Nastaveni noc/den
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Nastaveni noc/den
Jsem tu novy a proto bych se chtel zeptat jestli jde udelat aby se cast dne vyuzivaly dva procesory pro vypocet a zbytek dne jen jeden?
Boinc mam nainstalocenej v praci na PC s P4 s HT a pres den potrebuju makat. Kdyz jsou vyuzity oba virtualni procesory tak je to dost pomaly, hlavne pri startu programu, kdezto s 1vyuzitym procesorem neni rozdil jestli probiha vypocet ci nikoliv. Navic masinu nechavam pustenou i pres noc. Jen na na vikend ji vypinam. Takze je skoda nechat ten druhej virtualni procesor zahalet.
shrnuti:
Jak jde nastavit (udelat) haby Boinc vyuzival pres den jen jeden procesor a pres noc 2 procesory???
Boinc mam nainstalocenej v praci na PC s P4 s HT a pres den potrebuju makat. Kdyz jsou vyuzity oba virtualni procesory tak je to dost pomaly, hlavne pri startu programu, kdezto s 1vyuzitym procesorem neni rozdil jestli probiha vypocet ci nikoliv. Navic masinu nechavam pustenou i pres noc. Jen na na vikend ji vypinam. Takze je skoda nechat ten druhej virtualni procesor zahalet.
shrnuti:
Jak jde nastavit (udelat) haby Boinc vyuzival pres den jen jeden procesor a pres noc 2 procesory???
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastaveni noc/den
Myslím že to nejde udělat tak jak popisuješMusacek píše:Jsem tu novy a proto bych se chtel zeptat jestli jde udelat aby se cast dne vyuzivaly dva procesory pro vypocet a zbytek dne jen jeden?
shrnuti:
Ale osobně se divím, že ti BOINC při HT brzdí PC. Jeho hlavní krédo je to aby jsi jeho práci na PC vůbec nepoznal a hlavně, aby neomezoval funkci jiných programů
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Jde to, tvyse byl ukvapeny zaver.
Nastav si v general preferencich vic profilu - standardne si dej ve "work" profilu "On multiprocessors, use at most1 processors" a kdyz budes z prace odchazet, v nastaveni inkriminova masiny si to prehod na standardni nebo home, kde budet mit "use at most 2 processors"
V BOINCu by jsi pak mel dat update u daneho projektu, aby se to projevilo.
Pomohlo?
Nastav si v general preferencich vic profilu - standardne si dej ve "work" profilu "On multiprocessors, use at most1 processors" a kdyz budes z prace odchazet, v nastaveni inkriminova masiny si to prehod na standardni nebo home, kde budet mit "use at most 2 processors"
Pomohlo?
- zod
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Vitej v teamu a na foru.
Sice je skoda behem dne vyuzivat pouze 1 procesor ale pokud ti to prekazi v praci tak se neda nic delat.
Pro jednodusi ovladani abys nemusel porad litat do BIOSU a zapinat/vypinat HT mas moznost regulovat mnozsvti vyuzitych procesoru primo na webu daneho projektu, ktery pocitas.
Proste behem dne kdyz nebudes chtit byt nijak omezovan tak si na webu nastavis pouzivani pouze 1procesoru.
No a az v praci skoncis tak na webu zmenis jednicku na dvojku
Pak uz staci jenom updatovat projekt a nastaveni se zmeni.
Udelas to konkretne u teto polozky v General preferences On multiprocessors, use at most 2 processors
HT doplneno do FAQ
Sice je skoda behem dne vyuzivat pouze 1 procesor ale pokud ti to prekazi v praci tak se neda nic delat.
Pro jednodusi ovladani abys nemusel porad litat do BIOSU a zapinat/vypinat HT mas moznost regulovat mnozsvti vyuzitych procesoru primo na webu daneho projektu, ktery pocitas.
Proste behem dne kdyz nebudes chtit byt nijak omezovan tak si na webu nastavis pouzivani pouze 1procesoru.
No a az v praci skoncis tak na webu zmenis jednicku na dvojku
Udelas to konkretne u teto polozky v General preferences On multiprocessors, use at most 2 processors
HT doplneno do FAQ

