Oživování PC
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
re
verze XP Home skutečně nepodporuje více procesorů, ani Hyperthreading.Honza píše:Snad W2K je taky na vic CPU, ne?
XP Home snad umi pouze 2 CPU/core...
Windows 2000 asi musí zvládat více procesorů, už jen proto, že byly určitě nasazovány u víceprocesorových serverových řešení.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Takže asi jsem jediný kdo to tak provozuje, tedy poradímConan. píše:Tak podle nazoru kamarada: Pridavny radic zluty - na nem nebudou fungovat korektne Atapi zarizeni, cd rom. Jedina moznost zkusit prehodit Hdd na zluty a cd na modry. Ale zase to pry nerozdejchaji Xp, protoze nebudou mit radic pro boot hdd.
Na ty žluté (RAIDové) zástrčky můžeš normálně napojit samostatné IDE zařízení, tedy i klidně na každej jednu CD-ROM.
Jediné a to hlavní co musíš udělat je že v BIOSU nastavíš v nastaveních pro RAID že použiješ ATA a né SATA, on tožiž SATA tam bývá na nových deskách předvolen a tedy ty ATA zástrčky bývají tímto nastavením vypnuté.
Další věc co se mně osvědčila je vždy zapojovat na jeden kabel 1xHDD a 1xCD-ROM. Některé CD-ROM, hlavně ty starší mají problém s přihlašováním jako PRIMARní když sekundární je také CD-ROM, ale to nemusí být tvůj případ.
Každopádně na všech HDD i CD-ROM nastav Cable salect, jelikož pak si nemusíš dělat hlavu s tím že něco špatně nastavuješ na těch zařízeních, protože se prostě nahlásí podle připojení na kabelu samy.
Kdyžtak můžu kouknout do BIOSU na přesné nastavění když ti to dál bude blbnout, ale myslím že ti bude stačit trochu času se na to v klidu kouknout, není to nic složitého a v manuálo to nastavéní v BIOSu bývá docela dobře popsané
Jo a ještě na doplnění, samosebou musíš systémový HDD napojit na ten neRAIDový kabel a CD-ROM ze které chceš nainstalovat ovladače taky. Musíš totiž do Win nainstalovat ovladače na RAID, jinak se ti ty zařízení ve woknech nezobrazí.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Tak mam zase jiny problem.
Pustim Boinc - Climate a po xx hodinach prijdu k pc a on byl restartovan.
Pritom Treba Orhos Prime mi bezel 20 bez chyby. Ale Climat se nahodne restartuje- bez zadnych BS- jen holy restart.
Nechapu to. Tusim,ze je to sice oc, ale nemuzu najit pricinu.
Ted me tak napada vypnout autom restart v Xp, mozna bych aspon zjistil v BS cim to je...
Pustim Boinc - Climate a po xx hodinach prijdu k pc a on byl restartovan.
Pritom Treba Orhos Prime mi bezel 20 bez chyby. Ale Climat se nahodne restartuje- bez zadnych BS- jen holy restart.
Nechapu to. Tusim,ze je to sice oc, ale nemuzu najit pricinu.
Ted me tak napada vypnout autom restart v Xp, mozna bych aspon zjistil v BS cim to je...
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Jó tak tohle se děje většunou přehříváním, to znám ze svých extrémních přetaktů.
Pokud nechladíš NB, nebo máš přetočený paměti a nemáš v bedně větrnej tunel, či pasivní chladiče na nich, tak bych hledal problém tam, ale může to být i přehříváním stabilizátorů na desce či podobných částí. Záleží jak moc to máš přetočený a jak máš vybudované větrání vnitřku bedny.
Když pominu tedy to že teplotu na CPU jsi asi kontroloval, tak ty ostatní díly, pokud tedy nemáš teplotní čidla různě po desce a pamětech jako já, můžeš testnout prstem při zatížení
Dost mně při vychytávání hranice kdy se tohle samovolné restartování děje pomáhá při delším běhu BOINC (cca 30minut) zapnout souběžně s ním test CPU a RAM pomocí programu PCMARK 04/05 a pokud se ti to při druhém či třetím opakování kompletních testů těchhle částí samovolně nerestartuje, nemělo by to udělat ani jindy.
Pokud nechladíš NB, nebo máš přetočený paměti a nemáš v bedně větrnej tunel, či pasivní chladiče na nich, tak bych hledal problém tam, ale může to být i přehříváním stabilizátorů na desce či podobných částí. Záleží jak moc to máš přetočený a jak máš vybudované větrání vnitřku bedny.
Když pominu tedy to že teplotu na CPU jsi asi kontroloval, tak ty ostatní díly, pokud tedy nemáš teplotní čidla různě po desce a pamětech jako já, můžeš testnout prstem při zatížení
Dost mně při vychytávání hranice kdy se tohle samovolné restartování děje pomáhá při delším běhu BOINC (cca 30minut) zapnout souběžně s ním test CPU a RAM pomocí programu PCMARK 04/05 a pokud se ti to při druhém či třetím opakování kompletních testů těchhle částí samovolně nerestartuje, nemělo by to udělat ani jindy.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Dik za radu, vypada to na cpu. Ale povolil jsem v biosu vsechny integrovany veci a misto restartu to zahutava. S cimz si uz vim rady.
