Ja mam asi 200, no o take 2 dni uz nebude co robit. Nejake info o tom, co sa stalo?dejvidek píše:Grrr, mám nataháno docela dost jednotek a teï jim to zdechne.![]()
dejv
RAH-Aktuální stav projektu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- gabberattack
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nenastavuješ velikost jednotek, ale počet, který se stáhne do zásoby. Kvalita výpočtu s tím nemá absolutně co dělat.
Počet WU v zásobě je dán časem, za který se má PC spojit s centrem. Má to několik úskalí:
- když je krátký čas, při výpadku dojdou brzy WU a šrotuješ naprázdno. Řeší se tím, že na jednom stroji jedeš víc projektů. Stačí dva, víc než 4 jede na jedné mašině jen totální experimentátor, majitel quad core nebo šílenec.
- když nastavíš maximum, což je 10 dní, může nastat několik věcí:
a) prošvihneš deadline a tvoje počítání jde do stoupy.
b) u projektů s quorem 1 nic, pokud nedošlo k a)
c) u projektů jako SETI nebo Einstein naštveš ostatní, protože musí na tebe čekat (Pending results) než se dohrabeš k jejich jednotkám. Mně třeba při RAC 3tis. na SETI visí v Pending něco kolem 7,5 tis kreditů, čili víc než dvoudenní počítání.
Zapomněl jsem něco?
Počet WU v zásobě je dán časem, za který se má PC spojit s centrem. Má to několik úskalí:
- když je krátký čas, při výpadku dojdou brzy WU a šrotuješ naprázdno. Řeší se tím, že na jednom stroji jedeš víc projektů. Stačí dva, víc než 4 jede na jedné mašině jen totální experimentátor, majitel quad core nebo šílenec.
c) u projektů jako SETI nebo Einstein naštveš ostatní, protože musí na tebe čekat (Pending results) než se dohrabeš k jejich jednotkám. Mně třeba při RAC 3tis. na SETI visí v Pending něco kolem 7,5 tis kreditů, čili víc než dvoudenní počítání.
Zapomněl jsem něco?

ad C) když si stáhnu zásobu na několik dnů, nastavím přednostně WU s nejkratším deadlinem. ( Také mne nebaví listovat seznamem pendingůJardaM píše:Nenastavuješ velikost jednotek, ale počet, který se stáhne do zásoby. Kvalita výpočtu s tím nemá absolutně co dělat.
Zapomněl jsem něco?
" Vše je pomíjivé, kredit zůstává "
Tak tohle neovlivníš. Padne osma, počítáš osmu, jak dlouho je potřeba. Padne eso, počítáš eso, jak.... Snad jsem se vyjádřil dost jasně.ondy píše:Zdravim,
omlouvam se, blbe jsem se vyjadril. Zasobu prace chapu a pouzivam, spis me zajimala delka vypoctu na Rossete. Jak jej spravne nastavit?
Diky moc!
-
Xenostellar
- Pokročilý

-
k6
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tim padem jednotky kratsi jsou pocitany mene detailneji... to znamena, ze pak se jednotka posle jeste "nekomu", aby dopocital zbyle "steps" a tim padem mela kazda jednotka po kompletnim spocitani stejne detailne vysledky?sarha1 píše:Obecně (z hlediska projektu) platí, že čím delší doba výpočtu, tím více výsledků pro danou jednotku vytvoříš, prozkoumáš ji tedy detailněji.
k6: Je to možné, ale nevím. Řekl bych, že záleží na vyhodnocení dosavadních výsledků u konkrétní sekvence aminokyselin.
Myslím, že o tom napsal Honza nějaký článek, ale je to již delší dobu a ani nevím, kde ho hledat.
Řešila se otázka, zda je podstatná nastavená doba výpočtu jednotky. Chtěl jsem v podstatě jen vyjádřit názor, že není.
tom
Myslím, že o tom napsal Honza nějaký článek, ale je to již delší dobu a ani nevím, kde ho hledat.
Řešila se otázka, zda je podstatná nastavená doba výpočtu jednotky. Chtěl jsem v podstatě jen vyjádřit názor, že není.
tom
-
k6
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
I presto se pred chvili povedlo BOINC manageru odeslat vysledky. Nicmene, ze servru porad chodi sprava "Project is down". Uz to ale nehaze errory jako predtim, tak snad to brzo zase naběhneSep 08, 2007
Rosetta@home has experienced a horrendous hardware/fireware failure. We essentially lost the SAN partition upon which the project was running! The newest edition of our SAN hardware was shipped with a firmware revision that contained an insidious bug - one which caused the new SAN disks to vanish after roughly 45 days of service. We - or rather I (KEL) - apologize for the inconveinence, lost time and lost effort that you have endured during our outage. We know full well that your contribution hinges on the understanding that we make maximum use of your valuable resources - that we not waste your time, CPU cylces or good humor. We are planning to express our disappointment to our vendors in clear terms, specifically siting the importance of this project to our research effort. We'll keep you abreast of the outcome.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Už se mi podařilo odeslat všechny jednotky, servery tedy alespoň toto zvládají. Nové jednotky ale nestáhnete.
dejv
9.9.2007 19:53:15|rosetta@home|Requesting 128910 seconds of new work, and reporting 37 completed tasks
9.9.2007 19:53:25|rosetta@home|Scheduler RPC succeeded
9.9.2007 19:53:25|rosetta@home|Message from server: Project encountered internal error: shared memory
9.9.2007 19:53:25|rosetta@home|Deferring communication for 1 hr 0 min 0 sec
9.9.2007 19:53:25|rosetta@home|Reason: project is down
9.9.2007 19:53:25|rosetta@home|Deferring communication for 1 hr 53 min 54 sec
dejv
9.9.2007 19:53:15|rosetta@home|Requesting 128910 seconds of new work, and reporting 37 completed tasks
9.9.2007 19:53:25|rosetta@home|Scheduler RPC succeeded
9.9.2007 19:53:25|rosetta@home|Message from server: Project encountered internal error: shared memory
9.9.2007 19:53:25|rosetta@home|Deferring communication for 1 hr 0 min 0 sec
9.9.2007 19:53:25|rosetta@home|Deferring communication for 1 hr 53 min 54 sec
Nemyslím, že by mašinám s 512 MB odzvonilo... Spravuju pod jedním účtem 5 počítačů - 4 s 256 MB RAM a 1 s 512 MB RAM a všechny normálně dostávají práci.k6 píše:Mno... tak 512MB RAM masinam asi odzvonilo... Jako 800MB naroky na pamet je celkem dost, u dvou nebo dokonce ctyr jader se tak rosetta stava neunosnou![]()
1. 12. 2007 21:56:53|rosetta@home|Message from server: Your computer has only 536330240 bytes of memory; workunit requires 263669760 more bytes
Jestli si dobře vzpomínám, tak se mi to už jednou taky stalo, prostě jsi potkal jednotku, která ti nebyla souzena