ChluER píše:Docela me udivilo,ze ty to mas daleko vice pretaktovane a dosahujeme stejnych vysledku (dokonce v double precision mam trochu vyssi skore).Muze mi toto nekdo vysvetlit?
Již to zde bylo probíráno a kdyby jsi si přečetl pořádně starčí diskusi tak by jsi pochopil proč i s větším taktem mám při banchmarku s vypnutým HT nižší výsledky, je to právě tím vypnutým HT
K těm výsledkům s vypnutým HT si připočti 21% a dostaneš se zhruba ke skutečnému výkonu mého CPU.
Výsledky se zapnutým HT jsou také někde níže umístěné ale ty ti pro porovnání moc platné nebudou, protože to přepočítává banchmark na oba CPU.
Spíše by o skutečném výkonu tvého CPU hovořily testy ze Sandry 2005, protože ta skutečně testuje pouze CPU a jako jediná zahrnuje do testu i HT, takže se to dá porovnat s klasickým CPU. Ale i u ní jde pouze i test a výslekek na BOINC může být trošku odlišný, ale myslím že je to více vypovídající, než banchmark v BOINC, který je také u každé verze BOINC jiný, takže k ničemu.
Mé výsledky ze Sandry jsou zde:
http://www.boinc.cz/view.php?cisloclanku=2004110401
ChluER píše:
Rad bych s tebou udelal test,kdo spocita vice jednotek v ruznych projektech za danou dobu.Jelikoz jsou procesory vykonove vyrovnane (dle Boincu) mohlo by to byt zajimave.Docela by me zajimal vysledek.Doufam ze tebe a dalsi lidi z tohoto dredu take.
Muzes se mi pls ozvat na phacrew(zavinac)post(tecka)cz ? - nemam rad spam.Diky za odpoved.
Test můžeš udělat jednoduchý
Zapoj se do projektu CPDN a testni za kolik zpočítáš jednu jednotku.
Já zpočítám dvě jednotky za 510 hodin(ikdyž občas při tom hraju

), takže pokud vypočítáš jednu jednotku za 255 hodin či rychleji, tak máš lepší CPU. Ale o tom pochybuji, protože i kdyby byly stejně rychlé, tak CPDN je optimalizován lépe pro Intela, než pro AMD.
Jiný projekt nemám jak vyzkoušet, protože nemám doma net a tak na tom PC jede pouze CPDN abych nemusel BOINC pořád přenášet jako kočka mladý