SETI - Aktuální stav projektu

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

2Fran: v hlavním menu managera jsem dal příkaz odpojit od projektu SETI. Tím jsem zrušil vlastně už jen čekající download. Pak jsem se znovu připojil, čímž jsem se postavil na serveru do jiné fronty. A začalo to běhat. Nicméně, byl to jen pokus, který vyšel. Ale za rok, co SETI počítám nebylo tolik problémů jako za poslední dva týdny. Buďto v souvislosti s upgradem hardwaru práce nebyla, nebo je jí dost a nejde stahovat. I dnes v noci docházelo k odložení downloadu WU, ale v podstatě jen na pár minut.
" Vše je pomíjivé, kredit zůstává "
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Fran »

Merlin píše:2Fran: v hlavním menu managera jsem dal příkaz odpojit od projektu SETI. Tím jsem zrušil vlastně už jen čekající download. Pak jsem se znovu připojil, čímž jsem se postavil na serveru do jiné fronty. A začalo to běhat. Nicméně, byl to jen pokus, který vyšel. Ale za rok, co SETI počítám nebylo tolik problémů jako za poslední dva týdny. Buďto v souvislosti s upgradem hardwaru práce nebyla, nebo je jí dost a nejde stahovat. I dnes v noci docházelo k odložení downloadu WU, ale v podstatě jen na pár minut.
No tak když nemáš nic rozpočítanýho, tak to potom jo.
Zerkof12
Nováček

Příspěvek od Zerkof12 »

ja osobne mam problem s downloadom uz cca 2 tyzdne. :!: nie je to nic vazne, vdaka vacsej cache, ale obcas sa mi cache (teda zasoba na 5-7 dni, podla vykonu kompu 10-30 WU) taha aj dve hodiny a to mam prosim 1,1M DSLko :lol:
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

Zerkof12 píše:ja osobne mam problem s downloadom uz cca 2 tyzdne. :!: nie je to nic vazne, vdaka vacsej cache, ale obcas sa mi cache (teda zasoba na 5-7 dni, podla vykonu kompu 10-30 WU) taha aj dve hodiny a to mam prosim 1,1M DSLko :lol:
Je fakt, že moje zásoba WU - cca. 120 WU na pět dnů se stahovala ve třech fázích asi šest hodin. Ale prodleva serveru na zaseklém downloadu trvala max. 20 minut, což je rozdíl proti několika dnům. 8) Jenom serveru trvalo trochu déle připravit balíček vhodných jednotek. Dostatečně dlouhých.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

vejpuste píše:Narazil jsem na nekolik jednotek, ktere se pocitaly silene pomalu oproti odhadu. Radove tisicinasobkem (vypocet 2300 hodin podle progressu misto 1 hodiny odhadu).
Tyhle jednotky jsem zrusil, protoze mi to prijde jako plytvani casem.
Mozna je to optimalizovanou verzi klienta na Linuxu, mozna jsem nahodou natrefil na spatny jednotky.
Uvidime casem, jenom se kdyztak zkuste podivat jestli se neco nepocita vyrazne dyl nez je obvykle.
Libor
Ted jsem narazil na jednu takovou JEDNOTKU, ktera je vylozene plytvanim casu.
Celkove 190 tis s. CPU a vysledek 1 kredit.
Libor
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Merlin píše:
Zerkof12 píše:ja osobne mam problem s downloadom
Je fakt, že moje zásoba WU - cca. 120 WU na pět dnů se stahovala ve třech fázích asi šest hodin.
Tenhle případ tu už byl. Na Einsteinu se povedla optimalizace a místo 3 hodinových WU se končilo za pár desítek minut, najednou byl na síti x krát větší traffic a začalo se WU nedostávat a padalo to. Zachraňovalo to SETI.

Nový multibeam produkuje (asi) mnohem víc WU, ale krátkých 30 - 60 min. Servery ještě stíhají, bottleneckem se staly linky.
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

Dle očekávání, SETI pokračuje v tuningu :lol: , takže opět " dočasně " nemá práci. :Honza_wall

Oficiální zpráva: " máme problémy se serverem vědecké databáze. Nelze generovat ani odesílat WU.

Neoficiálně: a zrovna na víkend ? Hmmm.
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

Vypadá že práce nebude až do Pondìlí...
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

JardaM píše: Servery ještě stíhají, bottleneckem se staly linky.
Tak už ani servery nestíhají. Jestli je to thumper, tak ten měl problémy už dřív. Stejně je mi divné rozdělení práce mezi servery. Skoro žádná redundance, pokud mohu posoudit.

2 'bosh: WU začly chodit už včera po 22:00, tedy 2000UTC.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak práce už není, je k dispozici jen 115 jednotek. Takže to chce vydržet, nebo se zapojit do jiného projektu než bude práce dostatek.
dejv
Adam23
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Adam23 »

Co je s projektem?? Server down, zmiznuti ze statistik...
Live Long & Prosper, Opera!
Honza

Příspěvek od Honza »

Pro zmenu problemy s klimoskou.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Zde sem našel článek o SETI a kupodivu se tam zmiňují i o BOINCu.

http://www.astro.cz/clanek/3016
Have you tried to turn it off and on again?
Honza

Příspěvek od Honza »

Zdá se, že je to stejný èlánek njako vyšel na OSLU - http://www.osel.cz/index.php?clanek=3186
Tedy stejné nepøesnosti a nesmysly v èlánku o SETI, ale s dobrým doplnìním a upoutáním na Wieferich@home.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od FordPrefect »

Honza píše:Zdá se, že je to stejný èlánek njako vyšel na OSLU - http://www.osel.cz/index.php?clanek=3186
Tedy stejné nepøesnosti a nesmysly v èlánku o SETI, ale s dobrým doplnìním a upoutáním na Wieferich@home.
Ano, souhlasim. btw o existenci Wieferich@home jsem nemel ani paru
Odpovědět