BOINC - Afrika@Home - Malaria Control

Fórum o projektu Malaria Control (Africa@home)

Moderátor: zdespi

Odpovědět
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Trocha statistiky

Příspěvek od LiborA »

Tak jsem udělal celkem 24 jednotek na svém 2 procesorovém Xeonu 2,4 GHz.

Nejrychlejší: 2579 sec (kredit 5,087)
Nejpomalejší: 3958 sec (kredit 7,56)

Průměr z těch 24 jednotek je 51 min 44 sec.

Jinak v současné době zůstává 419 WU, takže snad ráno ještě nějakou ztáhnu :)
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

2 velda: pokud vim tak v optimalizovaných verzich Boinc od truxe je možnost grafiky zakázaná.....nebo ty jsi to snad nějak dokázal rozchodit? Už se to tu na foru několikrat probíralo a vždy z toho vyplynulo, to co píšu.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Asi jsi to špatně pochopil, grafika je vyřazena pouze u optimalizované aplikace Seti@Home, nikoli u optimalizovaného klienta. Takže u všech ostatních projektů které grafiku mají, by se ti měla normálně zobrazovat.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

forest píše:Asi jsi to špatně pochopil, grafika je vyřazena pouze u optimalizované aplikace Seti@Home, nikoli u optimalizovaného klienta. Takže u všech ostatních projektů které grafiku mají, by se ti měla normálně zobrazovat.
No já jsi tím tak jistej nejsem, na všech kompech, na kterých mám truxovi klienty mi grafika nafachá
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Přesně jak píše LiborA....všude kde mám Trux36...tak mi nejede grafika. Ale vůbec mi to nevadí...takže to řešit nebudu.
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

Tak abych do toho prispel, na dvou kompech co mam tx36 a kontroloval jsem je, ostatni nevim, tam jsem nezkousel, tak na jednom grafika jde a na druhym ne, takze to bude asi nejaka zahada :)
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

O co vlastně jde v MalariaConatro.net?
Budou se počítat simulační modely přenosových dynamik a zdravotních účinků malárie. Jsou totiž důležitým nástrojem pro kontrolu malárie. Budou využívány pro určení nejlepší cesty ve vývoji a testování nových vakcín.
Takové modelování je velmi počítačově náročné, vyžaduje totiž simulaci různorodých parametrů z různých skupin obyvatelstva, protože všechny tyto parametry souvisejí s biologickým a sociálním faktorem, které ovlivňují další sířeni onemocnění.
Švýcarský tropický institut vyvinul počítačový model pro malarickou epidemiologii a spojil jeho místní počítačovou kapacitu (asi 40 PC), pro dělání přídavných studií. Ale jak to už bývá, potřebují daleko více výpočetního výkonu, aby potvrdily podobné modely, a simulovaly je v plném rozsahu výpočtu.
To je důvod proto aby vznikla MalariaControl.net, má spojit dobrovolníky a výpočetní výkon počítačů a tisíců lidí z celého světa. Má pomoci zdokonalit předpověď výzkumu, a i kontrolovat šíření malárie v Africe.
Podle dřívějších zkušeností očekávají, že MalariaControl.net aplikaci dokončí za několik měsíců s využitím tisíce dobrovolníků. Objem práce který se spočítá bude hned k dispozici vědcům, kteří vyvíjí aplikaci.
Z předešlých zkušeností bude většina dobrovolníků z rozvinutých zemí – Severní Amerika a Evropa. Nicméně hlavním cílem Afrika@Home je sdružovat Africké univerzity.

Jak vypadá vir malárie
Obrázek

Nekamenujte me, jen jsem se snazil o preklad :cry: tak doufam ze to z necemu bude .... :)
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

M1.LaN píše:.....Nicméně hlavním cílem Afrika@Home je sdružovat Africké univerzity.
Super, díky za info. Ty univerzity se vyjmenoval zde.
dejv
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Nějaké info

Příspěvek od LiborA »

Je k dispozici nová verze programu 525, která opravuje chybu Exit Code -5.

Servery byly přesunuty na University of Geneva a do STI in Basel (pro beta fázi) a v CERNu hledají další aplikace v rámci Africa@home.

2 M1.Lan: Já doufám, že přechod do další fáze nebude trvat moc dlouho, každopádně ve Swiss Tropical Institute předpokládají, že by se současným HW mohli zvládnout až 10 tisíc uživatelů, takže chce to jen vydržet. Jinak díky za překlad.
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

@LiborA - Dekuji za info, urcite vydrzim, a moc me tesi, ze se preklad libil :D i kdyz moje anglictina zatim neni perfektni, ale budu se snazit, i v budoucnu, jak mi cas a moznosti dovoli. O vikendu budu mit cas, tak se vrhnu na preklad clanku o malarii, tak jen doufam, ze se to povede :lol:
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Článek o tomto projektu by se jistě hodil, hodit ho na web není žádný velký problém, takže doufám že když se to nepovede tenhle víkend, že se článek časem podaří.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Nová verze aplikace - 5.26

Příspěvek od LiborA »

Tak máme k dispozici novou verzi aplikace - 5.26 - jsou tam opraveny nějaké bugy, ale hlavně zlepšena správa paměti a nějaké optimalizace. Nyní okupuje pouze 23-25 MB paměti (plus cca totéž ve virtuální) a došlo i k určitému zrychlení výpočtu :)
Honza

Příspěvek od Honza »

Dobre, ze ten memory leak konecne opravili :Honza_pray
Take jim pry klesla chybovost vypoctu z 3% tak na 2%.

S tou pameti to tak uplne neni...nebo ne obecne: me to uz po dvou minutach zere 43MB (bez zapnuti grafiky, po zapnuti grafiky 100MB).

Dokaze nekdo kvantifikovat udajne zrychleni? Casem na to prijdu, ale at je vic mereni na vice masinach.
EDIT: Hmm, tak jsem tam nejaky viditelny narust rychlosit nezaznamenal...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

K té rychlost i dávám výsledky z mého Athonu64 2800+

verze 5.25 průměrně 2684 sec (ze 17 výsledků)
verze 5.26 průměrně 2116 sec (ze 47 výsledků)
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Tak se objevila nová verze 5.27, ale protože způsobovala pod Woknama občas problém - that lead to an early exit of the application for some workunits. This probably explains the "exited with zero status but no 'finished' file" messages - tak se velmi rychle objevila verze 5.28, které to řeší :)

Jinak co vlastně řeší:
-Rewrite of the code that summarizes simulation predictions, following a change in the specification. At the same time we have moved from list based to array based structures for the summaries. This should be more stable.
-Some small bugfixes
Odpovědět