BOINC na notebook

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

jj Disajn od Mac a disajn u PC mi připadá jako porovnávání mercedesu od AMG a tuzingu v podobě 20ti letého borce co viděl F&F a nalepí si na auto modré ledky, křídlo alá airbus, jó a zapomněl jsem na falešný sání a myslí si jak je hustě kchuúúl

Ale on topic. Kondukce je vedení. Podložka bude IMHO přímo přitisknutá k booku a bude od něj odebírat teplo. Jako pasiv od CPU. Díky tomu že je podložka zvedlá, může pod ní proudit vzduch a ntb chladid.
Aktivní větráky jsou účinější, ale potřebují zdroj dělají bordel....
NTB ležící "na špuntech" 5mm nad stolem se moc chladit nechce. vzduch nemá kam proudit a dřevěný stůl je také mizerný vodič tepla.
BTW ta podložka bude daleko účinější u slitin. Na plasťáky nevím nevím.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
ondy
Nováček

Příspěvek od ondy »

Zdravim,
predem dekuji azor666 za vysvetleni - je to tak, jak jsem si myslel. Tato teorie ma ale vazne trhliny v pripade, ze se objekty nedotykaji, coz u notebooku nejde. Abych byl uprimny nevim, jak jsou konstruovane booky od jablickaru, ale "normalni" booky maji zespodu vzdy gumove podlozky, ktere umoznuji aspon mizive proudeni vzduchu pod bookem bez zadnych nadstandardnich vymozenosti. Takze podle meho nazoru je podlozka bez aktivniho chlazeni pouze vylepseni varianty s tuzkami pod bookem... Muzu i sam potvrdit, ze pokud na svem Thermaltake nezapnu ventilatory (ktere jsou mimochodem tak tiche, ze fakt nejsou slyset), tak je to jak kdybych mel booka polozeneho na tuzkach... A jeste jednu trhlinu ma odvadeni tepla z booku pomoci sasi - jak psal azor666 - jen malo booku je vyrobeno ze slitin (a ne z plastu) a jeste min pouziva sasi jako pasivni chladic (tohle uz jsem ale fakt nekde videl...)...
Takze toliko muj nazor na "pasivni" podlozku pod book :wink:
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

:lol: no jo u notebooku to nejde. my PCčkáři zůstaneme odkázáni na tužky stavění na bok, stojanové ventilátory. Popřípadě onu pozici "skok dopropasti"

U mac to de. Žádný [eidt nožičky] žádný plast.

btw pro kutili PCčkáře by stačilo té pofložce pomoc vrtákem[/quote]

edit cestin
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

Když to půjde dobře, tak už za týden rozjedu BOINC na tomto krasavci :D

HEL80-F440
CPU: Core2Duo Merom T7600, 2,33 GHz, 667MHz FSB, 4MB L2 cache
RAM: 2 GB DDR2, 667MHz
HDD: Seagate Momentus 100GB 7200 RPM
grafika: nVidia GeForce Go 7600 256MB
bluetooth, wi-fi, webkamera, čtečka otisků prstu...

za 31.726 Kč (37.754 Kč s DPH) nemá konkurenci
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Necroman: Podle recenze ten notas nevypada spatne. ;-) Hlavne v sekci "Heat and Noise" neni nic co by naznacovalo ze se se spustenym BOINCem bude prehrivat. Tak jestli ho koupis, hod sem info please. ;-)
Ja bych takovou cenu neobhajil (jsem rad, ze mi nikdo nenadava za notase za 29kKc s DPH).
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Když už jsme u toho tepla, nevíte jak je to s NB Lenovo? Jsou na můj vkus až podezřele tiché, nebudou se přehřívat?
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od Necroman »

Tak už je doma drobek: :mrgreen:

HEL80-F440
CPU: Core2Duo Merom T7600, 2,33 GHz, 667MHz FSB, 4MB L2 cache
RAM: 2 GB DDR2, 667MHz
HDD: Seagate Momentus 100GB 7200 RPM
grafika: nVidia GeForce Go 7600 256MB
bluetooth, wi-fi, webkamera, čtečka otisků prstu...

