Je to Intel P4 Prescott 2,66 533Mhz bez HT.
Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- forest
- Kontaktovat uživatele:
První WU zpracovaná s optimalizací A36 je hotová za 50 minut, místo předešlých 5 hodin, což je fakt BOMBA
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Mate uz nekdo validni jednotku spoctenou optimalizovanou aplikaci? Me zatim vsechny cekaj na validaci, tak nevim, jestli to mam nasazovat na na vic masin.....
Private (old) + CCU stats.
Rozdelil jsem thread od Aktualniho stavu Einstein a spojil s timto, aby se forum nesralo jeste vic.
Znovu opakuji, ze nez zase bude nekdo jasat, je treba si uvedomit "ze WU u Einsteina/Alberata maji promenlivou delku. To by samo o sobe nevadilo, ale promita se to i do ucinosti optimalizace..."
Takze rikat, ze se jedna o stahnuti z 5 hodin na 50 minut...
Casy, ktere uvadi Bijek, jsou se shode se zkusenostmi ostatnich, kteri posuzuji korektne.
Kdyz se rekne, ze je to zhruba 2x rychlejsi, neni to daleko od pravdy...
Znovu opakuji, ze nez zase bude nekdo jasat, je treba si uvedomit "ze WU u Einsteina/Alberata maji promenlivou delku. To by samo o sobe nevadilo, ale promita se to i do ucinosti optimalizace..."
Takze rikat, ze se jedna o stahnuti z 5 hodin na 50 minut...
Casy, ktere uvadi Bijek, jsou se shode se zkusenostmi ostatnich, kteri posuzuji korektne.
Kdyz se rekne, ze je to zhruba 2x rychlejsi, neni to daleko od pravdy...
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Těch 50minut je u těch kratších jednotek které to dříve dělalo za 5hodin jak jsem už psal, není to žádnej blud jak naznačuje Honza. Už mám zpracovaný 4, takže to sedí. Rozdíl byl jen v sekundách 49-51minut. Delší jednotku jsem měl zatím jenom jednu a její čas byl s optimalizací 1:40, dříve 8hodin.
Takže pravděpodobně u Intelu je ten rozdíl a úspora času větší než u AMD na kterém to před optimalizací jelo rychleji.
Takže pravděpodobně u Intelu je ten rozdíl a úspora času větší než u AMD na kterém to před optimalizací jelo rychleji.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Mozna by stalo za to dat link na tu masinu, na ktere to pocitas.
Napriklad tenhle vysledek bezel jak na Pentiu D s optimalizaci, tak bez optimalizace na P4 i AMD. Nevidim, ze by to s optimalizaci bylo 6x rychlejsi, jak uvadi, ackoli by to bylo super.
http://einstein.phys.uwm.edu/workunit.php?wuid=5568190
Napriklad tenhle vysledek bezel jak na Pentiu D s optimalizaci, tak bez optimalizace na P4 i AMD. Nevidim, ze by to s optimalizaci bylo 6x rychlejsi, jak uvadi, ackoli by to bylo super.
http://einstein.phys.uwm.edu/workunit.php?wuid=5568190
Aby ta 1:40 nebyla ta první kterou jsi ještě částečně počítal neoptimalizovanou verzí. Nechce se mi věřit že by krátké (neoptimalizované) jednotky počítala ta tvá mašina 5 hodin. Tj. cca 5x déle než moje. A dlouhé jednotky cca 8 hodin. Tj. pouze 2x déle.forest píše:Těch 50minut je u těch kratších jednotek které to dříve dělalo za 5hodin jak jsem už psal, není to žádnej blud jak naznačuje Honza. Už mám zpracovaný 4, takže to sedí. Rozdíl byl jen v sekundách 49-51minut. Delší jednotku jsem měl zatím jenom jednu a její čas byl s optimalizací 1:40, dříve 8hodin.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
K projektu jsem se zde přihlásil po delší době až dneska ráno, takže nic rozpočítané nebylo.Bijek píše: Aby ta 1:40 nebyla ta první kterou jsi ještě částečně počítal neoptimalizovanou verzí. Nechce se mi věřit že by krátké (neoptimalizované) jednotky počítala ta tvá mašina 5 hodin. Tj. cca 5x déle než moje. A dlouhé jednotky cca 8 hodin. Tj. pouze 2x déle.
