Nekolik PC pocita jako jeden stroj ?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Mata Brno CZ

Nekolik PC pocita jako jeden stroj ?

Příspěvek od Mata Brno CZ »

Ahoj,

Vcera jsem Nainstaloval na deset identickych PC (Celeron 1.7GHz - 256MB SDRAM) BOINC a vsude jsem nastavil projekt CPDN, pocitalo se celou noc a dnes rano jsem to prohlizel, krome jednoho PC kde jednotka vykazala chybu (tu jsem hned smazal a nechal nacist novou) se vsude spocetlo vice nez 1 procento projektu (tudiz kazde PC melo mit pridelen nejaky kredit). A ted prijde to podstatne kouknul jsem se do statistiky na CPDN a u vsech PC bylo zobrazeno ze na nich neni nactena ani vypoctena zadna jednotka a nic se nepocita, ale u posledniho PC (kde je taky nactena jenom 1x jednotka CPDN) mam v prehledu PC zobrazeno ze je na tomto PC nacteno vsech 11 jednotek (vcetne te chybne smazane z uplne jineho PC). Nevim proc se to neeviduje pro kazde PC zvlast ale jako jeden 10xprocesorovy Super-pocitac. Nevim v cem je pointa a jak se to stalo PC maji identickou adresu ktera se lisi pouze v poslednim cisle a nazvy PC jsou taky serazeny PC-01, PC-02, PC-03 atd... PC-10. Ne ze by to nebylo jedno hlavne ze to pocita, ale celkem jsem se divil proc se to takto stalo, s takovymto pristupem by se dal vytvorit jeden super pocitac s nadprumernym vykonem. Ted navenek se tahle moje sestava PC-01 az PC-10 tvari jako 10x procesorova Celeronova masina (s nazvem PC-10) o souhrnem vykonu Celeron na 17GHz... takze brzo asi vytlaci v me osobni statistice elitni stroje :twisted: P4-2,8GHz a P4-3,2GHz.

Michal M.
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Ahoj, vitej na foru...kdyztak se zaregistruj :wink:
Koukal sem se na prehled tvych PC a mas tam 9 identickych celeru. U kazdeho je jiny benchmark takze se serverem komunikovaly. Ja bych to nechal chvili zabehnout at kazdy z nich zacne odesilat trickly. U CPDN se kredit prideluje jinak...je to po jednotlivych tricklech a kazdy z nich je 10802 timestepu...v praxi to znamena 1,4% spocteneho modelu takze ani po tom 1% nemusis mit kredit zadny. A na druhou stranu myslim ze je uplne jedno u ktereho kompu mas vysledky napsany...hlaven ze tam vubec jsou a dorazily do databaze bez chyby.

Tady je preheld tvych PC...pokud ma nekdo problem tohoto druhu prosim uvadejte i odkaz na vase PC at to nemusime hledat.
Mata Brno CZ

To je fakt sila mam ted asi nejvykonejsi stroj :o)

2 ZOD: Jasny zaregistruju se urcite me vsechno hrozne trva :lol:
Kazdopadne je to sila s temi vypocty, ted po cca 30 hodinach mam u toho posledniho celeronu (ma oznaceni IS-10) napocitanych 1228 creditu (od 15.4.2005) a na svem P4-HT mam cca po deseti dnech 1323 creditu (od 6.4.2005) takze behem jednoho a pul dne vykonal muj (SuperCeleron 17GHz) tolik prace jako moje P4-HT 2.8GHz za 10dnu. Nevim proc se to tak divne eviduje ale me se to celkem libi, mam ted jeden supervykonny pocitac. Kdyz se koukam na monitory tech pocitacu na jednotku tak kazdy od IS-01 az po IS-10 odesila data pravidelne, procenta jsou vsude v managerech zobrazeny korektne, ale v prehledu pocitacu na webu maji IS-01 az IS-09 ve statistice zobrazeno nacteno jednotek 0 a spocitano jednotek 0 ale u IS-10 mam po cca 30 hodinach zapocteny vysledek 1220. a Ikdyz ma ve skutecnosti nactenou jenom jednu jednotku tak podle statistiky je jich 11. Vsak se zitra po aktualizaci statistiky kouknu na http://www.boincsynergy.com/stats/boinc ... oject=cpdn tam je vydet prave jenom ten jeden Celeron ale bude mit brzo asi nejlepsi vysledky z me vypocetni jednotky a to je (ty celerony) poustim v praci jenom pres vikendy. Je to sila brzo pridam dalsich 10 celeronu, pocitam ze se jejich souctova statisika presune zase na posledni z nich (tentokrat to bude IS-20) a vypoceni sila bude odpovidat celeronu na 34GHz. Coz prekona naprosto vse co dnes v jednom case najdes. Pokud bude zajem tak tipnu obrazovku se statistikou mych pocitacu aby jsi videl ze to takto skutecne funguje. Me ted jenom zajima jestli za to muze jmeno pocitace, ktere se lisi jenom cislem na konci nazvu nebo IP adresa ktera se lisi pouze poslednim cislem. Nechci experimentovat ale mozna pokud bych sve PC doma prejmenoval na PC-11 a odpojil ho od projektu a znovu zapojil tak by se vysledna statistika skupiny IS-xx presunula na neho. Je to velice zajimave. pokud by to takto fungovalo tak se takto daji shrnout vysledky mnoha pocitacu pod statistiku jednoho jedineho a ten by pak hrave tento stroj obsazoval statistiky nejvykonejsich pocitacu v projektu. Trochu asi zaexperimentuju, tohle je teda vec.[/img]

