt take Benchmarkem? Mam P-M 1,6 s 2MB cache a dava mi nasledujici vysledky v benchmarku:
Diky za info...
Uz uplynul dalsi tyden a odhad se vubec nezkracuje - vcera vecer jsem dostal nejake kratke jednotky (skutecna doba okolo 2hod, odhad byl asi 5 dnu), ale ted pocitam zase "normalne" dlouhou, zase byl odhad pres 20 dnu...18/08/2006 08:42||1340 floating point MIPS (Whetstone) per CPU
18/08/2006 08:42||2742 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
Diky za info...
s.