Právě to je ono. Když přihlásiš do projektu novou mašinu dostaneš vždy pouze krátke jednotky. Delší dostáváš pouze když poctivě počítáš. U mně je Enstein hlavní projekt. Vždy když jsem ho instaloval na nový počítač byly jako první vždy krátké jednotky. Ověřeno asi 8x. Nikdy to nebylo jinak. Většinou druhý den už chodily pouze dlouhé. Na těchto kompech jel pouze Enstein.Toto pravidlo plati i když opustím projekt a opětovně se do něho zase přihlásím.forest píše:K projektu jsem se zde přihlásil po delší době až dneska ráno, takže nic rozpočítané nebylo.Bijek píše: Aby ta 1:40 nebyla ta první kterou jsi ještě částečně počítal neoptimalizovanou verzí. Nechce se mi věřit že by krátké (neoptimalizované) jednotky počítala ta tvá mašina 5 hodin. Tj. cca 5x déle než moje. A dlouhé jednotky cca 8 hodin. Tj. pouze 2x déle.
Na tvé mašině (bez HT a optimalizace) by spíše byly časy 1:30-1:50 krátká jednotka. Cca 5 hod dlouhá jednotka.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Když tady jel Einstein zhruba před měsícem pár dní, tak byly ty časy jak jsem psal 5 a 8 hodin, mám to napsaný. Měl jsem ale jenom 256Mb Ram a nyní mám 512MB tak možná to brzdilo swapování.
Nevím tedy jak si vysvětlit tu první dlouhou, když jsem optimalizaci nahrál ještě než to začalo počítat, ale budiž. Tak tedy časy u krátkých WU jsou kolem 50minut.
Nevím tedy jak si vysvětlit tu první dlouhou, když jsem optimalizaci nahrál ještě než to začalo počítat, ale budiž. Tak tedy časy u krátkých WU jsou kolem 50minut.
Albert ma (stejne jako stary Einstein) docela nizke pozadavky na pamet, takze tim to asi taky nebude.
Lepsi je asi srovnavat casy stejne jednotky mezi masinou s optimalizaci a bez (viz ten link, co jsem dal) nez v ramci jedne masiny v velkym casovym odstupem.
Mozna se trochu zmenila povaha jednotek, mozna dalsi veci, ale 6x zrychleni se asi nekona...zatim jsem nevidel, ze by to nekdo takto oslavoval.
Nedal jsi link na tu masinu - jak dlouho danou jednotku pocitaji ostatni?
Lepsi je asi srovnavat casy stejne jednotky mezi masinou s optimalizaci a bez (viz ten link, co jsem dal) nez v ramci jedne masiny v velkym casovym odstupem.
Mozna se trochu zmenila povaha jednotek, mozna dalsi veci, ale 6x zrychleni se asi nekona...zatim jsem nevidel, ze by to nekdo takto oslavoval.
Nedal jsi link na tu masinu - jak dlouho danou jednotku pocitaji ostatni?
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Link ani nedám, ty nedávám nikdy a mám k tomu své důvody, doufám že to zase nebude někdo řešit, je to dobrovolné kdo zveřejňuje náhled na své PC a kdo ne
Prozatím ty WU co jsem vypočítal já ještě nikdo jiný neodevzdal, takže potom napíšu.
Prozatím ty WU co jsem vypočítal já ještě nikdo jiný neodevzdal, takže potom napíšu.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Už mám i pár výsledků z AMD 64 3200+ na kterém mně jede jenom Einstein.
Bohužel ve výpisu mám jen samé delší WU bez optimalizace, takže zrychlení u kratších nemůžu posoudit.
Bez optimalizace delší WU: 13.111
S optimalizcí delší WU: 5.148 (už mám 3)
S optimalizací kratší WU : 1.598 (také 3 odevzdané)
P.S. Na všechny 3 ty delší odevzdané WU jsem už obdržel Credit, takže všechno je OK a optimalizace skutečně funguje.
Bohužel ve výpisu mám jen samé delší WU bez optimalizace, takže zrychlení u kratších nemůžu posoudit.
Bez optimalizace delší WU: 13.111
S optimalizcí delší WU: 5.148 (už mám 3)
S optimalizací kratší WU : 1.598 (také 3 odevzdané)
P.S. Na všechny 3 ty delší odevzdané WU jsem už obdržel Credit, takže všechno je OK a optimalizace skutečně funguje.