Tak jsem použil SUSE 10.1 x86_64 distro, Wine 0.9.11 dodávaný s distrem (tedy předpokládám, že určitě bez win DLL knihoven) a archív Boinc pro rychlou instalaci ze stránek boinc.cz http://www.boinc.cz/download.php?soubor=94. Po rozbalení staženého Boinc ve verzi 5.4.9 jsem nejprve zkusil spustit přímo Boinc Manager příkazem "wine ./boincmgr.exe". Boinc Manager naběhl, ale s chybovou hláškou, že neběží Boinc Client. Takže jsem ho vypnul spustil Boinc Client "wine ./boinc.exe" poté Boinc Manager "wine ./boincmgr.exe", který mě nyní vyzval k připojení k projektu. Připojil jsem se k malarii@home. Boinc stáhl potřebné soubory a začal výpočet. Ukončil jsem Boinc Manager a pak jsem musel sestřelit i Boinc Client, který nešel ukončit klávesouvou zkratkou ani zavřením okna konsole. Při opakovaném spuštění stačilo spouštět Boinc Manager "wine ./boincmgr.exe" bez předchozího spuštění Boinc Clienta.Bubak píše:Pokud to bude nekdo zkouset, tak at da vedet i to, jestli to zkousel s "cistym" wine nebo tam mel dohrany original win DLLka. On je to podstatnej rozdil.Honza píše:Myslim, ze by stalo vyzkoset, jestli 5.4.9 bezi pod Wine a ze by to mohlo zajimat i ostatni...
Na závěr dodám, že při spuštění Boinc Managera pod Wine nesmí zároveň běžet Linuxová verze Boinc. Boinc pod Wwine tak lze snadno použít na připojení k projektu, stažení a odeslání práce, ale na pro vlastní výpočet. Bez problémů a bez chyb sice pokračuje výpočet rozpočítaných jednotek, ale windowsovský Boinc (4.19 i 5.4.9) pod Wine nedokáže získat informaci o čase a tak doba výpočtu jednotky nijak neroste. Nikdy jsem takto nevypočítal celou jednotku, takže nevím, zda by reportovaná doba výpočtu byla nulová a výsledek zvalidován. Jednotky, kde je kousek vypočítán pod Linux/Wine jsem měl zvalidovány všechny OK.