BOINC na exotickych platformach
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Re: BOINC na exotickych platformach
Tak jsem si pořídil SmartQ V5 a pokusil jsem se na tom rozjet SETI. Sice jsem byl úspěšný, ale ten výkon je dost neoslnivý. 175 floating point MIPS a 619 integer MIPS. Což znamená, že je to desetkrát(floating), resp. pětkrát(integer) pomalejší, než můj notebook. Aplikace pro ARM by tedy asi potřebovala nějakou optimalizaci, protože to zatím běží cca 1hod/0.1%.
To nevím, jestli první nastane deadline jednotky nebo bude zarizeni dead...
90 hodin, deset procent. Kašlu na to, minimálně do doby, než si zkompiluju vlastní aplikaci s podporou ARM SIMD.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
V přenosných zařízeních jsou ty procáky strašně slabé, v mobilu mám 600MHz a myslím si, že by výpočet nepřežil 
dejv
dejv
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

tss, jak nepřežil? Kolik let já jsem od rána do rána trápil chudáka 366 megahertzového Celerona... a taky to přežil :Pdejvidek píše:... v mobilu mám 600MHz a myslím si, že by výpočet nepřežil :-)
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Jde o chlazení a vše okolo, ten procák v mobilu není na trvalou 100% zátěž podle mého stavěný, každopádně až vyleze nějakej klient pro Symbian, nahodím ho na obě E52 co teď používám 
dejv
dejv
ARM procesory se zahrivaji jenom trochu, jsou optimalizovane na spotrebu. Provoz pri zatizeni by mel byt zcela bezpecny. Problem by mohl nastat ale pri pouziti nejakych NAND pameti, ty by se mohly castym zapisovanim usmazit.
Ale E52 je asi fyzicky moc pomala na pocitani SETI, tedy by jednotka trvala mozna delsi dobu, nez je deadline. A zadny jiny projekt snad ani ARM aplikaci nema...
Ale E52 je asi fyzicky moc pomala na pocitani SETI, tedy by jednotka trvala mozna delsi dobu, nez je deadline. A zadny jiny projekt snad ani ARM aplikaci nema...