Pomoc s urychlenim vypoctu

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
hradelm
Nováček

Pomoc s urychlenim vypoctu

Příspěvek od hradelm »

Ahoj mohl by mi nekdo poradit jak urychlit vypocet BOINC. Koupil jsem si minuly tyden novy pocitac. Mel jsem Celerona 2.7GHz a 4*256MB RIMM 800MHz. Ted mam novou sestavu a to Pentium D 915, FSB 800MHz, 2.8GHz, 4MB Cache. K tomu 2*512MB DDRII na 533MHz. Nejak se mi nechce zdat, ze mi tahle nova sestava pocita jednotku SETI cca 10 hod navic optimalizovaneho klienta. Pocitaji se 2 jednotky soucasne a za tech 10 hod mam tedy 2 ale i tak se mi to zda ukrutne pomale na takovou masinku. Diskem to urco nebude mam novej SATA II od Seagatu... Desku mam od Intelu s integrovanou grafikou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40446 (Isleton). Jstem z toho uz uplne zoufalej. O vykendu se chystam na update BIOSu a hlavne tam mam ted WinXP Pro SP2 + vsechny zaplaty ale to je fuk hlavni je ze nejsou 64bit. UZ jsem z toho uplne zoufalej tak mi plz nekdo zkuste poradit at muzu do naseho tymu poradne pridat pary (alespon za sebe).
WerK
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WerK »

no minimalne bych se podival na spravce uloh jestli neco nekrade cykly procesoru ... jinak zelezo mas slusny, srovnej SiSoft Sandrou jestli drzi krok s ostatnima (napr. blbe nastavenej BIOS muze byt na vine)
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Jakou jednotku???
Problém je, že jednotky SAH mají různou délku. Někde tu je tabulka déleky WU v závislosti na úhlu. 915 je tuším na 3GHz a to proti 2,7GHz není takový rozdíl, Rychlé RAM, Sběrnice, a větší Cache trochu pomůžou, ale od oka bych ten rozdíl vyděl max 20%.
Z hlavy neznám časy na SAH, ale někde tu je balíček s testovací app (tread "Jak dlouho vám trvá WU" tuším). A změřené časy pro různé jednotky.

Urychlit to jde špatně, optimalizovanou app máš, teď může pomoc jen změna HW nebo OC
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
hradelm
Nováček

Příspěvek od hradelm »

2azor666: To vim ze maji ruznou delku. Konkretne jsem pocital jednu 28200s a za to jsem dostal 60 kreditu. Urcite je ten komp momentalne zabrzdenej, protoze kdyz jsem v praci zkousel P4 3.2GHz s HT tak to byla jednotka zak do 2hod max. - prumerne. A Rozdil mezi 2.7GHz Celeronem a 2.8 Pentium D je sakra velkej. Jen nevim presne kolik:-)

2WerK: Dekuju za radu zkusim nejakej benchmark a hlavne ten bios. To preci normalni aby se ten procak tak plazil....ja se tak tesil, ze pohrnu.

Diky za dalsi napady jestli jste se s podobnou veci uz nekdo setkali.
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

hradelm píše:...jsem v praci zkousel P4 3.2GHz s HT tak to byla jednotka zak do 2hod max. - prumerne...
Ti nevim. Ja mam P4 3GHz Prescotta. A o casech kolem dvou hodin prumerne si muzu nechat jen zdat. Prumer bych !odhadl! nekde mez 3-4h na WU.

Nezapomen, ze ten zbyvajici cas WU keca, vetsinou je hotova mnohem rychlejc...
hradelm
Nováček

Re: ...

Příspěvek od hradelm »

Slapalo to tam jak hodinky. Mel jsem to zaple treba pres noc za den jsem mel z toho kompu 1000 - 1200 jednotek. Jde mi ted hlavne o to, proc mi ta moje potvora spocita jednotku tak za 10 hod to neni normalni.

Noclaf píše:
hradelm píše:...jsem v praci zkousel P4 3.2GHz s HT tak to byla jednotka zak do 2hod max. - prumerne...
Ti nevim. Ja mam P4 3GHz Prescotta. A o casech kolem dvou hodin prumerne si muzu nechat jen zdat. Prumer bych !odhadl! nekde mez 3-4h na WU.