-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

BOINC do verze 4.19 jsem musel vypínat jen málokdy - vlastně jsem ho ani nevypínal. Pokud jsem hrál hry, jenom sem ho suspendnul a bylo to. Teď už jedu 4.24 a pokud chci hrát nějakou hru, renderovat animaci, nebo dělat cokoliv náročnějšího, musím BOINC vypnout. Doufám, že to do další verze odladí, jinak se asi vrátím k osvědčené 4.19 ...forest píše:Myslím že to nejde udělat tak jak popisuješMusacek píše:Jsem tu novy a proto bych se chtel zeptat jestli jde udelat aby se cast dne vyuzivaly dva procesory pro vypocet a zbytek dne jen jeden?
shrnuti:
Jak jde nastavit (udelat) haby Boinc vyuzival pres den jen jeden procesor a pres noc 2 procesory???![]()
Ale osobně se divím, že ti BOINC při HT brzdí PC. Jeho hlavní krédo je to aby jsi jeho práci na PC vůbec nepoznal a hlavně, aby neomezoval funkci jiných programů
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:BOINC do verze 4.19 jsem musel vypínat jen málokdy - vlastně jsem ho ani nevypínal. Pokud jsem hrál hry, jenom sem ho suspendnul a bylo to. Teď už jedu 4.24 a pokud chci hrát nějakou hru, renderuvat animaci, nebo dělat cokoliv náročnějšího, musím BOINC vypnout. Doufám, že to do další verze odladí, jinak se asi vrátím k osvědčené 4.19 ...forest píše:Myslím že to nejde udělat tak jak popisuješMusacek píše:Jsem tu novy a proto bych se chtel zeptat jestli jde udelat aby se cast dne vyuzivaly dva procesory pro vypocet a zbytek dne jen jeden?
shrnuti:
Jak jde nastavit (udelat) haby Boinc vyuzival pres den jen jeden procesor a pres noc 2 procesory???![]()
aaa spravny poznatek diyk Martine....doporucuji pouzivat oficialni verzi 4.19. Pokud ji mas tak je to opravdu podivne

- forest
- Kontaktovat uživatele:
Takhle to určitě jde, ale kdybych to měl já osobně furt dělat, tak se na to asi vykašlu a nechám to na 1CPU na furt.Honza píše:Jde to, tvyse byl ukvapeny zaver.
Pomohlo?
Pochopil jsem ten dotaz tak, že chtěl nastavení napořád, aby to nemusel několikrát za den přenastavovat.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Hmm, tak by to bylo pohodlne, ale timto zpusobem to opravdu asi nejde.forest píše:Pochopil jsem ten dotaz tak, že chtìl nastavení napoøád, aby to nemusel nìkolikrát za den pøenastavovat.
Lze taky nastavit v kterou dobu nepocitat a ze kdyz se pocitatc pouziva, tak nepocitat, ale takhle elegantne to asi pujde.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Napadlo mě jedno řešení
Zapoj se do 2 projektů:
V jednom (příklad Seti) si nastav provoz klienta pouze pro čas, pro který chceš zapojit oba CPU (příklad 15:00-6:00)a zadej do nastavení 2 CPU.
V druhém projektu (příklad Einstein) zadej čas zpracovávání jen na čas kdy chceš používat PC (příklad 6:00-15:00)a nechat BOINC jen jeden CPU a zde nastav jen jeden CPU.
Jen nápad, ale dle všeho by to mělo fungovat tak jak chceš bez nějakého častého přenastavování.
Zapoj se do 2 projektů:
V jednom (příklad Seti) si nastav provoz klienta pouze pro čas, pro který chceš zapojit oba CPU (příklad 15:00-6:00)a zadej do nastavení 2 CPU.
V druhém projektu (příklad Einstein) zadej čas zpracovávání jen na čas kdy chceš používat PC (příklad 6:00-15:00)a nechat BOINC jen jeden CPU a zde nastav jen jeden CPU.
Jen nápad, ale dle všeho by to mělo fungovat tak jak chceš bez nějakého častého přenastavování.
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

- forest
- Kontaktovat uživatele:
Globálně je, ale co to udělá když to nastavíš tekto?
Přehodí se v daném čase na druhý projekt nebo ne?
Co udělá, když mezi časy bude třeba 5 minut prázdno 15:00-5:55 a 6:00-14:55?
To chce otestovat, byl to jen nápad
Přehodí se v daném čase na druhý projekt nebo ne?
Co udělá, když mezi časy bude třeba 5 minut prázdno 15:00-5:55 a 6:00-14:55?
To chce otestovat, byl to jen nápad