Čím chladíte CPU a jakou teplotu má Váš procík

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Adam23
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Adam23 »

Mám Pentium M 1,7 Ghz (ASUS) a při plný zátěži a okolní teplotě 23°C mám CPUTEMP 51°C. Jinak mám 41°C. No při těch největších vedrech letos sem atakoval i 60°C :O a to už sem se bál.
Live Long & Prosper, Opera!
Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Conan. »

Celeron M 1 Dothan 1.5@2.5 Ghz - 50 under load :wink:
Stock cooler co byl u redukce Ct 479.
Dnes jsem nahodil Zalman 7000B Cu. Musim poradne otestovat.

Edit : tak se Zalmanem je teplota o 10° nizsi :D
Naposledy upravil(a) Conan. dne sob zář 09, 2006 12:13 am, celkem upraveno 1 x.
xDarek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xDarek »

Adam23 píše:Mám Pentium M 1,7 Ghz (ASUS) a při plný zátěži a okolní teplotě 23°C mám CPUTEMP 51°C. Jinak mám 41°C. No při těch největších vedrech letos sem atakoval i 60°C :O a to už sem se bál.
Notebook Leo - Celeron 2.4 GHz ( northwood) 768 MB RAM, 40 GB Toshiba 4200 r.p.m

- při naběhnutí win 43°C
- běžná práce 55°C
- 100% vytížení 66 °C ..... povedlo se i 72°C

Teď ho mám zezadu podloženej ....tak už to nejde tak moc do extrémů ....ale těch 62 °C není problém...
The Truth is Out There
Obrázek
Hadra
Nováček

Příspěvek od Hadra »

Ahoj!
Když už jsme u toho chlazení. Prosím čím dnes chladíte procesory AMD X2 (krom box :D ). Můžete někdo doporučit tichý kvalitní chladič socket AM2? Případně odkaz na nějaký obchod. Všiml jsem si také, že někde uvádí u chladiče na socket AM2, ale při specifikaci výrobce potom chybí - nerad bych si objednal procák s chladičem, který si potom můžu vystavit do okna... Díky!
Poselství DNA? "Migrujte z mateřské planety" T. Leary
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Hadra píše:Ahoj!
Když už jsme u toho chlazení. Prosím čím dnes chladíte procesory AMD X2 (krom box :D ). Můžete někdo doporučit tichý kvalitní chladič socket AM2? Případně odkaz na nějaký obchod. Všiml jsem si také, že někde uvádí u chladiče na socket AM2, ale při specifikaci výrobce potom chybí - nerad bych si objednal procák s chladičem, který si potom můžu vystavit do okna... Díky!
Ja chladim svuj X2 vyrobcem dodavanym chladicem. Je tichy, ale s C2D origos chladicem se to srovnat neda. C2D jede opravdu neslysne. Muj X2 je taky tichy, ale je to mozna tim, ze je ve verzi EE :idea:
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

Hadra píše:čím dnes chladíte procesory AMD X2 (krom box :D ). Můžete někdo doporučit tichý kvalitní chladič socket AM2?
Objednal jsem tenhle CoolMaster pro X2 4200+, mel by zitra dojit, napisu teploty... :wink:
gabberattack
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabberattack »

Mam tu teraz 2 kompy, takze k tomu nieco napisem.

Prvy je Apple iBook G4 1.2 GHz. Zatazil som ho vypoctom Rosetty, kedze ta je vraj najnarocnejsia. Teplota mi vybehla na 69-70 Celziov. Vetracik sa isiel udriet, tak som sa poobzeral po nejakom rieseni a nasiel som iLap (odkaz si vygooglite). Sice to nie je nic extra, ale stiahol mi teplotu o 5 stupnov pod 65 pri plnej zatazi (co je pre iBook teplota zapinania vetracika na vysoku a hlucnu rychlost). Takze teraz je uplne tichucky pri plnej zatazi. Pri klude ma teplotu 33.