Je to zrejme nizka voltaz do cpu, resp. jeji velke kolisani pri zatizeni. Bios 1,4v , real skace az k 1,368
Cpu neni nijak extremne pretaktovany, z 1,73 na 2,86
Testuju v Orthos Prime - dal jsem blend test, ten zatim nezklamal a hazi chyby dobre
Je to zrejme nizka voltaz do cpu, resp. jeji velke kolisani pri zatizeni. Bios 1,4v , real skace az k 1,368
Cpu neni nijak extremne pretaktovany, z 1,73 na 2,86
Testuju v Orthos Prime - dal jsem blend test, ten zatim nezklamal a hazi chyby dobre
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
SE mi dostalo pod ruku AMD 2K+. Nejde vůbec. Je tam deska Gigabyte s čipsetem via 600 (bez dual chanel ) GA-7vt600-1394.
Vyházel jsem vše co šlo. Nejde.
V přáci jsem si vyměnil RAM- OBĚ mašiny jdou bez problému.
Po půl hodině hraní škatulata hejbejtese s RAM a slotama. Sem přišel na zajímavou věc.
RAM má šváby na jedný straně - Funguje
RAM má šváby na obou stranách - Nefunguje
Výrobce, časování, frekvence, nic desku neezajímá.
Nesetkal se stímhle problémem někdo???
Mě to přijde jak ta hláška "Kůpím cedník, TEČE. Dám ho zpravit NECEDÍ"
EDIT Bony VYMĚNÍME LOL
Vyházel jsem vše co šlo. Nejde.
V přáci jsem si vyměnil RAM- OBĚ mašiny jdou bez problému.
Po půl hodině hraní škatulata hejbejtese s RAM a slotama. Sem přišel na zajímavou věc.
RAM má šváby na jedný straně - Funguje
RAM má šváby na obou stranách - Nefunguje
Výrobce, časování, frekvence, nic desku neezajímá.
Nesetkal se stímhle problémem někdo???
Mě to přijde jak ta hláška "Kůpím cedník, TEČE. Dám ho zpravit NECEDÍ"
EDIT Bony VYMĚNÍME LOL
Naposledy upravil(a) azor666 dne čtv bře 01, 2007 8:25 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Mě jedna deska dělala, že nebrala RAM moduly které měli málo čipů. Když jsem použil jiný modul o stejné kapacitě ale měl více čipů, tak to fungovalo. Prostě novější paměti které měly použity čipy o větších kapacitách, takhle deska nepodporovala. Zajímavé je že u tebe je to přesně opačně 
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
No, pánové. Tak mi odštíplý růžek čipu NF4 na bordu odpálil Grafiku (ATI 1950PRO) ramku (1Gb Gail 800 4-4-4-15), a procík AMD 3800 EE. Což je hezkých 15 k. Poučení z krizového vývoje: Nebrat desky s aktivním chladičem čipsetu, protože je hlučnej a když na něj mermomocí chcete dát pasiv, tak rozhodně ne THERMALRIGHT HR-05 SLI, protože je strašně dlouhej, má velkou páku a snadno se zhoupne, a když se zhoupne, tak přes růžek, bo je tam chycenej jen dvěma šroubama napříč. A nebo musíte mít víc štěstí než já. 
The Boinc Noob
Je mi jedno, za jaký tým. Počítám.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Teda tak to je pech. Naštěstí grafiku mám integrovanou, chipset má pasivní chladič, tedy vrtule je jen na CPU a ve zdroji. EE verze Athlonu je fakt studená. Já sem si kdysi zničil Athlona XP1800+, ulomil sem taky kousek rohu. Procák pak fungoval ale na nižší frekvenci, byl z něj "Athlon XP1500+". Takže sem ho ještě prodal.
dejv
dejv
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Upřímnou soustrast. V křemíkovém nebi jim snad bude líp. Já jsem si takhle vlastní blbostí odpálil jednu deskuse starým duronem. A pak mi ještě "pod rukama" zařval PC se špatným zdrojem (chcípl větrák) Horší byl ten týden nezálohovaný disk..... (sry asi se opakuju-sem to tady už jednou psal )Mistral píše:No, pánové. Tak mi odštíplý růžek čipu NF4 na bordu odpálil....
Nejvíc mě dneska nas..... že jsem s kamarádem konečně vyměnil paměti za jednostrané. Skusil jsem PC běhá. Tak jsem ho šel "načisto" složit- Uspořádat všechny kabely, přidat 2 větráky 12cm zapojit je na 5V .... Složím zapnu a ho.... Nevím zejtra se na to kouknu, otázka je jesli se mám jít pověsit na kabel od serial ATA nebo od ULTRA-ATA.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
-
Xenostellar
- Pokročilý

- gabberattack
- Nováček
- Kontaktovat uživatele: