Komunikace odložena od xx:yy

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
caplik
Nováček

Komunikace odložena od xx:yy

Příspěvek od caplik »

U projektu LHCathome mi Boinc manager neustále vypisuje stav "komunikace odložena a časový údaj". Trvá to už několik týdnů a stejná chyba se mi ukazuje i u projektu Predictor. Zkusil jsem se připojit k Rossetě a ta mi slape v pohodě, takže s Boin managerem asi nic špatnýho nebude. Přeinstaloval jsem i klienta na poslední dostupnou verzi, ale tím jsem si taky nepomoh. Docela rád bych zase pomáhal s počítáním, ale takhle mi to fakt nejde. :cry: :cry: :cry:
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

To je naprosto normální. Predictor nemá práci už pár měsíců a další mít nebude. A LHC vypustí cca každý týden pár jednotek. PokuD BOINC manager nedostane jednotky, tak odloží komunikaci a zkusí za xy jestli nějaká práce je, nebo ne.
Jediné řešení je se připojit do projektů které mají práci stabilně (Einstein, Rosetta...)
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
caplik
Nováček

Příspěvek od caplik »

Díky za vysvětlení. Vůbec mě nějak nenapadlo pátrat zrovna po takové věci, jako je ukončení projektu.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

koukám, že jsem to napsal trochu blbě. Projekt Predictor ještě není oficiálně definitivně ukončen :lol:. Ale v dohledné IMHO žádnou práci mít nebude.
LHC je na tom co se výhledu do budoucna týká o mnoho lépe. Ale to už by patřilo do debaty k jednotlivím projektům...
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
caplik
Nováček

Příspěvek od caplik »

Sice to sem vůbec nepatří, ale kě by to docela zajímalo. Dá se nějak v BOINC managerovi změnit percentuální rozdělení práce. Mám na počítači tři projekty, takže rozdělení je 3*33,33%. Chtěl bych nějak oklešitit ten Predictor a přidat ostatním. V nastavení jsem to nikde nenašel.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

caplik píše:Sice to sem vůbec nepatří, ale kě by to docela zajímalo. Dá se nějak v BOINC managerovi změnit percentuální rozdělení práce. Mám na počítači tři projekty, takže rozdělení je 3*33,33%. Chtěl bych nějak oklešitit ten Predictor a přidat ostatním. V nastavení jsem to nikde nenašel.
Nevim, jestli to umi boinc studio. Ale globalne si na strankach projektu vzdy zadas, kolik zdroju pridelujes jednotlivym projektum. V preferencich na strankach projektu mas vzdy "Resource share". Pokud mas na vsech projektech defaultni hodnotu 100, tak se projekty spravedlive deli o strojovy cas.
Honza

Příspěvek od Honza »

Doporucuji si pricst zakladni clanky BOINC manager a Nastavení projektů. Verim, ze je to tam popsane...
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

caplik píše:Sice to sem vůbec nepatří, ale kě by to docela zajímalo. Dá se nějak v BOINC managerovi změnit percentuální rozdělení práce. Mám na počítači tři projekty, takže rozdělení je 3*33,33%. Chtěl bych nějak oklešitit ten Predictor a přidat ostatním. V nastavení jsem to nikde nenašel.
V Managerovi to nejde. Musíš se přihlásit ke svému účtu na domovské stránce projektu (v našem případě Predictora). Při přihlašování se zadává mail s heslem, nebo account key. Pak si najdi Predictor@home preferences a vedle toho odkaz View or Edit. Tam klikni a už uvidíš resource share. Čím nižší číslo zadáš, tím méně bude projekt mít. Implicitně je tam 100, ale můžeš tam nastavit co chceš. Tím, že mu sebereš, se pochopitelně u druhých dvou projektů podíl výpočetního času navýší stejně. Tohle nastavování platí pro všechny projekty.

Snad jsem to nenapsal moc kostrbatě.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Jo a pak jeste musis rucne aktualizovat jednotlive projekty v boinc managerovi. Tedy pokud na aktualizaci zmen nechces cekat.
caplik
Nováček

Příspěvek od caplik »

Našel jsem to a upravil si to, díky. :D
Zamčeno