Ahoj Michal M.
Mata Brno CZ

Jeste jednou

Sorry nevsiml jsem si toho odkazu na moje ty PC, mysle jsem ze k jeho zobrazeni je potreba ten muj ID-klic, tim je vsechno jasne a priste se polepsim. kazdopadne je vydet ze to opravdu funguje jako jeden multiprocesorovy super pocitac. Jdu se kouknut jestli nekde neni statistika nejvykonejsich PC treba se tam brzo najdu. :D
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Hehe je to vazne docela zajimavy :-) U prehledu tvych PC uz ma kazdy z nich odeslany nejake trickly ale presto se kredit pripisuje jenom jednomu kompu. Pokud to takhel pujde dale tak se do top100 na svete urcite brzo dostanes :wink:
Jak ale rikam dulezity jsou vysledky a hlavne ze se trickly odesilaji v poradku bez ohledu na to ke kteremu PC je pripsan kredit.
Poradne zvysis kredit celeho teamu v projektu CPDn coz by mohlo vest k obsazeni prvni pricky na svete :-) ale to si jeste chvilku pockame :lol:
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

a co teprve, až se postupně odešlou všechny dopočítané modely....to bude kreditu...
kde si vůbec vzal tolik počítačů? A kdo ti platí elektriku? Předpokládám, že jsou to jenom mašiny bez zvukovky, s integrovanou grafkou, bez stálého monitoru...prostě jen na výpočty...je to tak?
Mata Brno CZ

Super Celeron ?

2 zod : Ja na to koukal taky jako tele na novy vrata :shock: , navic kdyz pridam dalsi identicke stroje tak se to bude zase pocitat pro ten posledni (proste super-celeron). Ja o dva dny driv pustil na zkousku jenom IS-01 a tam uz byl nejaky kredit za CPDN pridelen a kdyz jsem pridal dalsich 9 kousku tak se vsechno pravdepodobne presunulo na posledni IS-10, hodlam pridat na zkousku dalsich 5 pocitacu IS-11 az IS-15 a uvidim jak se statistika zachova, doufam ze se to nevynuluje a nezacne to od nuly zase na IS-15, kazdopadne to je zajimave a chtel bych vedet jestli je to kvuli tomu ze se jedna o identicke stroje, vzestupne se opakujici se nazvy nebo vzestupne se opakujici se IP (treba je to kombinaci vsech tri techto parametru), kdyz budu nekde pridavat nejake jine PC tak ho zkusim pojmenovat IS-16 a uvidime jesti se presune statistika sem. Nicmene je ted tento radoby 17GHz Celeron muj vlajkovy pocitac a brzo ho upgraduju na 25,5GHz (to bude teprve hukot). A taky v tydnu (experimetalne zkusim na nekolika masinach jestli se stejny princip sloučení vykonu vztahuje i na SETI).

