slavko.sk píše:P4 kompatibilne zdroje (aj pre AMD64) maju specialne napajanie len pre procesor, nie je napajany z napajania dosky. Preto tam aj moze tiect pomerne velky prud a procesor moze mat velky odber lebo ma vlastne napajanie a vlastny stabilizator.
Vcera som na http://www.sme.sk clanok ze herne vykonnec PC spotrebuje za hodinu 100% zataze elektriku 0.90Sk - 0.70Sk podla tarify. Takze ten moj odhad ze to moze byt 1Sk/hod pri behu SETI, co je 100% CPU nebol az taky zly. Je pravda ze grafika je takme nevyuzita. Ale tych 80 halierov za hodinu by som kludne ratal ... za mesiac nonstop SETI na vykonnom pocitaci doma to moze byt aj 580Sk za elektriku.
Jakej to je odběr 0,9-0,7sk?
To není žádný údaj, protože například tady u nás je asi 9 druhů tarifů na elektřinu v domácnosti, podle kterých se účtuje proud ra hodinu, a dále platíš nemalou částku měsíčně za jistič.
Pokud ale budu uvažovat o ,,normálním bytě,, kde je to 3,15/KW a vydělím to i (podle mě) přehnaným odběrem 150W/hodinu, vychází mě jenom 0,47 Kč/hod 11,34Kč/den a 340Kč/měsíc
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
U nas su 2 tarify pre domacnost. V jednej je to 0,7Sk/hod ale mas vyssi mesacny poplatok a v druhej je to 0,9Sk/hod ale mas mensi mesacny poplatok. Preto som dal pribliznu informaciu lebo to zalezi od kompu. Tu sa da zicat merak zadarmo od elektrarni ale konkretne ja mam v byte elektrinu nie od elektrarni ale od tovarni takze to neviem zrealizovat. No chystam sa to zmerat inak ... dufam ze cez vikend sa mi zadari.
slavko.sk píše:Pokud ale budu uvažovat o ,,normálním bytě,, kde je to 3,15/KW a vydělím to i (podle mě) přehnaným odběrem 150W/hodinu, vychází mě jenom 0,47 Kč/hod 11,34Kč/den a 340Kč/měsíc
Těch 150W/h není zase tak přehnaný. Já to měřil a v klidu to žere min. 80W. Když to valí 100%, tak cca 120W. Při přetaktu jsem neměřil, ale těch 150W to může dosáhnout . To nepočítám monitor 110W. Bral bych takovou sazbu jako má známý (20 h denně za cca 1 Kč/kW).
slavko.sk píše:Pokud ale budu uvaľovat o ,,normálním bytě,, kde je to 3,15/KW a vydělím to i (podle mě) přehnaným odběrem 150W/hodinu, vychází mě jenom 0,47 Kč/hod 11,34Kč/den a 340Kč/měsíc
Těch 150W/h není zase tak přehnaný. Já to měřil a v klidu to žere min. 80W. Když to valí 100%, tak cca 120W. Při přetaktu jsem neměřil, ale těch 150W to může dosáhnout . To nepočítám monitor 110W. Bral bych takovou sazbu jako má známý (20 h denně za cca 1 Kč/kW).
Monitor vypneš ne? A pokud uspíš disk, grafárnu, tak to taky o ždibet klesne.
forest píše:
Uspat disk? Mno to pak toho moc nespočteš A rád bych věděl, jak uspíš grafárnu, viděl bych to tak že jí vyrveš ze slotu
dejv
Radas píše:
Uspat disk? Mno to pak toho moc nespočteš A rád bych věděl, jak uspíš grafárnu, viděl bych to tak že jí vyrveš ze slotu
dejv
Dobře, budou se tedy tady hledat hnidy:roll::
Klient rozhodně nepíše na disk stále. Když chce zapsat tak si disk roztočí...
Grafárna se uspí. Přinejmenším koncové obvody. Mě deska vypne vertikální i horizontální synchronizaci . Monitor nahlásí sync loss......
psenda píše:
dejv
Grafárna se uspí. Přinejmenším koncové obvody. Mě deska vypne vertikální i horizontální synchronizaci . Monitor nahlásí sync loss......
Mno klient zapsuje na disk každých 60s, tzn. než se disk uspí a zase probere, tak bude po disku. Spotřeba při startu každých několik desítek sekund bude větší než kdyby to běželo. Tu kartu nekomentuju, můj muzeiní Matrox a KT3 Ultra umí kulový
dejv
dejvidek píše:
Mno klient zapsuje na disk každých 60s, tzn. než se disk uspí a zase probere, tak bude po disku. Spotřeba při startu každých několik desítek sekund bude větší než kdyby to běželo. Tu kartu nekomentuju, můj muzeiní Matrox a KT3 Ultra umí kulový
dejv
s diskem máš recht, ale mám pocit, že četnost jak si klient "vodkrkne" na disk jde nastavit.
Jj...de nastavit ze si bude zapisovat disk treba kazdejch 10 min...ja mam treba na 4min nebo tak....nechci si ten disk oddelat ]...i kdyz to by vydrzel, ale setrnost musi bejt :]]....jinak se v tomhle foru zacinam ztracet :/
...panove jinak to neni zadna prdel, pac minulej tejden prisel nedoplatek za elektrinu cca 300kc ]...a to sme vzdycky meli preplatky takze docela dobry, no :]]]
slavko.sk píše:U nas su 2 tarify pre domacnost. V jednej je to 0,7Sk/hod ale mas vyssi mesacny poplatok a v druhej je to 0,9Sk/hod ale mas mensi mesacny poplatok. Preto som dal pribliznu informaciu lebo to zalezi od kompu. Tu sa da zicat merak zadarmo od elektrarni ale konkretne ja mam v byte elektrinu nie od elektrarni ale od tovarni takze to neviem zrealizovat. No chystam sa to zmerat inak ... dufam ze cez vikend sa mi zadari.
Nějak to nechápu
píšeš 0,7Sk/h a 0,9Sk/h
Napiš kolik stojí jedna KWh? Sk?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Tarifa D1, 8Sk/mesacne a 5,40Sk/kW
Tarifa D2, 170Sk/mesacne a 3,85Sk/kW
Tarfia D12, 133Sk/mesacne a 5,40Sk/kW cez den a 2,05Sk/kW v noci.
Bezne je mat D1 ... 100W odber PC ... 0,54Sk/hodinu zapnuteho PC. Ale ked este monitor/LCD 50W alebo komp berie 150W ... je to otazne, zalezi od konkretneho kompu. Tak.
® Radim ... ® píše:Co resite napichnete zdroj na souseduv rozvadec a mate po starostech
Hezkej napad, ale myslim ze by to pro nektery nebylo praktikovatelny...ja bych si toho uzil tak mesic a konec nemluve o tom ze by bylo dost napadny kdybych vrtal diru do zdi ...Jeste dodej kde bydlis at vim kam se nemam stehovat