Sci-fi seriály

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

2 honza : a data jsi se nepokoušel zachránit ? To by mohlo být rychlejší, jinak švára si SG nahrává od počátku, ale na video, nevím kde vzít tolik času to nacpat do kompu, i když karta by na to byla :( :?
" Vše je pomíjivé, kredit zůstává "
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Honza: nebylo by rychlejsi si to sosnout z torrentu? Nebo tady, pokud chces lepsi kvalitu. Titulky predpokladam taky dohledas snadno....

Edit: Jo ty chces komplet SG1.... tak teda tady.
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Merlin>
Data jsem se nepokousel zachranit, neb na to nejsem vybaveny. Navic se obavam, ze pokud si hlavicka lehne na plotnu a treba 2-3 minuty se po ni vozi a vydava takovy hluk, tak jsem slysel, tak to s datama nevidim nadejne.
Disk jsem nerozebiral, ale sel k reklamaci.

@ Bubak>Jasne, to me take napadlo - ostatne jinak jsem konec 7. serie nemohl resit: mit rozkoukany serial a nedokoukat. No a asi to tak dopadne, ze to budu muset stahnout.
Kvalita to lepsi nebude - za lepsi kvalitu povazuji polovicni HDTV, tj 720p.

Stve me, ze takove veci nemaji v pujcovnach. Kolem jedne muzu jezdit sockou do prace, v praci si to pretahnout na disk a cestou domu to vratit.
No nic, jdu asi tahat :oops:
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Honza píše:....
Kvalita to lepsi nebude - za lepsi kvalitu povazuji polovicni HDTV, tj 720p.
....
Myslis ze SG1 natacely HDTV kamerou? Dost o tom pochybuju. Takze asi lepsi nez DVD (DVB-T|S) rozliseni nesezenes.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Naprosto skvělý seriál - Battlestar Galactica. Nic takového jsem ještě neviděl. Skvělá pohyblivá kamera, zajímavý příběh, každý díl je napínavý, nikdo není hlavní hrdina, umřít může kdokoliv. Narozdíl od Stargate zde nejsou žádné super fantastické prvky, jako je teleportace, ochranné štíty, ... technologicky to není od nás příliš vzdálené (pokud nepočítám FTL drive), sice to v tomto směru příliš nesedí, ale to vůbec nevadí.
Have you tried to turn it off and on again?
slavko.sk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavko.sk »

SG-1 je super, ale uz to nemam, mal som. Cakam na film ktory uz je vonka nejake shitova verzia, pracovna, pockam si na lepsi RIP.
SGA mam vsetky 4 serie (4. je neuplna, mam pocit ze v sobotu bude posledny diel) - inak v poslednej casti co bola v sobotu ten zaver ma akoze dostal, este to bude hodne zaujimave!
BSG som v pondelok rano o 2:30 dopozeral 3 seriu, vsetkych 60 dielov za cca 3 tyzdne, z toho som bol 2 tyzdne doma na dovolenke. Je to super, opakujem super serial. Je tam vsetko co ma byt tak ako napisal Howard, nemam co dodat. Ak ma niekto rad sci-fi tak doporucujem! Uz sa neviem doskat na 4. seriu v aprili. Tie posledne zabery ma dostali.
Lost zacne 4. seria 31. januara (ledna).
Heroes cakam na pokracovanie 2. serie, je prestavka.
24 by tiez mala zacat 7. seria coskoro.
4400 skoncilo, nebude dalsia seria, mam to komplet.
Vsetko skvele serialy ale asi BSG je naj, aspon podla mojho osobneho hodnotenia.
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

Já jsem teď objevil Firefly. Mě to dost chytlo, škoda že se to nějak moc neuchytilo v televizi a natočilo se jen 14 dílů. Žánr je něco jako sci-fi-western :-) Nejde příliš o efekty, ale kamera je na dobrý úrovni. Spíš jde o nápad, zajímavý akce, vtipný hlášky. Partička zlodějíčů lítá v kocábce většinou po okrajových planetách, kde to vypadá jak na americkym divokym západě. Občas něco vykradou, občas někdo dostane je. V tom vesmíru nejsou žádní mimozemšťani a mluví se jen anglicky nebo čínsky.
Rozhodně doporučuju všem.
Darkmoor
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darkmoor »

