K článkům. Osobně (jako BOINC začátečník) bych přivítal krátký, souhrnný článek se všemi projekty, kde by na konci popisu každého projektu byl odkaz na podrobné články. V současné době nemám tolik času, abych si mohl dovolit číst už jen příspěvky, které přesahují výšku monitoru. Prostě je přeskakuju. Jak byste mě (jako nováčka) chtěli přmět k tomu, abych si přečetl několikastránkový elaborát např. k LHC? Vždyť většina nováčků se rekrutuje ze SETI Classic (aspoň myslím). A ty, aspoň ze začátku, nebodou moc zajímat podrobnosti, ale spíš kredit (zvyk je železná košile). Takže bych tam taky nezapoměl připsat, že z Pirates body moc nebudou, ale CPDN sype docela dost.
Článek o Einstein@Home
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Bugi
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Pozor na užívání slova "bulvár". Nejsou to pokleslé novinové plátky, ale noviny bez burzovní přílohy (v USA). U nás by to bylo např. Právo (IMHO dobře vedený denní tisk). To co Ty myslíš, je něco jinýho. V případě MF Dnes s tebou souhlasím. IMHO to je neseriózní tisk. Ale web mají docela dobrej. Konec OT.
K článkům. Osobně (jako BOINC začátečník) bych přivítal krátký, souhrnný článek se všemi projekty, kde by na konci popisu každého projektu byl odkaz na podrobné články. V současné době nemám tolik času, abych si mohl dovolit číst už jen příspěvky, které přesahují výšku monitoru. Prostě je přeskakuju. Jak byste mě (jako nováčka) chtěli přmět k tomu, abych si přečetl několikastránkový elaborát např. k LHC? Vždyť většina nováčků se rekrutuje ze SETI Classic (aspoň myslím). A ty, aspoň ze začátku, nebodou moc zajímat podrobnosti, ale spíš kredit (zvyk je železná košile). Takže bych tam taky nezapoměl připsat, že z Pirates body moc nebudou, ale CPDN sype docela dost.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
Diky za upozorneni.Vladimir Bugdol píše:Pozor na užívání slova "bulvár". Nejsou to pokleslé novinové plátky, ale noviny bez burzovní pøílohy (v USA). U nás by to bylo napø. Právo (IMHO dobøe vedený denní tisk). To co Ty myslíš, je nìco jinýho. V pøípadì MF Dnes s tebou souhlasím.
Jaky je tedy spravny termin pro to, co jsem myslel?
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

dneska jsem se dozvěděl, že einstein pomalu přejde do jiné fáze analýzy - proč to nebylo popsáno v některém ze článků? Je to nějaká novinka, nebo jsem to přehlédnul a ve článku to bylo? Honza napsal jeden článek (CPDN) a byly tam popsány všechny fáze i experimenty...nechystáš se na něco podobného?
Informaci o teto novince jsem se dozvedel z home-page Einsteina a dal jsem nejaky vykrik do novinek na nas web do novinek.4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:dneska jsem se dozvìdìl, že einstein pomalu pøejde do jiné fáze analýzy - proè to nebylo popsáno v nìkterém ze èlánkù? Je to nìjaká novinka, nebo jsem to pøehlédnul a ve èlánku to bylo? Honza napsal jeden èlánek (CPDN) a byly tam popsány všechny fáze i experimenty...nechystáš se na nìco podobného?
Na jedne masine uz mi to asi stahlo novou WU, velikost 14,736 kb/ Je oznacena H_cisla.cisla.cisla_Run2_3 (tedy jiz nez na konci s 'test'). Za par minut mi ji to ma zacit pocitat Einsteinem 4.79.
K tomu clanku, ackoli to asi neni otazka na mne:
1. nevim, nakolik jsou u ostatnich projektu konkretni vize ohledne dalsiho vyvoje projektu.
2. nevim, nakolik jsou takove informace dostupne nebo kdo zna dalsi projekty do takove podrobnosti, jako ja CPDN (
3. vyzaduje je to dost dobre znalosti daneho projektu, aby autor clanku byl schopen podat vysvetleni srozumitelne tem, kdo o tom moc nevi - nemel jsem to u CPDN ze zacatku uplne lehke
Takovy clanek by mne zajimal u vice projektu; a docela i u SETI - jakou vlastne maji do budoucna vizi
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

otázka, jestli se něco podobného nechystá byla myšlena forestovi, jakožto pisateli článků o Einsteinovi...ale myslím, že Ladunka mu asi dává dost zabrat a tak by na to asi stejně neměl dost času...Honza píše: Informaci o teto novince jsem se dozvedel z home-page Einsteina a dal jsem nejaky vykrik do novinek na nas web do novinek.
