SETI optimalizovany klient-desitky procent narustu vykonu I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

2 ford prerfect : když se koukneš na ten komp a jeho výsledky, tak je vidět že je zpracovává Crunch3r verze aplikace, ale standartní verze Boinc core.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Bony píše:2 ford prerfect : když se koukneš na ten komp a jeho výsledky, tak je vidět že je zpracovává Crunch3r verze aplikace, ale standartní verze Boinc core.
:D
Agent_X
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agent_X »

Ad Bony: procesory mam vsude nastaveny 4 a vsechny 4 - 2x2(HT) - pocitaji, ale proste pomalu. Tim to neni. Ted tam je standartni verze Boinc, predtim tam byla optimalizovana a vysledek je stejnej - viz. prvni spocitany jednotky.

Ad FordPrefect: Bylo to instalovany podle mych pokynu, udajne spravne. Soubor XML tam je. Neni tam ale adresar projects/setiathome.berkeley.edu/, ale projects/setiweb.ssl.berkeley.edu ! Ten adresar si vytvoril Boinc sam. Ty adresare se na ruznych PC stridaji (jeste jsem nevysledoval souvislosti), ale vsude to funguje vzdy korektne. V task manageru mu to taky hlasi, ze pocita verze setiathome_4.11_windows_intelx86.exe.

Ja jsem to instaloval nekolikrat na ruznych PC a vzdy v poradku (nechal jsem si poslat instalaci z toho XEONu a podle toho co vidim, tak tam zadna chyba neni) Zadny z nich ale nebyl dvouprocesorovej Xeon, takze s tim zkusenost nemam a nevim jak ma pocitat. Co jsem prohledaval pocitace, tak jsem nenasel zadnej XEON, kterej by mel vysledek podobnej ve vztahu treba k ekvivaletni P3 nebo AMD - proste vsechny XEONy, co jsem se dival pocitaji pomalu.

Opravdu ta seti optimalizace funguje i na XEONu ?

Ma tu nekdo nejakej XEON, kterej pocita s optimalizaci tak rychle jako jiny CPU ?
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Mam nekolik Xeonu, vetsinu pod Linuxem.
Optimalizace naparsta. Xeon 3GHz HT 7400-7800, zatizeny stroj 11500-12000 s.
Wokna Crunch3r Xeon 3.2 GHz (patrne bez zapnuteho HT) 3300-3500 s.
Libor
Agent_X
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agent_X »

vejpuste píše:Mam nekolik Xeonu, vetsinu pod Linuxem.
Optimalizace naparsta. Xeon 3GHz HT 7400-7800, zatizeny stroj 11500-12000 s.
Wokna Crunch3r Xeon 3.2 GHz (patrne bez zapnuteho HT) 3300-3500 s.
Libor
Kdyz vezmu v potaz, ze ten XEON je rychlejsi a nemas tam zaplej HT, tak pak by to odpovidalo priblizne tomu co mam ja. To by potom znamenalo, ze XEONy to moc neoptimalizuje, kdyz na P3 3GHz mam cca 2500 s se zapnutym HT pak 2x tolik..
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Pokud si dobře pamatuji, tak sám Ford měl již dříve problémy s výkonem Xeona na Seti, už se ti to podařilo vyřešít?
A jaká je nyní doba zpracování? S jakou verzí aplikace a na jaké konfiguraci?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Agent_X
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jakej projekt na XEON

Příspěvek od Agent_X »

Jakej projekt se teda vyplati pocitat na XEONu, kdyz SETI zda se neni uplne to pravy ? Mate to vyzkouseny ?
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Je mozny, aby tento uzivatel Že by podvodnik ? mohl pri "Intel Pentium4 CPU 3.40GHz" dosahovat u vypoctu jednotek tak malych hodnot casu ? Kouknete se na jeho jednotky , na cas zpracovani, a kdyz se podivate na podrobnosti o jednotce, tak tam vubec nema zadny optimalizace :!: :!: :!: Co si o tom myslite :?:

Update 25.1.2006 15:39
Ehm tak to jo, bylo mi to divny , ted jsem o krapek zas chytrejsi :Honza_think
Naposledy upravil(a) ® Radim ... ® dne stř led 25, 2006 4:38 pm, celkem upraveno 1 x.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

® Radim ... ® píše:Je mozny, aby tento uzivatel Že by podvodnik ? mohl pri "Intel Pentium4 CPU 3.40GHz" dosahovat u vypoctu jednotek tak malych hodnot casu ?
Podival jsem se a jak to tak vypada, tak to zadny podvodnik neni, vsechny ty podezrele kratke jednotky neprosly validaci, takze ma asi neco s pocitacem, nebo z BOINCem. :?
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Radim : To je jasne. Kde ma takhle male casy, tak je to chyba. Zkus se podivat na starsi jednotky, ktery uz nekdo dalsi dopocital. Vetsinou ma granted credit 0, protoze vysledky nebyly validovany. Kdyz obcas kredit dostal, tak tam ma casy vyrazne vetsi.
Libor
Pospa
Nováček

Kombinace optimalizace SETI a BOINC

Příspěvek od Pospa »

Rád bych si něco ujasnil:
Pokud používám optimalizovaný SETI a optimalizovaný Boinc klient tak si nárokuji a dostávám "reálný" t.j. MENŠÍ počet kreditů,
než pokud používám otimalizovaný SETI a STANDARTNÍ Boinc???? (kde tím pádem není zohledněna optimalizace a nárokuji si více než bych měl)
Je to tak správně?
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Presne naopak
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Pospa : - konecne se mi podarilo nahodit optimalizovaneho BOINCa od truxe . Vsimni si toho Tualatina a pocet narokovanyho creditu.

Vyhodnoceni vysledku :
Celeron Tualatin 1400@1542Mhz
6-7 hod/unit (50-55 creditu) .... bez optimalizace BOINC & setiathome_4.18_windows_intelx86.exe
3-3,5 hod/unit (24-25 creditu) .... bez optimalizace BOINC & s optimalizaci Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
3-3,5 hod/unit (33-34 creditu) .... s optimalizaci Trux BOINC & s optimalizaci Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
Celeron 566 Mhz
20-22 hod/unit (48-52 creditu) .... bez optimalizace BOINC & setiathome_4.18_windows_intelx86.exe
7-8 hod/unit (27 creditu) .... s optimalizaci Trux BOINC & Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe

Příspěvek od jointer »

Bojuju s takovym problemem, treba mi tady poradite:
7.3.2006 16:59:09|SETI@home|Unrecoverable error for result 29my01ab.14022.26642.872154.1.31_0 (Systém nemůže nalézt uvedenou cestu. (0x3) - exit code 3 (0x3))
Odhadem kazda 6. WU to udela.
Mam aktualne boinc-5.3.12.tx36 a Crunch3rovo Athlon64SSE2, jde mi i SSE3 ale dela to samy, tak testuju SSE2. S orig. verzi to pochopitelne nedela. CPU je X2 3800+ takze SSE3 pouzit muzu, ted jsem alespon ve fazi testovani SSE2/SSE3 "kdyz uz se alespon neco udela, jak rychle to bude".
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

2 Jointer: a jaky mas processor ?

Ze bych byl slepy? Spis to pripisuji tomu, ze jsem prave vstal a piju ranni kafe :wink: Nebo ze bych prece jen mel navstiit lekare, jak sugeruje moje zena :idea: :wink:
Naposledy upravil(a) FordPrefect dne čtv bře 16, 2006 10:48 am, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno