Win a Linux
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Re: Win a Linux
tak jeste jeden OT komentar k ubuntu a jeho sudo:
Pokud chces plnohodnotnej root pristup a vis co delas, tak je pohodlnejsi (nez vecne vkladat sudo pred prikazy) pustit si "sudo bash" pak jses klasickej *NIXovej root.
Pokud chces plnohodnotnej root pristup a vis co delas, tak je pohodlnejsi (nez vecne vkladat sudo pred prikazy) pustit si "sudo bash" pak jses klasickej *NIXovej root.
Private (old) + CCU stats.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze autor tohohle threadu spise chtel, aby si mohl spustit rozpocitane jednotky z widli i v linuxu
A proto je pro nej asi nejlepsi, kdyz pouzije wine
A proto je pro nej asi nejlepsi, kdyz pouzije wine
2 Ford: Puvodne ano, ale pak se ptal jak najde adresar kam by mohl nakopirovat account*.xml....
Private (old) + CCU stats.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Ty data nalezne na Ubuntu v adresáři /var/lib/boinc-client, pokud tedy má instalaci z repozitářů.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
JO..tak to funguje...díky...ale vyvstal tím novej problém...při všemožným blbnutí s právama v terminálu se mi znepřístupnil disk s datama. Mám do v systému normálně viditelnej, ale nemůžu se k němu připojit. Vyžaduje ode mne heslo, když ho ale zadám tak se nic nestane....
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
pokud mountujes nejaky disk/partisnu z windows, tak koukni do /etc/fstab. Kdyz te windowsovske partisne das parametr user, tak ho budes moci mountovat i jako obycejny uzivatel. Mozna to jde i nejak naklikat
Ten soubor jsem sice otevřel, ale nevím, kam mu mám ten parametr user napsat...zkusil jsem několik možnost..ale nešlo to
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
/dev/sdc1 /mnt/usbdisk auto defaults 0 0
kdyz misto defaults das user nebo i dalsi parametry. Pro vice informaci
man fstab
kdyz misto defaults das user nebo i dalsi parametry. Pro vice informaci
man fstab
tak..a teď už nemám oprávnění počítač ani restartovat....jsem mimo..netuším...
Ano, s Ubuntu jsem si take celkem dlouho hral... Zacatky byly hodne krusne, ale konce naopak velmi snadne a rychle 
Ubuntu zmizelo z disku berem cca 20 sekund, i kdyz tam prezivalo cca 2 roky.
Neni nad to redukovat pocet problemu a starosti.
Ubuntu zmizelo z disku berem cca 20 sekund, i kdyz tam prezivalo cca 2 roky.
Neni nad to redukovat pocet problemu a starosti.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Já bych to ale chtěl vyřešit tak, abych je mohl dál požívat...
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Popis presneji svoji aktualni situci a take, ceho bys chtel dosahnout
Takže...situace je taková, že se mi podařilo zprovoznit binc-klienta přesně ta, jak mi to vyhovuje, takže paráda..ale při tom zprovozňování jsem nějak způsobil, že se už nemůžu dostat na svůj pevnej disk s daty, který používám i ve Windows...předtím šlo všechno bez problému..ale teď mi při pokusu o připojení (klikání v grafickým režimu) naskočí okno, které vyžaduje moje uživatelský heslo...když ho naťukám, tak se stejně nic neděje..okno se obnoví a stále chce heslo...při dalších pokusech jsem dsáhnul pouze toho, že se mi ta samá tabulka zobrazuje i při pokusu o restart nebo vypnutí počítače a chová se stejně neoblomně. Jeditý, co mi trochu pomohlo bylo dočasný spuštění roota prostřednitvím terminálu..ale to není ot co chvi..chci, aby systém fungoval jako před zprovozněním boincu..
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si že s tímhle BOINC nemá vůbec nic společného. Asi jse použil nějaký příkaz který jsi neměl, ale když se koukneš do historie v terminálu, měly by tam všechny být uloženy. Takže to bych prohlédl a případně sem nakopíroval vše co jsi použil než se ti systém dostal do tohodle záhadného stavu.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Opravdu po tobe chce tvoje heslo, nebo chce heslo roota?