Chyby výpočtu

Fórum o projektu Rosetta@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

2forest: mno nechcu tady davat nejaky navody ale ty prvni dva vypocty co tam ted jsou sem vypocital poctive, ostatni sem pocital tak 5sekudn na jednotku. takze podvod vidim v tom ze to nepocitam 2hodiny ale dokazu nasimulovat dokonceny vypocet za mnou stanoveny cas + narokovany/obdrzeny kredit. Nijak sem to nechtel prehanet tak se to drzi pri normalu (neni to tak ocividny jak u pripadu rosetty), ale zhruba 500 kreditu sem dostal za 3h vcetne doby nez sem na to prisel.
mmj.: ten muj OC celer. to pocita zhruba za 2h (proto sem to tak nejak priblizne nastavil i u tech ostatnich "fake" jednotek) a amd 64 3600+ za nejakych 2.5-3h a narokoval by zhruba stejnej kredit [pri optimalizovanym trux-boinc].
2admin: sorry za OT v tomto vlakne
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Aha, no naštěstí jsi jeden z mála který asi ví ja se v tom dá takhle hrabat :wink:
Já říkám furt že je nejlepší porovnání více WU pro přidělování Creditu.
Podvádění by bylo to poslední co by totiž BOINC mohlo nějak prospět :cry:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

6.1.2006 7:51:41|rosetta@home|Error on file upload: length of file /f/boinc/projects/rosetta/upload/301/NO_MORE_RELAX_CYCLES_2reb_224_5275_0_0 2920 bytes != offset 0 bytes

co to je za chybu :?:
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tak tahle hláška není u Rosetty nic vzácného :?
Vždy to napíše když u odesílání se snaží klient odeslat větší soubor než kolik by měl skutečně mít.
Už mně to udělalo několikrát a nikdy se to ještě nepodařilo odeslat i když ve výpočtu k žádné chybě nedošlo. Pokaždé jsem to z přenosu ručně smazal, aby to neházelo furt tu stejnou chybu dokolečka.
Je to jedna z dětských nemocí, kterou Rosetta bohužel trpí.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

Po 5h výpočtů to hodilo chybu... Už nikdy nebudu počítat rosetu a jestli jo tak si to 2-krát rozmyslím :evil:
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2IQE: Počítám Rosettu už nějakej ten den a naprosto bez problémů. Viz. seznam jednotek.
dejv
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Jak jsem již jednou zde psal. Pokud je jednotka ukočena chybou a počítala se déle než WU které jste zpracovali bez chyb, tak přestaňte používat optimalizovaného klienta BOINC. Už jsem to musel na jednom PC udělat. Je to 1Ghz Celeron a télka výpočtu je na něm 10h. S optimalizovaným klientem zpracovával jen ty kratší WU a u všech delších vyhodil po 8h chybu, vždy v ten stejný čas.

Jedná se o pojistku tohoto projektu proti podvádění s banchmarky, nebo náhodnému úletu v tomto testu a v důsledku toho nárokování neoprávněného množství Creditu.
VIRCom.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIRCom.cz »

Optimalizace mi delala problemy zatim jenom na Sempronovi 2300+, jinak vsude jela bez problemu....
Jinak ze zhruba 220 WU co jsem za tech 7 dni spocital, mam 3 chyby, coz dle meho nazoru neni tak spatny... jednou to byla chyba u me a 2x vadna WU :wink:
Obrázek
...zivot a procesorovy cas plyne dal...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Byla to určitě vadná WU, nebo obě byly ukončeny po zhruba stejném výpočetním čase a ten čas byl hodně dlouhý?
VIRCom.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIRCom.cz »

pravdepobne vadne WU - bylo to pocitane cca 4 hodiny a i u ostatnich, co to pocitali, byla ve dvou pripadech chyba...
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Zeptám se tedy jinak, spočítal jsi někdy jednotku za delší čas na tom PC bez chyby?
Nejde o to jestli to udělalo i ostatním, ale jestli to tu chybu hodí jen u extrémně dlouhého výpočtu a to pokaždé.
Kolik máš dle banchmarku odhadovaný čas na jednu WU ?
VIRCom.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIRCom.cz »

Ano spocital jsem na tom PC mnoho delsich jednotek...

netusim, kde najdu odhadovany cas na jednu jednotku....
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

V Boinc Managerovi máš u každé WU její odhadovaný čas, ještě před tím než jí vůbec začneš počítat.
Tento odhadovaný čas se tvoří z výsledků banchmarku. Čím je banchmark větším, tím je logicky čas kratší.
Adam23
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Dost chyb při výpočtu jednotek

Příspěvek od Adam23 »

Zdavím, jsem nováček v distribuovaném počítání. Počítám SETI, LHC(no to asi 2 dny pak došly jednotky :D) a Rosettu. Co mě zaráží je abnormálně velká chybovost při výpočtech v tomto projektu! Zatím mám success u 7 WU a Client error u 11 :( a to v různém stadiu výpočtu. Klienta používám standardního a ostatní projekty jsou v pořádku, tak nevím... Jak jste na tom vy ostatní v Rosettě?
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Zdravím, a vítejte na fóru
Já osobně mám zatím výsledky v pořádku kromně pár které jsem si spůsobil vlastní blbostí.
Problém je že takto se dá ta chyba špatně určit. Byli by potřeba další informace co to vypisuje za chybové hlášky, popřípadě linky na WU (počítač) (exit code 0x00...) na jakých PC to počítá jestli jsou OC, jestli to dělá se zapnutou grafikou nebo stále...?
Edit Jestli používáte na RAH stejný nick jako na tomto fóru tak u těch jednotek je většinou - exit code -1073741811 (0xc000000d)
tak na jejich fóru jsem našel akorát to že sami nevědí co j to za chybu v9cezde
[spekulace]hádal bych že bude problém s grafikou nebo nedostatkem paměti (rosetta potřebuje i přez 200mb)
Naposledy upravil(a) azor666 dne čtv čer 15, 2006 12:39 am, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Odpovědět