SETI optimalizovany klient-desitky procent narustu vykonu I
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
2 ford prerfect : když se koukneš na ten komp a jeho výsledky, tak je vidět že je zpracovává Crunch3r verze aplikace, ale standartní verze Boinc core.
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
- Agent_X
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ad Bony: procesory mam vsude nastaveny 4 a vsechny 4 - 2x2(HT) - pocitaji, ale proste pomalu. Tim to neni. Ted tam je standartni verze Boinc, predtim tam byla optimalizovana a vysledek je stejnej - viz. prvni spocitany jednotky.
Ad FordPrefect: Bylo to instalovany podle mych pokynu, udajne spravne. Soubor XML tam je. Neni tam ale adresar projects/setiathome.berkeley.edu/, ale projects/setiweb.ssl.berkeley.edu ! Ten adresar si vytvoril Boinc sam. Ty adresare se na ruznych PC stridaji (jeste jsem nevysledoval souvislosti), ale vsude to funguje vzdy korektne. V task manageru mu to taky hlasi, ze pocita verze setiathome_4.11_windows_intelx86.exe.
Ja jsem to instaloval nekolikrat na ruznych PC a vzdy v poradku (nechal jsem si poslat instalaci z toho XEONu a podle toho co vidim, tak tam zadna chyba neni) Zadny z nich ale nebyl dvouprocesorovej Xeon, takze s tim zkusenost nemam a nevim jak ma pocitat. Co jsem prohledaval pocitace, tak jsem nenasel zadnej XEON, kterej by mel vysledek podobnej ve vztahu treba k ekvivaletni P3 nebo AMD - proste vsechny XEONy, co jsem se dival pocitaji pomalu.
Opravdu ta seti optimalizace funguje i na XEONu ?
Ma tu nekdo nejakej XEON, kterej pocita s optimalizaci tak rychle jako jiny CPU ?
Ad FordPrefect: Bylo to instalovany podle mych pokynu, udajne spravne. Soubor XML tam je. Neni tam ale adresar projects/setiathome.berkeley.edu/, ale projects/setiweb.ssl.berkeley.edu ! Ten adresar si vytvoril Boinc sam. Ty adresare se na ruznych PC stridaji (jeste jsem nevysledoval souvislosti), ale vsude to funguje vzdy korektne. V task manageru mu to taky hlasi, ze pocita verze setiathome_4.11_windows_intelx86.exe.
Ja jsem to instaloval nekolikrat na ruznych PC a vzdy v poradku (nechal jsem si poslat instalaci z toho XEONu a podle toho co vidim, tak tam zadna chyba neni) Zadny z nich ale nebyl dvouprocesorovej Xeon, takze s tim zkusenost nemam a nevim jak ma pocitat. Co jsem prohledaval pocitace, tak jsem nenasel zadnej XEON, kterej by mel vysledek podobnej ve vztahu treba k ekvivaletni P3 nebo AMD - proste vsechny XEONy, co jsem se dival pocitaji pomalu.
Opravdu ta seti optimalizace funguje i na XEONu ?
Ma tu nekdo nejakej XEON, kterej pocita s optimalizaci tak rychle jako jiny CPU ?
- Agent_X
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz vezmu v potaz, ze ten XEON je rychlejsi a nemas tam zaplej HT, tak pak by to odpovidalo priblizne tomu co mam ja. To by potom znamenalo, ze XEONy to moc neoptimalizuje, kdyz na P3 3GHz mam cca 2500 s se zapnutym HT pak 2x tolik..vejpuste píše:Mam nekolik Xeonu, vetsinu pod Linuxem.
Optimalizace naparsta. Xeon 3GHz HT 7400-7800, zatizeny stroj 11500-12000 s.
Wokna Crunch3r Xeon 3.2 GHz (patrne bez zapnuteho HT) 3300-3500 s.
Libor
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si dobře pamatuji, tak sám Ford měl již dříve problémy s výkonem Xeona na Seti, už se ti to podařilo vyřešít?
A jaká je nyní doba zpracování? S jakou verzí aplikace a na jaké konfiguraci?
A jaká je nyní doba zpracování? S jakou verzí aplikace a na jaké konfiguraci?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- Agent_X
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jakej projekt na XEON
Jakej projekt se teda vyplati pocitat na XEONu, kdyz SETI zda se neni uplne to pravy ? Mate to vyzkouseny ?
- ® Radim ... ®
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je mozny, aby tento uzivatel Že by podvodnik ? mohl pri "Intel Pentium4 CPU 3.40GHz" dosahovat u vypoctu jednotek tak malych hodnot casu ? Kouknete se na jeho jednotky , na cas zpracovani, a kdyz se podivate na podrobnosti o jednotce, tak tam vubec nema zadny optimalizace
Co si o tom myslite
Update 25.1.2006 15:39
Ehm tak to jo, bylo mi to divny , ted jsem o krapek zas chytrejsi
Update 25.1.2006 15:39
Ehm tak to jo, bylo mi to divny , ted jsem o krapek zas chytrejsi
Naposledy upravil(a) ® Radim ... ® dne stř led 25, 2006 4:38 pm, celkem upraveno 1 x.