Nezapomen, ze ten zbyvajici cas WU keca, vetsinou je hotova mnohem rychlejc...
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Kód: Vybrat vše

Bubak napsal:
AR               - cpu-time (h) - Deadline (days) 
0.112742888         - 2.87           - 19.10 (same for smaller angle-range) 
0.12                - 3.04           - 20.25 
0.15                - 3.39           - 22.57 
0.20                - 3.97           - 26.43 
0.225               - 4.26          - 28.36 
0.226               - 8.26          - 54.96 
0.25                - 7.28          - 48.45 
0.30                - 5.80          - 38.58 
0.35                - 4.78          - 31.82 
0.40                - 4.05          - 26.92 
0.41                - 3.92          - 26.11 
0.42                - 3.81          - 25.33 
0.43                - 3.70          - 24.60 
0.44                - 3.59          - 23.90 
0.45                - 3.49          - 23.24 
0.46                - 3.40         - 22.61 
0.47                - 3.31          - 22.01 
0.48                - 3.22           - 21.44 
0.49                - 3.14           - 20.89 
0.50                - 3.06           - 20.37 
0.55                - 2.72          - 18.08 
0.60                - 2.44          - 16.22 
0.65                - 2.21         - 14.67 
0.70                - 2.01          - 13.38 
0.75                - 1.84          - 12.27 
0.80                - 1.70          - 11.32 
0.85                - 1.58         - 10.49 
0.90                - 1.47          - 9.77 
0.95                - 1.37           - 9.13 
1.00                - 1.29          - 8.56 
1.05                - 1.21          - 8.06 
1.10                - 1.14          - 7.60 
1.127               - 1.10           - 7.37 
1.128               - 0.65         - 4.34 (same for larger angle-range) 

Sice tam nepisi pro jaky CPU jsou ty casy, ale pro prehled o tom jak zavisi delka vypoctu na AR to postacuje....
Někde jsem vyděl test 2 vs 4 MB cache a rozdíly byli 3%-10% rozdíli sběrnice 800 vs 533 sem taky někde viděl ale 30% jak by se mohlo zdát to nebylo. (jestli někdo nevěří tak dodám linky, ale nechce se mi je googlit)

nejlepší bude když jsem hodíš odkaz na spočítané jednotky, nejlepší je porovnávat svoje časy s ostatními.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

@Hradelm: Ty tvoje dvouhodinove jednotky byly zcela urcite jeste pred predchodem na SETI Enhanced, takze je zmena docela pochopitelna.
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

azor666 píše:AFAIK 915 jsou 2 jádra P4 a celeron je jedno jádro P4 s menší cache, nevím proč by těch 100 MHz mělo dělat nějaký rozdíl :wink:
Zrejme azorku zapominas na vykonovy rozdil temer 30-50% proti plne verzi P4 a Celeru. Celeron bejval na tyhle vypocty HODNE slabej. Mozna me ted bude kamenovat nejakej obsoust, co ho brutalne vytocil, tudiz se muze pochlubit "vykonem za maly peniz" ale tady se porad mluvi o srovnavani na zakladni frekvenci a tam vzdy byl Celer velmi bidnej. Na lepsi casy se zaclo blejskat s prichodem Celeru s jadrem Prescott, ktere mely 533MHz FSB a 512kB cache. Porad se to ale vubec nemuze srovnavat s P4 na stejne frekvenci, potazmo s FSB 800MHz.
Kdyz vezmu v uvahu dualcore 915, mel by bejt vykon prumerne nekde mezi 2-3 hodinama. Presler 940 mi na zakladni frekvenci maka na prumeru cca 2h. Dostavam porad stredne dlouhe jednotky, v tom se ten ted system dost hlida... Tudiz propad vykonu k hranici 10ti hodin mohla byt bud nahoda (extremne dlouhe jednotky) nebo skutecna brzda nekde v systemu. Na BIOS bych to netipoval, spis na neco jineho co bezi zaroven s vypoctem (vice projektu a tudiz stridani, nejaky stahovac aka LimeWare atd atd).
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

A co takhle teplota toho CPU?
Pokud by se dost vařil (a to není vyloučené u dvoujádra) a měl by jsi (jako že jsou na default) v biosu zapnuté ochrany na teplotu, tak by ti házel do výpořtu prázdné fragmenty aby se snížilo jeho zatížení i teplota a tím by se ten čas mohl natáhnout.

