Náročnost projektů - souhrná tabulka
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
2 Honza: Ten udaj u WCG hdc o RAMce je preklep, nebo si to opravdu nezme 930MB RAM per core?
Private (old) + CCU stats.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 Ford: Ono je neco jinyho jak maj nastaveny scheduler a neco jinyho kolik RAM opravdu potrebujou. Viz treba Neuron, kterej potrebuje 1MB RAM a scheduler neposle WU pokud nemam v PC vic jak 96MB RAM. Nektery dalsi "lowres" projekty jsou nastaveny stejne (pro me) blbe, takze je na PC s W98 a 64MB RAM nespustim i kdyz pro to neni zadnej duvod. 
Co se tyka toho WCG hdc ... 930MB se mi zda uz fakt prilis.
Co se tyka toho WCG hdc ... 930MB se mi zda uz fakt prilis.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 Bubak: otazka potreby RAM je velmi spekulativni. Je rozumne, pokud projekt dostatecne nadhodnocuje potrebu ram. Pocitac pak neswapuje. Mozna by bylo rozumne aby v BS byla moznost krome fake_cpu pridat jeste fake_ram. To by lidem, kteri vedi co delaji dalo moznost spoustet nektere projekty i tam, kde by to jinak mozne nebylo 
2 Ford: Ano to by byla moooc uzitecna fce BS, ale jak nekde psal Honza, tak vyvoj BS core se nam trochu zadrhnul. Snad jen na cas.
Mozna by mela byt i v ofic. core trochu inteligentnejsi kontrola RAM. Mohl by se brat v uvahu i OS a jeho spotreba RAMky. Aspon u widli. V Linuxu by to slo asi tezko odhadovat, boinc core nepozna, jestli hodlam soustet Xka atd.
Otazka rozumnosti nadhodnocovani potreby RAM konkretne u Neuronu mi pripada jako blbost. Aplikace si vezme 1MB RAM a pokud BOINC core sam o sobe sezere 6MB tak na tom 1MB vubec nezalezi. Skoda ze ma anglina nestaci na to, abych to trochu srozumitelne napsal na jejich forum...
Mozna by mela byt i v ofic. core trochu inteligentnejsi kontrola RAM. Mohl by se brat v uvahu i OS a jeho spotreba RAMky. Aspon u widli. V Linuxu by to slo asi tezko odhadovat, boinc core nepozna, jestli hodlam soustet Xka atd.
Otazka rozumnosti nadhodnocovani potreby RAM konkretne u Neuronu mi pripada jako blbost. Aplikace si vezme 1MB RAM a pokud BOINC core sam o sobe sezere 6MB tak na tom 1MB vubec nezalezi. Skoda ze ma anglina nestaci na to, abych to trochu srozumitelne napsal na jejich forum...
@ Ford - problem swapovani a zpomalovani pocitace by mohl v mnoha pripadech resit limit uziti max % pameti when computer in use.
@ Bubak - nejedna se o preklep, ale opravdove hodnoty. Ale verim, ze velikost vyuzite pameti je dynamicka stejne jako v pripade SETI, stareho Folding a dalsich - cim vic dostupne pameti, tim vice se ji pouzije ve prospech zrychleni vypoctu, snizeni swapovani atp. (kez by se z toho Windows nekdy poucily
).
@ Bubak - nejedna se o preklep, ale opravdove hodnoty. Ale verim, ze velikost vyuzite pameti je dynamicka stejne jako v pripade SETI, stareho Folding a dalsich - cim vic dostupne pameti, tim vice se ji pouzije ve prospech zrychleni vypoctu, snizeni swapovani atp. (kez by se z toho Windows nekdy poucily
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Zda se, ze pocet projektu na - alespon na nejakou dobu - ustalil, takze aktualizace se tykaji predevsim verzi, novych jednotek atp.
Casem dam k ledu (tedy to retired) Seasonal (CPDN AM3). Nejspise bude brzy dokoncen nejaky subprojekt WCG, takze zde se budou postupne stridat a aktualizovat.
Uz nekolikrate jsem chtel dat SZTAKI do alpha/beta sekce...tak nevim.
Otazkou je, co s obcasnymi projekty typu SIMAP nebo LHC
Proste kategorizovani podle UCB se mi zamlouva cim dal mene - kuprikladu Malarie je spolehlivejsi nez LHC, SIMAP a SZTAKI dohromady, velmi pravdepodobne podstate spolehlivejsi nez SETI a radi z hlediska dostupnosti serveru mezi nejlepsi...
Casem dam k ledu (tedy to retired) Seasonal (CPDN AM3). Nejspise bude brzy dokoncen nejaky subprojekt WCG, takze zde se budou postupne stridat a aktualizovat.
Uz nekolikrate jsem chtel dat SZTAKI do alpha/beta sekce...tak nevim.
Otazkou je, co s obcasnymi projekty typu SIMAP nebo LHC
Proste kategorizovani podle UCB se mi zamlouva cim dal mene - kuprikladu Malarie je spolehlivejsi nez LHC, SIMAP a SZTAKI dohromady, velmi pravdepodobne podstate spolehlivejsi nez SETI a radi z hlediska dostupnosti serveru mezi nejlepsi...
Naposledy upravil(a) Honza dne ned pro 17, 2006 11:39 am, celkem upraveno 1 x.