BOINC - Rectilinear Crossing Number

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Bob van Sikorski
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bob van Sikorski »

tak zrovna uz 1h50min pocitam unitu co evidentne este nebude koncit. bere si 3MB RAM (mam P4-3,6ghz)

edit: tak uz ji pocitam 3h40min a stale nekoncim (jen pro upresneni, mam zaply HT)
Naposledy upravil(a) Bob van Sikorski dne čtv črc 13, 2006 10:01 pm, celkem upraveno 1 x.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Denní kvóta 1000 jednotek mě fascinuje ;o). Taky jsem se přidal a něco jim spočtu.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Upozorneni: dosti lidem se stalo, jak jsem se docetl na foru k projektu, ze se jim nektera jednotka pocitala treba nekolik desitek hodin a potom jim hodila chybu, takze bacha na to, tento projekt je opravdu nepredvidatelny, da se rici, ve stadiu beta-testovani, pripojte se jen na vlastni riziko.

Take jeste upozorneni: pokud v tomto projektu pausnete WU a pak ji opet pustite, tak se pocita od zacatku (pokud nemate zaskrtnutou volbu "Leave in memory while preempted"). Tudiz, pokud treba vypnete po deseti hodinach pocitani komp a zitra ho zapnete, tak tu jednotku pocitate od zacatku! :x

//edit: názorná ukázka proměnlivé doby výpočtu WU: tady
Také zajímavé zjištění je, že se od každé WU odesílá 11 různých souborů, přičemž dobrá polovina má jen 4 bajty :roll:
Naposledy upravil(a) Necroman dne pát črc 14, 2006 12:57 pm, celkem upraveno 2 x.
Bob van Sikorski
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

tak tos me teda nepotesil :Honza_wall :( :x
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

resume

Příspěvek od fatbozz »

to se ale u nove vznikajicich projektu musi z vetsi casti predvidat ze nemaji "RESUME"
Bob van Sikorski
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

me nejde o resume, to neni prob, komp mi bezi 24/365, ale stve mi , ze muzu treba zitra rano zjistit, ze se unita ani po 12 hodinach nespocitala a hned vedle ni bezi dalsi co se nespocitala po 9 hodinach.
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

By mě celkem zajímalo co odesílá jako výstup WU když to má 4 byte - slovo "none" ? :) (zatím nejdelší jednotka 141s, nejkratší 0,11s)
EDIT: Tak ty 4byte to odesílá samý "0", při odesílání většího souboru to na výstupu má např. "při 14-tiúhelníku je linie č.335 křížená 185x" apod.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak se jim odmčely nejen servery, ale i web.
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Vypadek je predem ohlaseny, proste jsou odstrihnuti od proudu.

RCN je fajn projekt pristupem Bernharda, alespon me se zamlouva.
Pocatim uz druhy tyden a zatim je tam docela fajn patra lidi kolem.

Puvodni "problem" superkratkych WUs je vyresen tim, ze se nejprve pusti lokalne in-house a prerusi to 2 vterinach. Vetsina se jich behem 2 vterin dokonci a pouze ty, ktere bylo treba umele prerusit, jdou do dalsiho kola do verejneho scheduleru. Tim se zasadne snizuje narok na traffic a dasli.

Jak se forest bez znalosti souvislosti podivoval, ze jsem pocital SZTAKI, RCN v dobe superkratkych WUs poskytoval stejne dobre podminky pro testy, ktere jsem delal.
tj. extremni mnozstvi zaznamu v client_state.xml zpusobuje obrovskou reziji boinc core, takze jedno jadro pak obsluhuje pouze zaznamy v xml a v podstate ani BOINC nestaha upload, jak rychle vysledky pribivaji.
Rezije pak muze delat cele jedno jadro...jaka by byla rezije na single core se radsi ani nedomyslim...

Deadline byl jiz na pozadani zvysen na 10 dni, pokud se nepletu.
Momentalne mam WU, ktera bezi jiz 50 hodin. (cekam, az dojede, pak masinu rozebiram, reinstaluju a v pondeli jde z baraku.)

Dalsi prace bude. Jestli to bude mozne, budou do novejsi aplikace pridany check-pointy a pripadne i nejaky update progress baru. Druhe ale vidim problemticke, radsi bych klasicky GUI, ktery by ukazoval co se spocetlo nebo co se momentalne pocita...
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

RCN už má statistiky na Boinc Synergy, server a stránky opět jedou.
Btw. Být v top 100 uživatelů a druhý den UotD, to se mi líbí :lol: .
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Honza píše:Puvodni "problem" superkratkych WUs je vyresen tim, ze se nejprve pusti lokalne in-house a prerusi to 2 vterinach. Vetsina se jich behem 2 vterin dokonci a pouze ty, ktere bylo treba umele prerusit, jdou do dalsiho kola do verejneho scheduleru. Tim se zasadne snizuje narok na traffic a dasli.
No nevím, z dnešních 9 jednotek se 5 spočítalo za méně jak sekundu a to co jsem dostal minulý týden tomu poměru také plus minus odpovídalo :(
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Honza píše:Deadline byl jiz na pozadani zvysen na 10 dni, pokud se nepletu.
Já zatím stále dostávám jednotky Deadline = 2 dny
Honza

Příspěvek od Honza »

Aha, tak se to bud jeste plne nepromitlo nebo uz jsou takove WUs vycerpane. (ted uz RCN nepocitam a pripravuji masinu na migraci z baraku, takze misto teho pojeden na jine masine CPDN).
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

RE:

Příspěvek od Necroman »

Právě jsem dopočítal 31 hodinovou jednotku :shock:, uff... můj notebook už má také tři dny up-time se 100% zátěží procesoru, to ještě během těch let chudák také nezažil :o
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Projekt o5 neběží. Nejde web ani odeslat jednotky. Asi už to trvá delší dobu,nevím.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Odpovědět