Verze 4.25

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Verze 4.25

Příspěvek od PavolR »

04.03.2005

Klient 4.25

A je tu další verze, tentokrát verze 4.25, . Jedná se o alfa verzi. Oficiální klient je stále 4.19 :) :) :)
Naposledy upravil(a) PavolR dne pát bře 04, 2005 12:12 pm, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Obrázek
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Ano ano, stale alfa verze, to je dobre vedet pro nas blazny, co tak strasne zerem net a furt stahujem novy verze, ze? :-) S ohledem na cpdn (a seti) pojedu stale na verzi 4.19.

EDIT: Jsem asi slepej, ale nemuzu nikde na http://boinc.berkeley.edu/ najit nejake informace o tom, co je v teto verzi noveho.
Have you tried to turn it off and on again?
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

mi CPDN nejede ani na 4.13, ani na 4.19, prostě nejede, a tak si můžu naplno dopřát komfort nových verzí :Honza_dance
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

4.25

Příspěvek od dejvidek »

Moje postřehy k verzi 4.25.
Upgradoval sem z verze 4.24 - nemusela se odinstalovat.
instalačka je o více než 1MB menší než 4.24, což je úspěch.
Boinc manager obecně si pamatuje např. zakázaný přístup k netu, což se hodí u dial-upu, GPRS a podobně.
dejv
Honza

Re: 4.25

Příspěvek od Honza »

dejvidek píše:Boinc manager obecnì si pamatuje napø. zakázaný pøístup k netu, což se hodí u dial-upu, GPRS a podobnì.
dejv
Po tomhle dost lidi volalo...
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

8.3.2005

Vypada to tak, ze verze 4.25 se stala oficialni verzi projektu. :) :) :)

Doplneni: zatim jenom pro windows.
Naposledy upravil(a) PavolR dne úte bře 08, 2005 1:16 pm, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

PavolR píše:Vypada to tak, ze verze 4.25 se stala oficialni verzi projektu. :) :) :)
Na verzi 4.25 odkazuje jen web SETI a Einsteina. U ostatních projektů je pořád download 4.19. Všechny projekty kromě CPDN snad na 4.25 jedou v pohodě, CPDN stále nemá dig. podpis, takže by se nestáhl nový model, nebo se pletu? Pokud to už CPDN umí (s modelem 4.10) tak bych info hodil na home page :-)
dejv
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Podivejte se sem:
http://boinc.berkeley.edu/download.php?dev=1

takze verzi 4.25 z 3.brezna oznacili jako ostrou verzi?

Doufam, ze nebude problem s CPDN a SETI (kvuli dig.podpisu), zkousel jste to nekdo?

PS: Ten jejich system verzovani me opravdu stve, nekdo by je mel naucit, ze verze se delaji major_version . minor_version . build . release
a ne ten jejich nelogickej bordel.
Honza

Příspěvek od Honza »

Howard píše:Podivejte se sem:http://boinc.berkeley.edu/download.php?dev=1
Doufam, ze nebude problem s CPDN a SETI (kvuli dig.podpisu), zkousel jste to nekdo?
PS: Ten jejich system verzovani me opravdu stve, nekdo by je mel naucit, ze verze se delaji major_version . minor_version . build . release
Ano, to stejne oznaceni dev i oficial navic se stejnym datumem muze byt matouci.
4.25 by mela byt oficial pouze pro Win, ne pro ostatni OSes.

Jinak - je nejaky zasadni dovud, proc hned prechazet na 4.25? Tema krome machrovani se suspendem jednotlivych WUs, ktere se blizi dead-line (a trebas stejne na dead-line dojedou, protoze zrovna dany projech - pro zmenu - nepojede)?
Ja bych jeste chvilku vyckal - neni se kam hnat...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:
Howard píše:Podivejte se sem:http://boinc.berkeley.edu/download.php?dev=1
Ano, to stejne oznaceni dev i oficial navic se stejnym datumem muze byt matouci.
4.25 by mela byt oficial pouze pro Win, ne pro ostatni OSes.

