Verze Windows

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

dejvidek píše:
Xenostellar píše:Při vypínáni počítače windowsy něuměj BOINC vypnout sami a musím ho vypnou ručně, je to normální nebo blbnou moje Milenia? :?
Taky je škoda že tahle verze neukazuje průběh v hezkym grafu, ale jen v procentech.
Doporučuju klienta vypínat ručně, než dojde k vypínání systému, je to jistější. Je možné, že to Millenia nezvládnou, ono i v XPéčkách ruční vypínání trvá poměrně dlouho. Odpoledne to můžu vyzkoušet leda tak na W98 který tu mám.
dejv
Myslím, že W98 a ME jsou jeden a ten samej systém, alespoň co se tohodle problému týče, takže budu vděčný za jakoukoli radu.
Budu s tim dál experimentovat, ale nevim jestli na něco přijdu :(
Obrázek
morava
Nováček

Příspěvek od morava »

Podobné chování mají programy, které jsou vyvíjeny v prostředí, které naitivně využívá jádro NT. Už jsem se s tím setkal i u komerčních "udělátek". Program běží jako proces a NT a vyšší ho umí při ukončování řádně detekovat a ukončit. Nižší verze jako jsou W9x případně Milenia(což jsou akorát polepšené W9x) jenom zjistí, že nějaký proces nejde v příslušném čase automaticky ukončit (možná je to sledem ukončování úloh-začnou s ním později než by bylo třeba) a zažádají o svolení s jeho vypnutím. Doporučuji klienta ukončovat ručně (tak jak napsal Dejv).
Honza

Příspěvek od Honza »

morava píše:PNižší verze jako jsou W9x pøípadnì Milenia(což jsou akorát polepšené W9x)
Nechtel jsi napsat pohoršené, misto poleplešené? Horsi system od M$ nez WinMe od dob MS-DOSu 3 neznam...
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

Honza píše:
morava píše:PNižší verze jako jsou W9x případně Milenia(což jsou akorát polepšené W9x)
Nechtel jsi napsat pohoršené, misto poleplešené? Horsi system od M$ nez WinMe od dob MS-DOSu 3 neznam...
JJ, jak se říká:
Hirošima 45
Černobyl 86
Windows 95
Koho zajímají kredity, tak je najde tady:)
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:
morava píše:PNižší verze jako jsou W9x případně Milenia(což jsou akorát polepšené W9x)
Nevím jak tobě, ale mně WinME chodily docela dobře, používal jsem je několik let. Určitě v nich bylo spousta vylepšení oproti Win 98 a prakticky to nepadalo, což se o Win 98 říct v žádném případě nedá.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Nevím jak tobì, ale mnì WinME chodily docela dobøe, používal jsem je nìkolik let. Urèitì v nich bylo spousta vylepšení oproti Win 98 a prakticky to nepadalo, což se o Win 98 øíct v žádném pøípadì nedá.
No, v podstate WinME byly dost padave. Z devitkove rady se mi za ta leta nejvice osvedcily Win98 SE.
Co by na WinMe vylepsene? Me to prislo jako vyhnany vykon na ukor stability, spatne prekreslovani obrazovky atp. atd.
Naposledy upravil(a) Honza dne stř bře 16, 2005 3:14 pm, celkem upraveno 1 x.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

forest píše:Nevím jak tobě, ale mně WinME chodily docela dobře, používal jsem je několik let. Určitě v nich bylo spousta vylepšení oproti Win 98 a prakticky to nepadalo, což se o Win 98 říct v žádném případě nedá.
Honza píše:No, v podstate WinME byly dost padave. Z devitkove rady se mi za ta leta nejvice osvedcily Win98 SE.
Co by na WinMe vylepsene? Me to prislo jako vyhnany vykon na ukor stability, spatne prekreslovani obrazovky atp. atd.
Třeba obnova systému :wink:
Ta tuším u Win 98 nebyla no a taky nějaký inovace v základu, ale ty myslím šly doplnit do Win 98 nějakou aktualizací z netu.
Taky se na tom daly hrát starý Dosový hry, alespoň více než na win 98, ale to byl plus třeba pro mě a né pro ostatní :lol:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Tady:

