Procesory_1
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Re: Procesory_1
Ahoj,
jestli je to z řady s kodovým označneím Prescot (já je nazývám Presshot, protože jsou horké), tak bohužel asi normál.
Každopádně neuškodí zkontrolovat chladič.
Mimochodem, je tam boxovaných chladič od Intelu nebo něco rozumnějšího?
jestli je to z řady s kodovým označneím Prescot (já je nazývám Presshot, protože jsou horké), tak bohužel asi normál.
Je to od Intelu jinak děkuji za radu skusím koupit více otáčkový větrák snad to pomužeHonza píše:Ahoj,
Není třeba víceotáčkový, ale účinější - s tehcnologií heat-pipes. Osvědčený mam třeba Arctic Cooling Freezer - rozumný kompromis mezi cenou a kvalitou.
72°C neni u techto CPU v zatezi nic vyjimecneho.
Pokud chces investovat do lepsiho chlazeni tak si nejdriv promysli jak ti tece vzduch skrini a jestli by nebylo lepsi investovat nejdriv par kacek do tohoto.
Sebelepsi chladic moc nezmuze kdyz je prutok skrini slaby.
Ale o tom se doctes na jinych serverech. Pokud te to zajima blize a nechces neco nekde shanet, posli mi soukromou zpravu.
Pokud chces investovat do lepsiho chlazeni tak si nejdriv promysli jak ti tece vzduch skrini a jestli by nebylo lepsi investovat nejdriv par kacek do tohoto.
Sebelepsi chladic moc nezmuze kdyz je prutok skrini slaby.
Ale o tom se doctes na jinych serverech. Pokud te to zajima blize a nechces neco nekde shanet, posli mi soukromou zpravu.
Naposledy upravil(a) shafa dne úte srp 26, 2008 7:42 am, celkem upraveno 1 x.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Pentium 4 je prasacky navrzeny procesor, ktery je vhodnejsi jako primotop nez jako procesor
Ja se se svym mizernym chlazenim pod 70°C dostanu jen vyjimecne, takze klid.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Tak v zimě se to hodí ne?
dejv
dejv
dejvidek píše:Tak v zimě se to hodí ne?![]()
dejv
to jo bude teplo
jen tak mimo mísu od té doby co jsem si pořídil nový 2jádrový cpu tak začínám mít problémy s internet. traficem obvzlášť když prší
p.s. wifi se stále nekoná - zasvěcení vědí
p.s. wifi se stále nekoná - zasvěcení vědí

- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
2Rampa: Mno tak budou GRPS/EDGE orgie 
dejv
dejv
no ja jsem mnel P4 na 3,2GHz prave prescott.... teplota 64°c v lete i tech 72°c, na czechcomputers.cz se objevil chudak co mnel 90°c a odpovedeli ze je to normalni..... ale reknu vam kdyz tekovejch compu mate 5 v kancelari to pak vetrete i v zime... nastesti huz mame 3x C2D + 1x Pentium D (shit desnej) + 1x P4 (shit shitovatej jeste v blbym baleni) v bedne smal from factory... to kdyz zabere tak mate pocit ze vam to ulitne ze stolu (fakt jak start letadla)
C2D (6420 - 2,13GHz) nizsi takt, teplota 45-50°C pri plnym vytizeni(boinc), v klidu cca 36°C, vykon vic jak dvojnasobnej
c2d se opravdu povedlo teplota v kanclu huz je trosku nizsi a hlavne nejni tolik kravalu od vetraku.....
C2D (6420 - 2,13GHz) nizsi takt, teplota 45-50°C pri plnym vytizeni(boinc), v klidu cca 36°C, vykon vic jak dvojnasobnej
c2d se opravdu povedlo teplota v kanclu huz je trosku nizsi a hlavne nejni tolik kravalu od vetraku.....
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Má tu někdo Core i7? Kamarád se občas nudí a teď se nudil u počítače a dojel si koupit nějaký Core i7, tak jestli někdo má výsledky jak na tom co běží.
dejv
dejv
Zvažoval jsem o tom, zatím nemám a asi odkládám.
Jinak u nacionalistů nějaké informace/zkušenosti o Core i7 jsou.
Co jsem četl jinde, tak výkon to má, ale také se to projeví na spotřebě.
Nevím, jak smysluplný by to mě byl upgrade z 45nm Q9550, ale pokud má někdo hrůzy typu Pentium D, tak určitě.
Jinak u nacionalistů nějaké informace/zkušenosti o Core i7 jsou.
Co jsem četl jinde, tak výkon to má, ale také se to projeví na spotřebě.
Nevím, jak smysluplný by to mě byl upgrade z 45nm Q9550, ale pokud má někdo hrůzy typu Pentium D, tak určitě.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Mám kamaráda co neví co s penězma, no a jednou si řekl že jeho 2/4 core (fakt nevim co měl) vymění za I7, tak zajel do czc.cz do Prahy, vysolil 48tis a zase jel zpátky. Tak až bude čas, kouknu co to má za CPU 
dejv
dejv