Filozofování nad pøínosem SETI pro DC

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Asi jsem to špatnì pochopil, myslel jsem že dotaz byl které projekty by vznikly/nevznikly bez popularity Seti Clasik/BOINC a né jaké projekty jsou èemu podobné.
Pochopil jsi to dobre. Podobnost jinych existujicich projektu jsem pouze pouzil jako argument toho, ze by zminovane projekty mely velkou sanci na vznik a fungovani.
Delalo by na nich nejspise desitiky az stovky tisic lidi, tak jako delaji na destributed.net, WCG/UD atp.
Netusim, kolik lidi v CZ o non-BOINC projektech vi. Ja vetsinu tech projektu znam, ale to neni argument. U nas by o nich moc lidi asi nevedelo...pokud by nevznikl CNT zastresujici i non-BOINC projekty :wink:
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Mam na to uplne jednoduchou odpoved a nemusite se tu navzajem popichovat :lol: Kde by asi byl Seti@home a jine projekty, kdyby tu nebyl internet a snadnejsi dostupnost k pripojeni na internet, ze Foreste a Honzo :roll: :Honza_naughty :Honza_liar
Mimo to zase mne chyta climka mrcha jedna vlezla :D
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

® Radim ... ® píše:...... Kde by asi byl Seti@home a jine projekty, kdyby tu nebyl internet a snadnejsi dostupnost k pripojeni na internet, ze Foreste a Honzo :roll: :Honza_naughty :Honza_liar
Mno v internetu má velké prsty CERN :wink: Jinak projekt LHC by zajisté vznikl i bez SETI a jeho popularity, jen třeba v akademické sféře, CERN na to má peníze i lidi.
dejv
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

dejvidek píše: Mno v internetu má velké prsty CERN :wink:
dejv
A podme este viac ku korenom - nielenze ze v CERNe vytvorili prvy WWW, ale atomovy vyskum ma za nasledok aj rozvoj pocitacov - vypocty k atomovej bombe na pocitacich strojoch, na ktorych sa robilo v Los Alamos cez druhu svetovu, boli priamimi predchodcami prvych pocitacov, ako napr. velkej sunky ENIAC.. :-)

Myslim, ze tato debata nema velky zmysel, SETI ma urcite velmi pozitivny vplyv na distribuovany computing ale ten by aj bez SETI velmi dobre existoval... :roll: :wink:
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Plne souhlasim s Radimem, bez internetu by to bylo skutecne o nicem. :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Obrázek
Odpovědět