Par lamich otazek :)

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Noclaf
Nováček

Par lamich otazek :)

Příspěvek od Noclaf »

Tak jsem po nejake dobe, co jsem opustil stary projekt SETI (nechtelo se mi reinstalovat klienta atp...), rozhodl vratit. BOINC jsem nainstalil, pridal se do SETI a do CNT a nahodil i optimalizovanyho klienta.
Jenze ouha.
a) do nekterych projektu se nemuzu pripojit (LHC a Einstein) - BOINC manager mi vubec nenabidne moznost "Jsem novy uzivatel". WTF?
b) Nastaven mam setric po minute a zacit pracovat po minute co komp idle. Jenze i kdyz setric bezi nejakou tu minutku, Stale tak beha BOINC is suspended (nebo tak nejak). Takze i kdyz na kompu nic nedelam, tak mi to nechce komputovat. A zaroven kdyz na nem delam, nemuzu si vytizit jadro na 100. (nastavil jsem jim defaultne nizkou prioritu procesu, ale stejne to je obcas poznat)
Takze proc to nepocita, kdyz bezi setric? A jak na to?

Diq.:)
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Ad a) Pokud si nejsi schopen vytvořit účt v managerovi, tak si vytvoř účet na webu projektu - snad na všech projektech je to stránky create_account_form.php takže např. pro E@H je to http://einstein.phys.uwm.edu/create_account_form.php. Já osobně si vždycky zakládám účet na stránkách projektu a nikoliv v managerovi, protože některé projekty striktně vyžadují heslo, které mám pocit nějak přes managera nastavit nešlo.

Ad b) Po zkušenostech s CPDN vůbec boinc šetřič nepoužívám. Bohatě stačí, když nastavíš počítání v nečinnosti (i když z vlastní zkušennosti už dnes počítám pořád a pouze když dělám s GISem, tak z bezpečnostních důvodů "ručně" shodím BOINC - ono opravdu pouze dočerpá volnou kapacitu CPU a práci nijak nezpomaluje - pozor, to nemusí platit, pokud máš malou velikost RAM)
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

Nejde jen o to, ze to nepracuje se setricem, ale hlavne o to, proc to nepracuje vubec. Setric je nastaveny na minutu. SETI je taky nastaveny na minutu. Ale prestoze s kompem uz nejakou dobu nepracuju a setric se spustil (tz komp je v podstate idle...) tak se SETI nespusti. A rucne se mi to teda delat moc nechce, na to jsem zase linej.:)
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Nejdřív bych to zkusil to rozběhnout bez jakýchkoliv omezení a až následně tam dej omezení na idle, abych měl jistotu, že to skutečně funguje a není závada jinde. Pak bych zavedl omezení na idle a v task manageru sledoval, zda se to skutečně spustí. A až nakonec bych řešil šetřič (já osobně bych se tedy na něj zcela vybodl :) )
Noclaf
Nováček

Hmno

Příspěvek od Noclaf »

Ze to bezi uz jsem otestoval - kdyz dam Pocitat nepretrzite, tak pocita. Kdyz dam Pocitat podle nastaveni, tak ani tuk.:/
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Hmno

Příspěvek od LiborA »

Noclaf píše:Ze to bezi uz jsem otestoval - kdyz dam Pocitat nepretrzite, tak pocita. Kdyz dam Pocitat podle nastaveni, tak ani tuk.:/
Tak to jedině projít nastavení, jestlis tam něco nezakázal.
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

Na zadne spatne nastaveni nemuzu prijit. :/ Jedine co me napadlo je, ze mi zaroven s tim bezi Azureus, ktery je obcas docela zrout systemovych prostredku. Takze jestli si BOINC nahodou nemysli, ze na kompu stale pracuju. Az se mi neco dososa, zkusim to s vypnutym Azureusem.

A jeste k tomu jsem tohle hodil to blbyho (novyho) threadu, kurna... :)
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Ten Azureus to docela dobře dělat může.
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

LiborA píše:Ten Azureus to docela dobře dělat může.
Jop, dela to zaba. Takze automaticky stahovani je v kelu, protoze Azureuse mam pustenyho skoro nonstop. Takze nezbyva nez rucni prace... :)
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Noclaf: A neuvazujes o najrade Azureuse necim jinym. Osobne javovsky programky nemam moc v lasce a pouzivam jen v pripade ze neni vyhnuti. Prece jen si celkem zbytecne zaveres pamet i procesorovy cas (kort kdyz toho Azurea zaflakas pluginama). Torrent clientu je prece cela rada a je z ceho vybirat.
Ber to jako navrh, nerad bych tu rozpoutal fleky.
Noclaf
Nováček

Příspěvek od Noclaf »

Bubak píše:2 Noclaf: A neuvazujes o najrade Azureuse necim jinym. Osobne javovsky programky nemam moc v lasce a pouzivam jen v pripade ze neni vyhnuti. Prece jen si celkem zbytecne zaveres pamet i procesorovy cas (kort kdyz toho Azurea zaflakas pluginama). Torrent clientu je prece cela rada a je z ceho vybirat.
Ber to jako navrh, nerad bych tu rozpoutal fleky.
Ja taky Javu nemusim. Bohuzel, Azureus mi prijde jako nejlepe nastavitelny klient...
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Noclaf: Ma nejvic pluginu. Nestacil by ti treba BitLord? Toho pouzivam ja. Ale uz jsem psal, je jich spousta.
Co konkretne potrebujes nastavovat?
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

Priority stahovani, hledani peeru na LANu (resp ja to pouzivam pro hledani na CZF), defaultni peerove (opet tam mam par lidi z CZF). Kam soupat soubory po dostahovani a jak je tam soupat.

Navic mam 39 torrentu rozestahovano. Nedovedu si predstavit, ze bych pri zmene klienta nebyl zbavenej more prace navazovanim na uz stazene...
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

@Noclaf: Doporucuju nechat ho pocitat porad, nikdy jsem s tim nemel problem, vic prospejes vede a svym kreditum a praci s pocitacem zpomaluje jedine kdyz mas hodne malo RAM.
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

gRis píše:@Noclaf: Doporucuju nechat ho pocitat porad, nikdy jsem s tim nemel problem, vic prospejes vede a svym kreditum a praci s pocitacem zpomaluje jedine kdyz mas hodne malo RAM.
Joooo, nezpomaluje :) ... moje P4 3GHz HT zacina byt trosilinku skubava, kdyz mi bezi dva procesy najednou...;) A pamet rozhodne jeste volna je.:)

EDIT : Problem solved, defaultne nastavena nizsi priorita procesu :idea: a je to OK... :)
Odpovědět