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Podival jsem se a jak to tak vypada, tak to zadny podvodnik neni, vsechny ty podezrele kratke jednotky neprosly validaci, takze ma asi neco s pocitacem, nebo z BOINCem.® Radim ... ® píše:Je mozny, aby tento uzivatel Že by podvodnik ? mohl pri "Intel Pentium4 CPU 3.40GHz" dosahovat u vypoctu jednotek tak malych hodnot casu ?
Kombinace optimalizace SETI a BOINC
Rád bych si něco ujasnil:
Pokud používám optimalizovaný SETI a optimalizovaný Boinc klient tak si nárokuji a dostávám "reálný" t.j. MENŠÍ počet kreditů,
než pokud používám otimalizovaný SETI a STANDARTNÍ Boinc???? (kde tím pádem není zohledněna optimalizace a nárokuji si více než bych měl)
Je to tak správně?
Pokud používám optimalizovaný SETI a optimalizovaný Boinc klient tak si nárokuji a dostávám "reálný" t.j. MENŠÍ počet kreditů,
než pokud používám otimalizovaný SETI a STANDARTNÍ Boinc???? (kde tím pádem není zohledněna optimalizace a nárokuji si více než bych měl)
Je to tak správně?
- ® Radim ... ®
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pospa : - konecne se mi podarilo nahodit optimalizovaneho BOINCa od truxe . Vsimni si toho Tualatina a pocet narokovanyho creditu.
Vyhodnoceni vysledku :
Celeron Tualatin 1400@1542Mhz
6-7 hod/unit (50-55 creditu) .... bez optimalizace BOINC & setiathome_4.18_windows_intelx86.exe
3-3,5 hod/unit (24-25 creditu) .... bez optimalizace BOINC & s optimalizaci Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
3-3,5 hod/unit (33-34 creditu) .... s optimalizaci Trux BOINC & s optimalizaci Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
Celeron 566 Mhz
20-22 hod/unit (48-52 creditu) .... bez optimalizace BOINC & setiathome_4.18_windows_intelx86.exe
7-8 hod/unit (27 creditu) .... s optimalizaci Trux BOINC & Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
6-7 hod/unit (50-55 creditu) .... bez optimalizace BOINC & setiathome_4.18_windows_intelx86.exe
3-3,5 hod/unit (24-25 creditu) .... bez optimalizace BOINC & s optimalizaci Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
3-3,5 hod/unit (33-34 creditu) .... s optimalizaci Trux BOINC & s optimalizaci Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
Celeron 566 Mhz
20-22 hod/unit (48-52 creditu) .... bez optimalizace BOINC & setiathome_4.18_windows_intelx86.exe
7-8 hod/unit (27 creditu) .... s optimalizaci Trux BOINC & Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
7.3.2006 16:59:09|SETI@home|Unrecoverable error for result 29my01ab.14022.26642.872154.1.31_0 (Systém nemůže nalézt uvedenou cestu. (0x3) - exit code 3 (0x3))
Odhadem kazda 6. WU to udela.
Mam aktualne boinc-5.3.12.tx36 a Crunch3rovo Athlon64SSE2, jde mi i SSE3 ale dela to samy, tak testuju SSE2. S orig. verzi to pochopitelne nedela. CPU je X2 3800+ takze SSE3 pouzit muzu, ted jsem alespon ve fazi testovani SSE2/SSE3 "kdyz uz se alespon neco udela, jak rychle to bude".
7.3.2006 16:59:09|SETI@home|Unrecoverable error for result 29my01ab.14022.26642.872154.1.31_0 (Systém nemůže nalézt uvedenou cestu. (0x3) - exit code 3 (0x3))
Odhadem kazda 6. WU to udela.
Mam aktualne boinc-5.3.12.tx36 a Crunch3rovo Athlon64SSE2, jde mi i SSE3 ale dela to samy, tak testuju SSE2. S orig. verzi to pochopitelne nedela. CPU je X2 3800+ takze SSE3 pouzit muzu, ted jsem alespon ve fazi testovani SSE2/SSE3 "kdyz uz se alespon neco udela, jak rychle to bude".
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 Jointer: a jaky mas processor ?
Ze bych byl slepy? Spis to pripisuji tomu, ze jsem prave vstal a piju ranni kafe
Nebo ze bych prece jen mel navstiit lekare, jak sugeruje moje zena

Ze bych byl slepy? Spis to pripisuji tomu, ze jsem prave vstal a piju ranni kafe
Naposledy upravil(a) FordPrefect dne čtv bře 16, 2006 10:48 am, celkem upraveno 1 x.