Na jedne masine uz mi to asi stahlo novou WU, velikost 14,736 kb/ Je oznacena H_cisla.cisla.cisla_Run2_3 (tedy jiz nez na konci s 'test'). Za par minut mi ji to ma zacit pocitat Einsteinem 4.79.
K tomu clanku, ackoli to asi neni otazka na mne:
1. nevim, nakolik jsou u ostatnich projektu konkretni vize ohledne dalsiho vyvoje projektu.
2. nevim, nakolik jsou takove informace dostupne nebo kdo zna dalsi projekty do takove podrobnosti, jako ja CPDN (![]()
), aby mohl takovy clanek sepsat.
3. vyzaduje je to dost dobre znalosti daneho projektu, aby autor clanku byl schopen podat vysvetleni srozumitelne tem, kdo o tom moc nevi - nemel jsem to u CPDN ze zacatku uplne lehke
Takovy clanek by mne zajimal u vice projektu; a docela i u SETI - jakou vlastne maji do budoucna vizi
jinak ty jednotky už taky počítám - cca od 5-ti ráno...
jj, bylo to na foresta.4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:otázka, jestli se nìco podobného nechystá byla myšlena forestovi, jakožto pisateli èlánkù o Einsteinovi...ale myslím, že Ladunka mu asi dává dost zabrat a tak by na to asi stejnì nemìl dost èasu...
jinak ty jednotky už taky poèítám - cca od 5-ti ráno...
Ja jen ze predstaveni takove vizi do budoucna bych rad videl u vsech projektu - preci jen to take neco vypovida o smysluplnosti projektu.
Takze kdokoli ma chut o nejakem projektu neco takoveho napsat...iniciative se meze nekladou
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
K tomu SETI - neviem ako oficialne stranky, ale mam v sufliku clanok o hladani mimozemskeho zivota kde nacrtnem aj velmi pozitivnu viziu pre SETI. Neviem nic o tom zeby to chystali aj oficialni "SETAci", ale pripada mi to ako extremne pravdepodobna vizia do buducnosti. Ked bude novy web na slovenskom boince, mrknite sa, myslim ze budete so mnou suhlasit.Honza píše: Takovy clanek by mne zajimal u vice projektu; a docela i u SETI - jakou vlastne maji do budoucna vizi
Aj Honza, pretoze tvoja (aj moja) hlavna vyhrada voci SETI ("random seek") uz nebude existovat...
- forest
- Kontaktovat uživatele:
No tak abych řekl pravdu, o Einstein jsem toho přečetl úplný kvanta a na nějaký fáze projektu jsem nenarazil ani v průzkumu LSC, což je opravdu divné4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:Honza píše: otázka, jestli se něco podobného nechystá byla myšlena forestovi, jakožto pisateli článků o Einsteinovi...ale myslím, že Ladunka mu asi dává dost zabrat a tak by na to asi stejně neměl dost času...
jinak ty jednotky už taky počítám - cca od 5-ti ráno...
Je pravda že od té doby co jsem dopsal seriál, tak moc času nemám, ale když na tyhle informace narazím, určitě je dopíšu na web.
Popřípadě pokud někdo víte, kde najít podrobnosti o jednotlivých fázích, tak stačí dát odkaz a já už to nějak zpracuji
Naposledy upravil(a) forest dne pát čer 17, 2005 7:48 am, celkem upraveno 1 x.
- slavko.sk
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Možno sa to niekomu nebude páčiť lebo za tým bude vidieť reklamu, ale podľa mňa ide o to sa niečo zaujímavé dozvedieť a keďže sú naše jazyky tak blízke tak si dovolím dať do pozornosti nejaké články práve o tomto pojekte ktoré sme publikovali "u nás" na http://www.boinc.sk.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Koukám že jsou konečně na vašem weby ty již v lednu avizované články
Hned jak budu mít trochu času, tak budu číst, už se moc těším, díky za upozornění
Hned jak budu mít trochu času, tak budu číst, už se moc těším, díky za upozornění
Naposledy upravil(a) forest dne čtv čer 30, 2005 5:51 pm, celkem upraveno 1 x.
- slavko.sk
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No planovali sme urcite zmeny na stranke ale nejak neni cas tak sme sa rozhodli pre uverejnenie clankov aj na starej stranke. V zasade je dolezity obsah a forma sa prehodi ked bude na to viac casu.forest píše:Koukám že jsou konečně na vašem weby ty již v lednu avizované články![]()
- slavko.sk
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokracovanie citania o E@H
http://www.boinc.sk/index.php?showoart=gravitacia&uid=
http://www.boinc.sk/index.php?showoart=gravitacia&uid=