budu mirny, ale presto nemuzu souhlasit. (early) Alpha stage neni pro lamy...uz jen proto, ze lama neumi poradne reportovat problem a sotva od ni ocekavat analyzu logu a podobne. To o cem mluvis bych nazval public beta - tj. vstup verejnosti na vlastni riziko. Alpha stage neni typicka applikace, protoze kolikrat ani neobsahuje zakladni veci, ktere budou ve verejne verzi aplikace (check-pointing, report CPU cycles, grafiku atp.). Je urcena napriklad pro 20 lidi, kteri se v trochu BOINC vyznaji, alespon jej testuji kdyz uz se primo nepodili na jeho vyvoji.
Lama rekne "me to nechodi, me to hazi chyby", ale nerekne scheduler se zblaznil a <duration_correction_factor> je divoky, protoze jste na projektu spatne odhadli FLOPsy a tudiz scheduler stahne vic prace nez pak stihne a prejde do EDF modu. Treba... Nebo, velikost result souboru je vetsi nez <max_nbytes> - zvetsete limit nebo se naucte pakovat, v BOINC na to knihovnu mate. Reporty typu me to nechodi a zdlouhave zjistovani ze lama ma sileny druhy na ostatnich projektech, zastaralou verzi BOINC, pere se mu s tim firewall a jeste mu to testovany projekt odpojovalo pres BAM...proste pak treba reportuje problem, za ktery dany projekt vubec nemuze a kterej si ma vyresit jinde. Cely proces testovani pak jenom zdrzuje.
Az bude projekt v public beta verzi, at se lama pripoji. To uz bude existovat forum, na nem zauceni moderatori a zkuseni useri, kteri budou mit na to, aby se o lamy starali. To je spravna doba vychytat mouchy, ktere se vyskytuji za vselijakych nepredvidanych okolnosti a je prilezitost opravit je, nez se projekt pusti na ostro. Tady plne souhlasim, ale to by melo nastupovat s pozdejsi fazi.
Ve alpha stage fazi je uzitecne cilene reportovani a navrhovani konkretnich oprav typu na MacOS tehle verze mi aplikace nemuze najit tuhle knihovnu, linkujte ji pri kompilaci staticky nebo pouzijte tuhle knihovnu nebo tohle BOINC API.
Verim, ze novejsi projekty budou - a jiz zacinaji - pouzivat invitation code nebo proste vytvareni uctu zakazi.
Ano, lama chybu najde, ale nevi, co si sni pocit.
Proste lamy ano, ale ne do alpha faze.