Jinak by to chtělo nějaký odkaz na tu WU, či jestli je jich více, nebo alespoň napsat jaký má AR.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Vkladane cykly by mel ukazat program ThrottleWatch, ale zatim jsem to nikde nevidel. Urcite ho vygooglis.
Libor
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

Takze opravdu si poradne prozkoumej ve spravci uloh jaky mash zatizeni v klidu(bez boinc) , nezapomen ze nektere antiviraky si delaji kontrolni soucty v dobe "necinnosti" hlavne u nove nainstalovanyho kompu to pak otravuje az nekolik dni nez se to "usadi" , dale bych se juknul na grafiku treba Ati control centrum dokaze vytizit muj procak(P4 3,2GHz HT) na 3-4%, fsecure kdyz zlobi tak zabere i jedno cely jadro!!!! ale vedsinou se drzi kolem 0-30%

po zkusenosti s ciste vypocetnimi stanicemi, tak na tom compu by mnelo bezet ci byti nainstalovano co nejmene programu, takova posta, novell client ci antivir dokazou dost ovlivnovat vypocet......proste na ty masine musis vypnout vsecky zbyteconosti(i screensaver) haby slo vyzdimat co nejvic.... a dobry chlazeni je zaklad!!!!! kdyz to ma bezet nepretrzite, jinak je dobry kdyz u ty masiny muzesh "ovladat" pristup do site, pac pokud nejni v siti(jak lan tak internet) ma mensi starost o bezpecnost a muzesh vypnout antivir+firewall atd. a nez se pripojish haby jsi odeslal vysledky tak to zase zapnesh(proto jsou dobry ty bataky, viz dale)

jo a kdyz chcesh vypinat nejakou ulohu tak si udelaje batak a do nej napis napr.:
net stop boinc
(vypne boinc, bezici jako uloha, nazvy bezicich uloh najdesh ve spravci uloh ctrl+alt+delete)
a druhes s net start boinc (ten to zase nastartuje)

takhle jednoduse si muzesh udelat batak kterej ti vypne vsecky nepotrebny uloha haby mohl comp pocitat a pak kdyz zase potrebujesh pracovat zak ty ulohy nastartujesh.... ale pozor musis dobre vedet co vypinash!!!!

je to detektivni prace..... pises ze mash winXP -to je dobre protoze by mnel plne podporovat HT a vicejadrovy masiny(v porovnani s w2k je to opravdu dost znat)
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

hradelm: Z jedné WU se rychlost poznat nedá. Pokud máš na SAH stejný nic jako zde tak jde IMHO o tuhle WU no P4 2,4 Ghz bez HT jí má za 40 Ks tak těch 30 Ks na 915 naprosto odpovídá. Skusil bych nejdřív spočítat pár dalších WU,a pak teprve kupovat nové chlazení a přeinstalovávat OS :wink:
Naposledy upravil(a) azor666 dne úte lis 07, 2006 11:48 am, celkem upraveno 1 x.
CZ BOINC WIKI
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

FOR MUSACEK:

prosim te, tvuj styl vyjadrovani a psani je mozna poutavej pro tvoje kamarady, ale sem na forum se moc nehodi, protoze se necte nejlip. Pokud hodlas v budoucnu prispivat nejak vic, poprosil bych te, abys psal normalne...

Diky...
Obrázek
hradelm
Nováček

Příspěvek od hradelm »

Take si myslim Celoron byl na tyhle veci jako caj....

Diky moc za rady ted nejsem u toho kompu a o vykendu se na to zase poradne vrhnu. Samozrejme ze napisu vysledek. Uz mam stahnute i WinXP Pro 64bit ale jak bylo receno bude pes zakopanej jinde. Zkusim updatovat BIOS, povypinat kraviny ve Windows, ktery jsem instaloval cerstve vcetne antiv. (NOD32), firew. (Sygate). A jestli se naseru tak za 3 mesice koupim Core2Duo a uvidim. Jak jsem psal grafiku mam integrovanou to by snad nemelo mit vliv na vykon?
Miiichal píše:
azor666 píše:AFAIK 915 jsou 2 jádra P4 a celeron je jedno jádro P4 s menší cache, nevím proč by těch 100 MHz mělo dělat nějaký rozdíl :wink:
Celeron bejval na tyhle vypocty HODNE slabej. .
Zamčeno