nonBOINC - Wieferich@Home
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
nonBOINC - Wieferich@Home
Vznikl nový český distribuovaný projekt věnovaný hledání třetího Wieferichova prvočísla. Pochází z dílny Západomoravské vysoké školy v Třebíči a Vysokého učení technického v Brně.
http://www.elmath.org/
http://www.elmath.org/
-
Xenostellar
- Pokročilý

zdravim, doposud jsem si to tu jen pasivne procital, protoze pod boincem toho moc nepocitam (resp temer nic a nebo malo kdy), pac jsem na par jinych ne-boinc projektech, ale kvuli tomuto projektu jsem se zde zaregistroval, protoze bych mel par otazek na lidi, ktery to taky zkusili.
1) uspesne jsem se zaregistroval a program fungoval do prvniho vypnuti. Po restartu programu mi sice v pozadi bezi, ale vidim jen ikonu v trayi, na kterou nejde nijak poklepat a okno programu tim vyvolat. to je normalni?
2) program vyuziva 2 jadra procesoru, na quadu by tedy mohly bezet programy 2, ale jak toho docilit? nakopirovanim do nove slozky a vymazanim dat po me pak program chce znovu registraci uctu, nikde neni jen samotne prihlaseni na stavajici vytvoreny ucet.
1) uspesne jsem se zaregistroval a program fungoval do prvniho vypnuti. Po restartu programu mi sice v pozadi bezi, ale vidim jen ikonu v trayi, na kterou nejde nijak poklepat a okno programu tim vyvolat. to je normalni?
2) program vyuziva 2 jadra procesoru, na quadu by tedy mohly bezet programy 2, ale jak toho docilit? nakopirovanim do nove slozky a vymazanim dat po me pak program chce znovu registraci uctu, nikde neni jen samotne prihlaseni na stavajici vytvoreny ucet.
-
reALTom
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pridal jsem tam nas team, myslim ze to stoji zato podporit. Ovsem chybi mi tam forum, takze moznost nejakeho feedbacku jen pres mail primo tvurcum.
Koho zajímají kredity, tak je najde tady
-
reALTom
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2LookAS: Vitam te na foru. Ja osobne jsem program jeste zavrit nezkousel, mam z jistych alfa a beta projectu na boinc uz takove navyky. Vetsinou to u techto projektu nedokazalo v rannych fazich ukladat behem prubehu vypoctu. Je klidne mozne, ze se jedna jen o bug spojeny s grafikou, restart PC by napovedel vice. Ja to zkusim nechat dobehbout. V adresari programu jsou INI soubory, podle meho nazoru se do nich ukladaji mezivysledky. Meni se to i vickrat za minutu.
Jedu na dvoujadru a vytezuje to obe, mozna se s vice jadry pri vyvoji zatim nepocitalo. Uvidime co bude dale a zda to pres noc nespadne.
Jedu na dvoujadru a vytezuje to obe, mozna se s vice jadry pri vyvoji zatim nepocitalo. Uvidime co bude dale a zda to pres noc nespadne.
Koho zajímají kredity, tak je najde tady
Prave kvuli ukladani vysledku jsem to zkousel zavrit jeste v ranne fazi vypoctu, kdy by me jeste tolik nevadilo pokud by ukladani nefungovalo. Jestli ale funguje jsem i tak nezjistil, protoze nemam moznost nijak ovladat ten program.reALTom píše:2LookAS: Vitam te na foru. Ja osobne jsem program jeste zavrit nezkousel, mam z jistych alfa a beta projectu na boinc uz takove navyky. Vetsinou to u techto projektu nedokazalo v rannych fazich ukladat behem prubehu vypoctu. Je klidne mozne, ze se jedna jen o bug spojeny s grafikou, restart PC by napovedel vice. Ja to zkusim nechat dobehbout. V adresari programu jsou INI soubory, podle meho nazoru se do nich ukladaji mezivysledky. Meni se to i vickrat za minutu.
INI soubouru jsem si vsiml a meni se i ted, protoze program asi funguje "normalne" dal.
zkusim jeste restart pocitace (ach, jak ja to nemam rad) a jinak asi zkusim napsat primo autorovi programu.
aplikace zabira cca 13MB RAM, 2MB na HDD, trafic je temer nulovy - jednotka ma jen par stovek bytu, jde jen o INI soubor s informacemi pro aplikaci co jak pocitat. pokud aplikace najde prvocislo trafic bude nejspis o neco vyssi.Honza píše:Nechtel by nekdo doplnit zakladni HW naroky: pamet, misto na disku, internet traffic a predevsim - jak dlouho trva jeden test?
Diky.
jak dlouho trva jedna jednotka presne nevim, cas vypoctu aplikace nemeri. pocitaji se 2 jednotky paralelne, kazda jinou metodou. prvni metoda je relativne rychla, cca 5-6 hodin, druha metoda je uz o poznani pomalejsi, hrubym odhadem cca 16 hodin.
pocitac: Q6600 na 3420MHz, 4GB DDR2 760MHz 5-5-5-18, P35 chipset, OS Vista 32b