D@ante - ten dotaz je trochu zmateny a bylo by dobre jej upresnit.
Jde o problem toho, ze ti neroste kredit nebo problem toho, ze graf neni aktualizovan?
2 D@nte: Pokud se tu v logu na PC neobjevuji hlasky podobne tomuhle:
30/10/2006 08:34|climateprediction.net|Reason: To send trickle-up message
Tak mas nejspis zakazany pristup k siti. Zkuntroluj si v BOINC manageru Co mas zatrzeno v menu "Příkazy".
Bubak píše:2 D@nte: Pokud se tu v logu na PC neobjevuji hlasky podobne tomuhle:
30/10/2006 08:34|climateprediction.net|Reason: To send trickle-up message
Tak mas nejspis zakazany pristup k siti. Zkuntroluj si v BOINC manageru Co mas zatrzeno v menu "Příkazy".
ZADNE TAKOVE MENU NIKDE NEMAM
z toho grafu a vypisu MODELU jsem pochopil ze od 4.10. se nic neodeslalo, jinak spojeni funguje, bohuzel vcera vyhodil projekt ERROR ted stahuji novy
musim rici ze jsem docela rozcarovan, je to 2 ERROR za sebbou , vzdy tak po 1200 hodinach vypostu
no nic diky za pomoc, jestli se to nebude odesilat, zitra se ozvu
D@nte píše:musim rici ze jsem docela rozcarovan, je to 2 ERROR za sebbou , vzdy tak po 1200 hodinach vypostu
Vidíš, všem okolo odesílání tricklů funguje, někdy vypadne potvrzování, ale jinak OK. Hlavně musíš u Climate zálohovat (názory se liší od 1x denně do 1x týdně), ideálně celý adresář BOINC (nejdřív zastavit výpočet, pokud je to služba, zastavit službu!!). Je jasné, že po 1200 h to namíchne, ale to se stalo nám všem a vícekrát.
Nekdy je to masinou, jindy tim, co se na ni dela. Me jedna masina pocita jeden model za druhym a spadlo to jedine moji blbosti pri beta-testovani CPDN, alpha verzi BOINC a neopatrnym stouranim v xml souborech.
To je tezky, ja nevim jakou mas verzi boincmgr, ale urcite nekde v menu najdes "zakazat pristup k siti" nebo "Network activity suspended"
D@nte píše:musim rici ze jsem docela rozcarovan, je to 2 ERROR za sebbou , vzdy tak po 1200 hodinach vypostu
Pokud jsi odeslal vic jak 40 trickles tak ti aspon muze hrat pocit ze je to k necemu a ten tvuj model bude moct dopocitat nekdo jinej az mu ho poslou... pokud mu ho poslou.
U většiny boincmgr je to 3. položka v menu (zleva)... Pokud máš linux i686 tak je tam psáno Activity...
Tebe se týká vždy druhá polovina nabídky a pokud máš stálé připojení, tak nastav hned to první pod čarou (trvale povolit přístup k síti)...
pokud máš cokoliv jiného (mobilní spojení, dial-up, ...), použij druhou položku pod čarou (připojovat k síti podle nastavení)
Tak alespoň pro verzi 5.4.9 (to zjistíš v menu Pomoc About BOINC manager [nebo samozřejmě něco podobného v češtině])
prosim vas jak je to ted s tim pridavanim tricklu do databaze?
Nekdo tady nedavno psal, ze to padlo. Trickle se mi normalne
odesilaji, ale na webu je nevidim. Ptam se proto, ze jako na potvoru
zrovna v teto dobe mi model padnul a obnovoval jsem ze zalohy,
tak v podstate netusim, jestli to ma neco spolecneho s tim padem
a nebo jestli je problem na serverech CPDN.
2 pcman: Odeslane trickle se uz 3 dni nepromitaji do zobrazeni na webu. Ale oni to zas za nejakej cas spravi a trickle tam naskacou z5ne. Pokud jsi obnovil model ze zalohy (pad na 99,99% nebyl zpusoben nicim na serveru CPDN) tak poznas v logu jestli se ti pravidelne trickle odesilaj podle hlasek:
26/11/2006 03:55|climateprediction.net|Sending scheduler request to http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc_cgi/cgi
26/11/2006 03:55|climateprediction.net|Reason: To send trickle-up message
26/11/2006 03:55|climateprediction.net|(not requesting new work or reporting completed tasks)
26/11/2006 03:55|climateprediction.net|Scheduler request succeeded
Takze pokud se ti trickle posilaji, tak model pocita dal a trickle se odesilaji. Na webu se za cas ukazou.