Na AMD X2 4800 som si kupil jednak specialnu dosku ASUS a jednak aj specialny chladic ASUS. :-) Sice je tazky a velky ako tehla, ale je absolutne nepocutelny a drzi mi procesor pod 50 stupnov pri plnej zatazi. Vyrobcom dodavany chladic hucal ako vysavac aj pri klude. Svoj domaci pocitac som doplnil aj takmer nepocutelnym 700 W zdrojom Thermaltake. Vetraciky som vymenil za Coolermaster. Graficka karta je pasivne chladena GeForce 7600 od ASUS, takze jediny zvuk, ktory z pocitaca vychadza je obcasne skvrkanie disku. :-)
Hadra
Nováček

Příspěvek od Hadra »

Duha píše:Objednal jsem tenhle CoolMaster pro X2 4200+, mel by zitra dojit, napisu teploty... :wink:
Díky všem, tohle jsem si prošel a také se mi líbí - jsem teda dost zvědavý na Tvé zkušenosti a dojmy. Hlavně uchycení na desku - potom zdali-si musel kupovat pastu, nebo byla uz s chladičem (nachladiči) a míra hluku vs. otáčky) při plné zátěži procáku...uvádí tam myslím 800-3200ot/min. Ahoj a díky. Dan
Poselství DNA? "Migrujte z mateřské planety" T. Leary
KPX
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od KPX »

Mam na svem Athlonu X2 4200+ tenhle Arctic a musim rict ze chladi bajecne a tise. Everest reportuje teplotu CPU 26 stupnu (nevim, jestli je to pravda, ale na dotek je chladic temer uplne studeny). Obe jadra jedou temer 100% boinc 24/7.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

KPX píše:Mam na svem Athlonu X2 4200+ tenhle Arctic a musim rict ze chladi bajecne a tise. Everest reportuje teplotu CPU 26 stupnu (nevim, jestli je to pravda, ale na dotek je chladic temer uplne studeny). Obe jadra jedou temer 100% boinc 24/7.
Mně drží Optíka 144@2,53GHz na 34 stupních.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

Hadra píše:...jsem teda dost zvědavý na Tvé zkušenosti a dojmy. Hlavně uchycení na desku - potom zdali-si musel kupovat pastu, nebo byla uz s chladičem (nachladiči) a míra hluku vs. otáčky) při plné zátěži procáku...uvádí tam myslím 800-3200ot/min. Ahoj a díky. Dan
Tak jsem se chvilku odmlčel (jóó holt když koupíš X1950XT nezapomeň pořídit zdroj min.550W jinak to nedrží :D )

Chladič jde nasadit velmi dobře, jen já ho na K9N-Platinum musel nandavat s vyndanejma RAMkama, ale když ho nasadíš, tak se už s RAMkama o místo nepere.
Pasta je v malý tubičce dodávaná s chladičem. Při použití BOINC 24/7 (otáčky si drží na cca 1950 ot/min) je teplota na obou jádrech cca 35 stupňů.
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

To KPX: Mám C2D s původním boxovaným chladičem, strašně to řve a teď přemýšlím o Arctic Freezer 7 Pro. Takže doporučuješ ?
Honza

Příspěvek od Honza »

Sice nejsem KPX, ale uz jsem AC Freezer 7 Pro daval na pet masin C2D E6600 a plna spokojenost (a to nepocitam Presshoty).
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Honzo díky, a jsou skutečně tiché? To, co tam mám teď, respektive kluk asi 2 m od hlavy vydává hluk asi jako starší lednička :-)
Honza

Příspěvek od Honza »

Intel a boxovane chladice jsou obecne hlucne.
AC je velmi dobry pomer cena/vykon a jsou tiche; obdobne charakteristiky prisuzuji zdrojum Fortron, ktere take pouzivam.
Pak uz asi jedine investice do vodnika, ktery by mohl byt jeste tissi...ale za x nasobek ceny a prace.
Odpovědět