Dnešek jsem strávil instalací, přenášením souborů a hledáním ovladačů (u Visty je to pořád velmi problematické téma, např na grafiku GeForce Go 7600 mi fungovali až páté stažené ovladače, jakési beta 100.40). Funguje suprově, jako blesk. Jen tři drobnosti mě poněkud vytáčí:
- má prohozený levý Ctrl a Fn klávesu, ze svého Acera jsem zvyklý na automatické nahmatání Ctrl v rohu, tady mi to hodně často ujíždí
- jen jednořádkový Enter, pořád si ho pletu s Shiftem když ho hledám, také jinak poskládané klávesy v rohu vpravo nahoře neustále matou
- nVidia grafika v kombinaci s Core2Duo procesorem dobře topí a už se mi bohužel nestává, že by mi notebook běžel při normální práci naprosto bez větráků, jako to uměl bývalý Acer

ale jinak super kousek :-)
Zerkof12
Nováček

Příspěvek od Zerkof12 »

Ked sa niekomu rozteka zdroj alebo prehrieva notebook skuste pouzit tentosoftik, daju sa tam velmi pekne nastavit rozne veci (nasobit CPU, vytazenie CPU atd...)

// phpBB syntaxe azor666
// Odstřiženo od treadu Seti hleda stracene ovecky azor666
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Zerkof12 píše:Ked sa niekomu rozteka zdroj alebo prehrieva notebook skuste pouzit tentosoftik, daju sa tam velmi pekne nastavit rozne veci (nasobit CPU, vytazenie CPU atd...)
Vítej na fóru. Jj, tenhle soft můžu doporučit, na nootu bych se bez něj neobešel.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

je normální, že můj komp Core2 CPU T7600 @ 2.33GHz dává v BOINC 5.8.11 benchmarku na WinVista Business skore jen:

Measured floating point speed 2147.82 million ops/sec
Measured integer speed 1540.49 million ops/sec ?

když to srovnám třeba s tímto a tímto, očekával bych aspoň dvakrát tolik...
Jaké jsou vaše výsledky v benchmarku, pokud máte Core2Duo? není někde chyba? :roll:
zdespi
Moderátor II
Moderátor II

Příspěvek od zdespi »

Moje 6300@1.86 má:
FPU: 3.5 GFlO
Int: 7.3 GlO
Za obě jádra. Na win XP pro. Boinc core 5.8.11
No asi Vista žere víc systémových zdrojů :lol:
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

zdespi píše:No asi Vista žere víc systémových zdrojů :lol:
Vista žere v normálním stavu 0 - 4% z jednoho jádra (tj 0 - 2% z celého procesoru), pokud se na systému nic neděje.
Jako by ty moje výsledky byly jen za jedno jádro :?

Edit// pustil jsem Benchmark na High priority a hned byl výsledek dvojnásobný:
2122 float MIPS
4425 int MIPS :lol:
Rayzou
Nováček

Příspěvek od Rayzou »

ahoj zajimalo by me proc tu resite chalzeni na notas a vistu kdyz s ema jednat o boinc?? na co mi je na notasu chlazeni???? mi to nic nerika......
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

Chlazeni notasu je dulezity. Kdyz na nem bezi BOINC tak strasne topi a ne kazdej notas to ustoji.
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

Rayzou píše:ahoj zajimalo by me proc tu resite chalzeni na notas a vistu kdyz s ema jednat o boinc?? na co mi je na notasu chlazeni???? mi to nic nerika......
Boinc je v defaultním nastavení určen pro 100% zatížení procesorů. A to znamená zvýšený příkon jádra / jader. A to znamená vznik tepla. A nutnost chlazení. Chceš-li počítat na notesu, dobrá rada - umístit ho tak, aby mezi spodní částí notesu a tím na čem stojí vznikla alespoň 10 mm pro snazší přívod vzduchu k ventilátoru CPU. Méně se namáhá, více účinkuje. Ale Boinc bez chlazení = modrá nebo také černá smrt :wink:
" Vše je pomíjivé, kredit zůstává "
Odpovědět