2 6E=Martin : No ty kompletni modely budou spocteny a odeslany az za dlouho preci jenom jsou to celerony 1.7GHz a poustim je prevazne jenom o vykendu. Pokud se ptas kde jsem ty pocitace vzal tak odpoved je jednoducha mam u nas na VUT dozor nad internetovou studovnou kde je 40x ks identickych pocitacu IS-01 az IS-40 samozrejme nemuzu pouzit vsechny a v tydnu kdyz je naval studentu nemuzu pouzivat ani tech prvnich 10, ale pres vykendy je situace jina v sobotu chodi malo studentu takze zablokovanych 10x PC nikomu nevadi (snad nebude vadit kdyz jich zablokuju 15x). Ty zbyvajici pustim az pres prazdniny kdyz bude zavreno a pustim na ne SETI protoze se obavam ze dva mesice by na dopocitani jednotky CPND nestacily a nechci se poustet do neceho co bych nedokoncil. po prazdninach na techto PC SETI zase ukoncim (kam se vubec presunou kredity z PC kdyz se na nem projekt ukonci :?: ). Jinak otazka s energii uz je ti asi taky jasna a grafika neni integrovana resi to nejaka levna verze ATI v AGP sbernici. Lituji jenom toho ze pocitace na studovne nejsou vykonejsi idelani by bylo 40x P4-HT alespon na 2.4GHz pri tomto slouceni vykonu by to bylo tedy delo (dalekonosne delo P4-HT na 96GHz). Kazdopadne se zatim zahrivam o prazdninach to bude teprve ta spravna naloz vykonu 24 hodin denne 40x PC bude pracovat pro slavu naseho mega TEAMU.

Tak to by dnes stacilo nejsem Hans Christian Anderson abych psal takove romany. :D :D :D
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Re: Super Celeron ?

Příspěvek od dejvidek »

Mata Brno CZ píše:Ty zbyvajici pustim az pres prazdniny kdyz bude zavreno a pustim na ne SETI protoze se obavam ze dva mesice by na dopocitani jednotky CPND nestacily a nechci se poustet do neceho co bych nedokoncil. po prazdninach na techto PC SETI zase ukoncim...
.
Za dva měsíce se jednotka CPDN spočítá. Na mém XP2000+ (1666MHz) sem jí spočítal za 740hod což je skoro 31 dní.
dejv
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

No, je to zaujimave, len nejako nechapem preco nemozes pustit boinc aj pocas tyzdna - ved ma poslednu prioritu, takze kompiky to takmer nijako nespomali, takze v com je problem? Mate tam nejake pracovne podmienky/zmluvu ktora nieco podobne zakazuje? Ved ide o vedecke projekty prospesne pre vedu ako taku, takze preco nevyuzit necinne/nie na 100% vyuzite univerzitne kompiky?
Mata Brno CZ

sjalena masina

2 dejvidek : No Dejve, me ty stary celerony skoro na vsech strojich pisi shodne ze jednotka bude dokoncena za 1200hodiny coz je pri 24hodinovem provozu 50 dnu. A samozrejme se musi pocitat s vypadky proudu atd. atd. takze ty dva mesice by byli asi natesno, ale mas pravdu asi do toho pujdu a pres prazdniny bych to vydel tak ze 30x PC bude na CPND a 10x jich dam na SETI. a kdyz se to nestihne tak to pak dopocitam o volnych vykendech a po prazdninach to pak postupne zase snizim na 15x PC pro CPND. kazdopadne chci i nejake vysledky v SETI takez tech 10x PC tomu vyhradim.

2 Duro Kotulic Bunta : Takto jak to pises by to bylo bez problemu, ale jeden tu je kvuli kteremu to proste nelze provest.
Ty celerony meli do nedavna jenom 128MB ted po upgrade XP na SP-2 se upgradovali na 256MB a samorejme pri takto male pameti nastavaji celkem problemy uz jenom pri bezne praci (natoz u toho pustit BOINC ktery si ukousne 64MB), navic studenti si stezovali kdyz jim na pozadi v minulosti bezelo SETI-classic muselo se to dat pryc. (preci se nenecham vyhodit z prace :? ). Pokud nekdy v budousnosti probehne Upgrade studovny na neco lepsiho tak pak o tom budu uvazovat takto je to zatim vyloucena vec, navic ty pocitace se za bezneho provozu porad vypinaji a zapinaji jak se studenti prehlasuji porad dokola na sve ucty, musel bych to hlidat aby to bylo porad zapnuty. Ovsem jak rika klasik : darovanemu koni na zuby nehled a lepsi neco nez nic. :Honza_boohoo
Honza

Příspěvek od Honza »

Registrace kompu: Host ID se prideluje v momente, kdy se dana masina zapoji do daneho projektu, rudiz ze se jedna o HW identitcke masiny vubec nevadi. Host ID je ve sched_request_projectname.*

Standardni model CPDN se i na zeli nespise behem 2 mesicu spocita.

