2 dejvidek: ten modý pruh co se táhne celým článkem mi nahání hrůzu, občas dostávám s podobným pruhem obálky a ty čtu většinou nerad.
Články o BOINC nebo DC
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Pruh nepruh, článek je fakt skvělej
!
Přestože se o kosmologii a vesmír vůbec zajímám už odmalička, vždycky obdivuju lidi, co jsou schopni jasnou a srozumitelnou formou nám laikům vysvětlit i ty nejsložitější věci (viz. např. J. Ggygar, M. Grün, nebo teď Duro)
Takže: Bravo!, už se těším na pokračování...
Přestože se o kosmologii a vesmír vůbec zajímám už odmalička, vždycky obdivuju lidi, co jsou schopni jasnou a srozumitelnou formou nám laikům vysvětlit i ty nejsložitější věci (viz. např. J. Ggygar, M. Grün, nebo teď Duro)
Takže: Bravo!, už se těším na pokračování...
Pro zajemce o konkretne tuto tematiku doporucuju:
ftp://media.sh.cvut.cz/avc/Prednasky_IS ... e_diry.avi
ftp://media.sh.cvut.cz/avc/Jednorazove_ ... a_vira.avi
Jsou to prednasky p. Grygara na strahovskych kolejich, bez vzorecku a diferencialnich rovnic
kazda ma 700MB, lze to snad i ve streamu pres:
http://avc.sh.cvut.cz/archiv/index.php? ... 20Academia
a dal se proklikate...
Pripadne od p. Kulhanka o Astrofyzice (gravitacni teorii, pulzarech, LIGO, atd...) ale tam je to uz malinko narocnejsi
http://avc.sh.cvut.cz/archiv/index.php? ... 4&select=0
atd...
ftp://media.sh.cvut.cz/avc/Prednasky_IS ... e_diry.avi
ftp://media.sh.cvut.cz/avc/Jednorazove_ ... a_vira.avi
Jsou to prednasky p. Grygara na strahovskych kolejich, bez vzorecku a diferencialnich rovnic
kazda ma 700MB, lze to snad i ve streamu pres:
http://avc.sh.cvut.cz/archiv/index.php? ... 20Academia
a dal se proklikate...
Pripadne od p. Kulhanka o Astrofyzice (gravitacni teorii, pulzarech, LIGO, atd...) ale tam je to uz malinko narocnejsi
http://avc.sh.cvut.cz/archiv/index.php? ... 4&select=0
atd...
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
- Dericcaster
- Nováček
A máme tu pokračování članku ze začátku prosince Čeká nás apokalypsa? aneb konec světa a moderní věda.
Přibyla nám Část druhá – Jaký bude konec vesmíru?
Přibyla nám Část druhá – Jaký bude konec vesmíru?

- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Jojo, dal sem to na server asi před hodinou. Výbornej článek! Velké díky letí za Durem do Japonska.
Dneska se mi dostalo do ruky vydání časopisu 21.století, kde je Durovo článek o gravitačních vlnách, Duro je asi génius na psaní článků, další výborný článek! Bohužel práva neumožňují článek otisknout na webu.
dejv
Dneska se mi dostalo do ruky vydání časopisu 21.století, kde je Durovo článek o gravitačních vlnách, Duro je asi génius na psaní článků, další výborný článek! Bohužel práva neumožňují článek otisknout na webu.
dejv
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Hluboce smekám před Durem a přeji krásné Vánoce v zemi vycházejícího slunce. Článek je super, ačkoliv z toho nerozumím ani písmenku, je to podáno tak, že mám pocit, že je to vlastně strašně jednoduché na pochopení
To Dejvídek: nedal by se ten článek z časopiasu naskenovat? Nějak se ke mně časopis 21. století vůbec nedostává (nemusí to být veřejně zpřístupněné, mně stačí SZ)
To Dejvídek: nedal by se ten článek z časopiasu naskenovat? Nějak se ke mně časopis 21. století vůbec nedostává (nemusí to být veřejně zpřístupněné, mně stačí SZ)
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
2LiborA: Myslel sem si to, ale při psaní příspěvku sem si to neověřil. Článek je na webu časopisu.
dejv
dejv
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Díky už jdu čístdejvidek píše:2LiborA: Myslel sem si to, ale při psaní příspěvku sem si to neověřil. Článek je na webu časopisu.
dejv
Velmi dobre a zajimave cteni, ctenarum jiste v maximalnim rozsahu srozumitelne.
Pochvalit bych chtel formu na webu o konci vesmiru, kde jsou korektne uvadeny zdroje na obrazky atp.
Obcas nejaka jazykova chybicka, ale to se dnes i v redakcich stava (21. stoleti).
Tradicne se musim ohradit vuci CPDN v popisu jako "klimatologùm pøi simulaci globálního oteplování planety". CPDN z zadnem pripade nesimuluje GW (global warming), ale studuje citlivost klimatu a/nebo se snazi predpovidat jeho vyvoj. Projekt predem nepredpoklada existenci GW (at jiz lidsky zavinenou nebo prirozenou).
Pochvalit bych chtel formu na webu o konci vesmiru, kde jsou korektne uvadeny zdroje na obrazky atp.
Obcas nejaka jazykova chybicka, ale to se dnes i v redakcich stava (21. stoleti).
Tradicne se musim ohradit vuci CPDN v popisu jako "klimatologùm pøi simulaci globálního oteplování planety". CPDN z zadnem pripade nesimuluje GW (global warming), ale studuje citlivost klimatu a/nebo se snazi predpovidat jeho vyvoj. Projekt predem nepredpoklada existenci GW (at jiz lidsky zavinenou nebo prirozenou).
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
2shafa: Díky za tipy. Včera sem zkounul přednášku Jiřího Grygara - Vesmír a černé díry (DivX 671MB) a velmi jí doporučuji. Fakt super i pro laiky.
dejv
dejv
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Tak náhodou poslouchám český rozhlas leonardu. A von dam mluví nejakej Honza a Dejvidek vo nejakém BOINC
.
EDIT00 ke stazeni by interviu melo být zde
EDIT01 O boinc je tam od 9min 12s do 20min 20s
EDIT00 ke stazeni by interviu melo být zde
EDIT01 O boinc je tam od 9min 12s do 20min 20s
Naposledy upravil(a) azor666 dne úte led 16, 2007 4:43 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI