BOINC pod Wine/Linux

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Bubak píše:
Honza píše:Myslim, ze by stalo vyzkoset, jestli 5.4.9 bezi pod Wine a ze by to mohlo zajimat i ostatni...
Pokud to bude nekdo zkouset, tak at da vedet i to, jestli to zkousel s "cistym" wine nebo tam mel dohrany original win DLLka. On je to podstatnej rozdil.
Tak jsem použil SUSE 10.1 x86_64 distro, Wine 0.9.11 dodávaný s distrem (tedy předpokládám, že určitě bez win DLL knihoven) a archív Boinc pro rychlou instalaci ze stránek boinc.cz http://www.boinc.cz/download.php?soubor=94. Po rozbalení staženého Boinc ve verzi 5.4.9 jsem nejprve zkusil spustit přímo Boinc Manager příkazem "wine ./boincmgr.exe". Boinc Manager naběhl, ale s chybovou hláškou, že neběží Boinc Client. Takže jsem ho vypnul spustil Boinc Client "wine ./boinc.exe" poté Boinc Manager "wine ./boincmgr.exe", který mě nyní vyzval k připojení k projektu. Připojil jsem se k malarii@home. Boinc stáhl potřebné soubory a začal výpočet. Ukončil jsem Boinc Manager a pak jsem musel sestřelit i Boinc Client, který nešel ukončit klávesouvou zkratkou ani zavřením okna konsole. Při opakovaném spuštění stačilo spouštět Boinc Manager "wine ./boincmgr.exe" bez předchozího spuštění Boinc Clienta.
Na závěr dodám, že při spuštění Boinc Managera pod Wine nesmí zároveň běžet Linuxová verze Boinc. Boinc pod Wwine tak lze snadno použít na připojení k projektu, stažení a odeslání práce, ale na pro vlastní výpočet. Bez problémů a bez chyb sice pokračuje výpočet rozpočítaných jednotek, ale windowsovský Boinc (4.19 i 5.4.9) pod Wine nedokáže získat informaci o čase a tak doba výpočtu jednotky nijak neroste. Nikdy jsem takto nevypočítal celou jednotku, takže nevím, zda by reportovaná doba výpočtu byla nulová a výsledek zvalidován. Jednotky, kde je kousek vypočítán pod Linux/Wine jsem měl zvalidovány všechny OK.
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

Nulovy cas, nulovy claim, validni vysledek. Taky sem si s tim kdysi hral, ale zavrhl sem to.
Honza

Příspěvek od Honza »

Dovolil jsem si tento thrad kuchnout od Africa/malarie. Jinak zajimave tema, pokracujte...brzy me to mozna ceka...ale to mozna pojedu cisty Debian...
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

Hehe, kladivo na off-topic.

Ja sem to zkousel jeste trochu jinak - nativni FreeBSD boinc-client a v nem windowsova vedecka aplikace pod wine. Chodilo to, ale s tema omezenima co sem vypsal dole. V podstate se to nijak nelisilo od pouziti Windowsoveho boinc-clienta pod Wine.

(Pro ucely diskuse FreeBSD zamenitelne s Linux)
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Tak mi nějak pod wine přestal jet boincmanager, nastartuje, ale nepřipojí se k projektu, tak jsem objevil kouzlo příkazové řádky. V jedné konsoli spustím wine ./boic.exe a ve druhé ho pomocí wine ./boiccmd.exe --parametry ovládám.
P.S. Windowský Boinc používám jen pro odesílání výsledků z WIN PC bez netu přes LINUX PC s netem.
Odpovědět