Jinak - je nejaky zasadni dovud, proc hned prechazet na 4.25? Tema krome machrovani se suspendem jednotlivych WUs, ktere se blizi dead-line (a trebas stejne na dead-line dojedou, protoze zrovna dany projech - pro zmenu - nepojede)?
Souhlas, já přejdu, až mně bude některý z projektů hlásit že na 4.19 nejede a že si mám stáhnout novou verzi :lol:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Doma jsem uz na 4.25 znovu presel - Einstein funguje vsude, SETI funguje take, dokud nezacnou cpat ke stazeni novou verzi setiathome.exe.
Ale v praci necham zatim 4.19, pockam, dokud na teto strance nezacnou doporucovat k stazeni jinou verzi nez 4.19.

dejvidek píše:Moje postřehy k verzi 4.25.
Upgradoval sem z verze 4.24 - nemusela se odinstalovat.
To se nemuselo ani 4.20->4.21, 4.21->4.22, atd... pouze z 4.19 na vyssi verze, viz zde!!!
Honza

Příspěvek od Honza »

http://www.ssl.berkeley.edu/pipermail/b ... 00831.html

Zajimava je taky informace o 4.25 na dalsi OS, ktera by se mela objevit tak pristi tyden nebo podobne...

I'm pleased to announce the 4.25 release of the BOINC client for Windows.
The highlights for this release are:
1. A MSI based installer, for large scale deployments.
2. A new task based GUI which utilizes the wxWidget cross platform framework, so we could use the same GUI code for the rest of the platforms.
3. Installation options for running in the shared and service execution modes.
4. A more comprehensive set of GUI RPC's for management of the daemon.
5. Abilities to suspend/resume projects.
6. Abilities to suspend/resume results, even ones which haven't started executing yet.
7. Abilities to abort results.
8. Abilities to abort transfers.
9. Abilities to add URLs to the GUI Interface on a project specific basis.
10. Supports multiple messages returned from the scheduler.

We would like to thank the Alpha testers and the various community members who reported bugs and helped us smooth out the rough edges.
We are still cooking the Linux, Solaris, and Mac versions which should be showing up in the next week or so.
----- Rom
BOINC Development Team, Space Sciences Laboratory, University of California, Berkeley
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Honza píše:Jinak - je nejaky zasadni dovud, proc hned prechazet na 4.25? Tema krome machrovani se suspendem jednotlivych WUs, ktere se blizi dead-line (a trebas stejne na dead-line dojedou, protoze zrovna dany projech - pro zmenu - nepojede)?
No nevím zda by to mělo být machrování.
Je možné mazat jednotky, které se snaží stáhnout už ve fázi stahování, výhoda? Třeba potřebuji dopočítat jednotku, která se blíží deadline a je pohodlnější zamezit stahování jednotek v klientovi, než šaškovat s nastavením doby na webu. To mi třeba u 4.19 chybělo. Možnost pozastavit výpočet se taky hodí.
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Postřehy

Příspěvek od dejvidek »

Další postřehy k verzi 4.25. Manager ne že by se choval divně, ale chová se takto:
Pokud dáte přes menu volbu Exit tak se klient jakoby "schová" do traye. Je tomu tak, ale po chvíli se ukončí, asi se jedná u nějaký proces korektního ukončení a "odchodu" z paměti. Vypadá to jako kdyby se mu nechtělo, ale ukončí se, chce to ale trpělivost.
Co se týče pamatování nastavení zákazu přístupu na síť a nastavení počítání, tak to si opravdu manager pamatuje, pokud ale pustíte managera a kouknete hned do menu, tak to vypadá, že si nic nepamatuje, opět to chce tak 5-10s počkat a on si to asi načte. Vpravo dole je vždy napsáno "Připojeno do localhost 0.00" až se místo "0.00" objeví číslo verze, tak jsou data načtený.
Snad je to pochopitelný :) Já sem si toho všimnul, když sem dneska managera vypnul a zapnul asi 50x kvůli překladu :-)
dejv
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

no to vypínání není výsadou jenom 4.25, ale i 4.24. Dělá to i při ukončení přes Soubor>Konec, ale i při zavírání na hlavním panelu (pravé tl. > Konec). Taky se mi zdá, že je "edice manager" lepší než 4.19 a níž. Hodilo se mi to při výpadku SETI, kde jsem nechtěl, aby se mi pořád chtěl SETI odeslat, ale zároveň jsem čekal na jednotku Einsteina...nebo projekt BURP - zatím ho nechci počítat, ale mám ho připravený "v pohotovosti", kdyby se něco s Einsteinem "zvrtlo", a nebyly by už jednotky...