2Slavko.sk: Ten SG RIP co utekl je vcelku kvalitní, co sem četl tak chybí v jedné scéně nějaké zvukové efekty a v pár scénách obrazové jinak už je to komplet, ale taky čekám na oficiáoní vydaní na jaře.
Tenhle týden vychází 12 díl 4 série SGA, je jich tuším kolem 20, nezjišťoval jsem přesně.
BSG jsem viděl myslím necelou první řadu, moc mě to neoslovilo, myšlenka a přepracování dobré, ale moc mi nesedělo příliš paranoidně/pobožné chování postav.
Lost jsem zabalil na začátku druhé řady, vcelku mě to už nudilo. Ostatní jsem neviděl.

2Xenostellar: Firefly je super, jen je škoda, že to museli zabalit, ústřední zápletka vypadala nadějně :)
Per aspera ad astra!

Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Slavko, díky za pøehled.
Asi budu sledovat v tom poøadí, že dokoukám SG-1 (tedy serii 8-10), pak juknu na SGA. Pak asi pøestávku a 7. serii 24 (má být už poslední, že) a pak asi zase na podzim BSG.
(na jaøe a v létì budu trávit zase víc èasu po práci venku než u kompu u seriálù).

No kdyby mi nìkdo chtìl ušetøit práci nebo pobíhá po mìstì s diskem, urèitì bychom se nìjak domluvili...
reanimator
Nováček

Re: Sci-fi seriály

Příspěvek od reanimator »

Když už jsem dokoukal všechny sci-fi seriály, nezbylo mi nic jiného než hledat něco jiného, ale přesto podobného. Narazil jsem na pro mě úplně novou věc - Anime.
I když většina anime jsou pro mě o ničem seriály s malinkýma holčičkama nebo samurajema, případně přihlouplí pokémoni, pro děti, existují přece jen anime seriály pro dospělé plné válek, dramatu, odehrávající se v blízké i daleké budoucnosti. Kreslený styl anime dává tvůrcům možnost zakomponování katastrofálních událostí a podobných záležitostí do děje, které by se filmové režiséři báli zpracovat. Nenechte se tedy zmást.
Zde je web, který vám doporučí sci-fi anime, abyste nemuseli hledat poslepu. Je to ideální možnost pro ty, co anime neznají, jsou velkými fanoušky sci-fi a už nemají na co se dívat.

http://scifi-anime.xf.cz
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

2 reanimator : me ty animy nejak nesedi, a to jsem jich uz par zkousel.
reanimator
Nováček

Příspěvek od reanimator »

zkus nějaký anime co ti doporučí na tom webu
scifi-anime.xf.cz - jde tam jen o ty vybrané anime, můžeš si vybrat i podle kategorií, sem si jistej že pokud máš rád sci-fi tak si tam něco najdeš
Adam23
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Adam23 »

2 reanimator: jsem na tom podobne, scifi uz zacaly dochazet a tak to redim anime (serialy i filmy). Ovsem nejlepsi je scifi anime ;)
Live Long & Prosper, Opera!
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Sci-fi nedojde nikdy, mozna ty proslule. Udelal jsem si seznam serialu, ktere bych chtel videt, a jenom ten obsahuje asi sedesat serialu, z nichz nektere jsou dlouhe stovky hodin.
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

Ahoj, na webu jsem objevil další pokus o protlačení sci-fi do televize. Tentokrát jde o petici pro SG Atlantis.
http://prosba-o-branu.ic.cz/
Nejspíš to nebude mít, žádný velký účinek, ale co kybyby. Můj podpis už tam je :-)
Odpovědět