Taky bych rekl, ze to pujde provozovat i pres tyden a dal bych volbu, aby to nepocitalo, kdyz se na masine pracuje.
Mata Brno CZ

pokus

Tak ted jsem pridal do CPDN dalsiho celerona 1.7 v poradi IS-11, zatim se tvari jako smoastatny stroj a skupiny IS-01 az IS-10 si nehledi. Ve statistice zobrazuje ze ma nactenou jednu jednotku a tu taky pocita (ostatni maji zobrazeno porad nula jednotek) a vsechny jsou zobrazeny zatim pod PC-10 uvidime co to udelal po par dnu. Pokud se musi takovato skupina zalozit v ramci jednoho dne tak je to zajimave. Uvidim co to udela.
morava
Nováček

Příspěvek od morava »

Nastavení, aby běžel Boinc jen když se neprovádí jiná činnost uplatňuji u stanic nadřízených pracovníků, nebo nějakých rejpalů. Je ale pravda, že v tomto nastavení se toho moc nespočítá. Na druhou stranu když od stolu odejdou tak se využije čas jejich pauzy ve prospěch projektu a hlavně si toho skoro nemůžou všimnout. Ty stanice co máš na starosti jsou o moc lepší než ten šrot našich úředníků a při tom nastavení to za pokus možná stojí (alespoň bys to nemusel nijak hlídat, teda pokud to opravdo nebude brzdit provoz).
Používám nastavení spustit po 0,04 min a zatím to nikomu nevadilo.
Ve standardním nastavení totiž někde pomalu startovaly DOSovské programy - ÚČTO , nebo to bylo poznat při chodu šetřiče(šel trhaně, pomalu se probouzel ...).
Zkus to na jednom a uvidíš.
forest
Kontaktovat uživatele:

Re: pokus

Příspěvek od forest »

Mata Brno CZ píše:Tak ted jsem pridal do CPDN dalsiho celerona 1.7 v poradi IS-11, zatim se tvari jako smoastatny stroj a skupiny IS-01 az IS-10 si nehledi. Ve statistice zobrazuje ze ma nactenou jednu jednotku a tu taky pocita (ostatni maji zobrazeno porad nula jednotek) a vsechny jsou zobrazeny zatim pod PC-10 uvidime co to udelal po par dnu. Pokud se musi takovato skupina zalozit v ramci jednoho dne tak je to zajimave. Uvidim co to udela.
Vítám tě téměř po roce zpět mezi aktivní členy týmu a to že jsi opět zapojil do výpočtů tu počítačovou třídu je opravdu SUPER a obrovský přínos pro tým:wink:
Velice dobře si pamatuji, jak jsi s ní dokázal během pár měsíců skákat tabulkou členů od konce až na čelní příčky a myslím že se opět máme na co těšit :lol:

Akorát mě trochu mrzí, že jsi opusti Seti, ale to je svobodná volba každého z členů :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Mata Brno CZ

odpoved

2 forest : No nejakou vypocetni silu jsem uz ted dohromady dal a kdyby Klasik neskoncil pred prazdninama tak by bylo poznat co dokaze 40 slabejch pocitacu tahnouci za jeden provaz. Kazdopadne jsem dal BOINCu nejaky cas aby to psychicky odolni lidi na sobe odladily a taky jsem cekal az se na tech 40x pocitacich upgraduje RAM. Jak nastanou prazdniny tak přeřadim z jednicky na neutral a pak tam vrazim rovnou petku s plynem na podlaze a to by bylo aby za mnou nezustala zhava cara. :D
Co se tyka SETI tak jsem ho samozrejme neopustil, pocitam ho na vsech silnejsich strojich, ale ty vykopavky ze studovny pojedou jenom jeden projekt kdyby se meli o uz tak maly vykon delit jeste s druhym projektem bylo by to dost drsne. Jakmile nastanou prazdniny tak na 20x PC chci pustit klima a na 20x PC chci pustit SETI. Takze o prazdninach poskocim i v SETI, uz ted jsem zvedavej jestli se vysledky slouci taky pod jedno jedine PC...

2 Duro Kotulic Bunta : No neni to tak jednoduche, tady to neni jako nekde v kanclu kde dany pocitac pouziva jedna osoba ktera ho rano zapne a vecer vypne a mezitim sedi hodiny na poradach a pocitac jede na prazdno Tohle je internetova studovna a tady jsou PC vypnuta a kdyz prijde student tak ho zapne naloguje se na svuj ucet a pracuje, kdyz skonci tak ho vypina nebo kdyz je tady fronta tak ho restartuje. takze kdybych to nastavil na necinnost tak by to efekt nemelo. Navic aby se dal BOINC pustit musim se nalogovat jako administrator a to by pak meli studenti pristup i na mista kam se normalne nedostanou, takze proste takto to je a takto to bude. Jsem na Vysoke skole a pravidla na vyuzivani jsou dost prisna a proc riskovat misto. Lepsi neco nez nic. :idea:
Zamčeno