http://www.winpack.org/

mate neoficialni SP do Win98SE, to vam z Win98 udela mnohem lepsi system, nez naky WinMe. A obnova systemu? Nikdy sem to nepouzil.
Have you tried to turn it off and on again?
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Win ME jsou nejhorší Windows co MS vypustil do světa. Zlaté Win 95 ORS2 či W98 (které mám na compu do dnes). Win ME byla jen obohost, aby něco bylo, mělo to mít lepší multimediální vlastnosti, každej rozumnej člověk si do systému ani neinstaluje blbosti jako WMP a další.... takže ME jsou o ničem.
Pod W98 sem zatím pustil jakoukoliv DOSáckou hru.
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Howard píše:Tady:

http://www.winpack.org/

mate neoficialni SP do Win98SE, to vam z Win98 udela mnohem lepsi system, nez naky WinMe. A obnova systemu? Nikdy sem to nepouzil.
V životě sem nepoužil obnovu systému, nechápu jak tuhle zhovadilost někdo může využít. Všechny data mám mimo systémový disk, pokud se něco potento, stačí udělat format c: /q/u a je to. Pak se jen importují data z jiného disku a je pohoda.
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

dejvidek píše:V životì sem nepoužil obnovu systému, nechápu jak tuhle zhovadilost nìkdo mùže využít. Všechny data mám mimo systémový disk, pokud se nìco potento, staèí udìlat format c: /q/u a je to. Pak se jen importují data z jiného disku a je pohoda.
dejv
Mozna ta obnova systemu tam byla udelana prave kvuli WinME :lol:
Na entyckovy rade se to dela hur, ale taky obnovu systemu nepouzivam - bud ji mam vypnutou nebo ji vubec nemam nainstalovanou. Zalohuju proste cely Win.
Byla to pro mne obrovska uleva, kdyz vysly Win2000 - konecne poradny OS. Ne ze by Win98SE byly tak spatne, ale s podporou vice pameti problem, o vetsim ramdisku ani nemluve a vubec ta adresace a zprava pameti byla na stiru. A velkejma diskama taky problem: OS se musel instalovat jinde, na starsim stroji, a par pretahnout atp.
Win NT4 sice stabilni system, ale o podpore multimedii nebo vubec noveho HW se nedalo mluvit.
A Win2000 mely/maji oboji - jak stabilitu, tak podporu systemu. Ocenim trebas i standardni podporu Type1 fontu. XPcka uz nejsou takovym krokem vpred.

Radsi jsem lidem kupovat WIn98SE nebo rovnou W2K, ale nikdy ne - tedy pouze jednou a jeste ted se chytam za hlavu - WinME. Kvuli WinMe jsem 2x preinstaloval jeden a ten samy notebook, 3x musel stelovat WinME na jinem.

Ted uz mne presvedci pouze 64-bitovy system...a 64-bitove aplikace.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

w2k vs XP flamewar :-)

Příspěvek od Howard »

Podle me jsou uz v dnesni dobe Win2000 trochu krokem zpet. XPcka jsou prvni poradny windows, ktery kdy M$ vydal.
Honza

Re: w2k vs XP flamewar :-)

Příspěvek od Honza »

Howard píše:Podle me jsou uz v dnesni dobe Win2000 trochu krokem zpet. XPcka jsou prvni poradny windows, ktery kdy M$ vydal.
Dnes mozna - v dobe jejich vydani to bylo pozehnani.
Potom se opet nabizi otazka - jaky je rozdil mezi W2K a Win XP? Tredy krome peti let odstupu? Jaky je tam za 5 let pokrok?
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Docela dost, co me jako prvni napadne: rychlejsi start, moznost prihlaseni vice uzivatelu, pripojeni pomoci terminal services, integrovane IISko, pro lamy firewall, vyssi stabilita a podpora programu (vc. her), vic moznosti zabezpeceni (vlastnik, ...), .....
Honza

Příspěvek od Honza »

Howard píše:Docela dost, co me jako prvni napadne: rychlejsi start, moznost prihlaseni vice uzivatelu, pripojeni pomoci terminal services, integrovane IISko, pro lamy firewall, vyssi stabilita a podpora programu (vc. her), vic moznosti zabezpeceni (vlastnik, ...), .....
Jo, okej, neco je tam preci jen lepsiho - trebas ten rychlejsi start. Vyssi stabilita a podpora programu - to neni tak snadne. Zpocatku byly aplikace, ktere naopak pod Win XP nefachaly. Ted jsou asi XPcka mainstream.
Zamčeno