BOINC pod Linuxem nepočítá na plný výkon procesoru
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
BOINC pod Linuxem nepočítá na plný výkon procesoru
Teď jsem začal daleko víc pracovat pod Linuxem (Ubuntu Dapper) a když počítám BOINC projekty, tak využívám procesor bohužel jenom na nejnižším nastavení 600MHz (dynamické přepínání Intel Pentium M 1,7GHz). Podle mě to má co do činění s tím, že hodnota nice BOINC procesu je tak vysoká. Nevíte jak "donutit" BOINC používat celý výpočetní výkon procíku?
Live Long & Prosper, Opera!
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tím to není pod Windows funguje prřepínání rychlosti procesoru korektněPav Lucistnik píše:BOINC pouziva cely vypocetni vykon procesoru. Tvuj problem je jak vypnout zpomalovani procesoru. Zkus to v BIOSu.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Vypnutí speedstep v BIOS není u NTB ideální řešení. Předpokládám že při běhu na baterky je žádoucí aby BOINC neběžel a frekvence byla co nejnižší.
Spíš bych zkusil vypnout speedstep v Linuxu jen při napájení ze sítě (to musí poradit někdo jiný jak, já jsem Beginner For Unix) nebo nastavit pro trochu BOINC vyšší hodnotu Nice
Spíš bych zkusil vypnout speedstep v Linuxu jen při napájení ze sítě (to musí poradit někdo jiný jak, já jsem Beginner For Unix) nebo nastavit pro trochu BOINC vyšší hodnotu Nice
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
O rizeni frekvence procesoru se v Linuxu (aspon v me distribuci) stara daemon cpuspeed. Bohuzel dokumentace k nemu je miziva. Ci spise neni zadna. Krom te url a cpuspeed --help jsem nic nenasel. Dle teto dokumentace by ale nemel snizovat frekvenci pokud je pripojen na AC adapter a neni vysoka teplota, takze by se s BOINCem pokud je zadouci aby BOINC nebezel z baterii nemel nijak hadat.
Private (old) + CCU stats.
Tak jsem změnil nice z 19 na 0 a už to jede naplno, akorat budu muset pořešit asi napajení procesoru, protože ve Win mi to s nastavením napětí (minimální hodnoty) přes NHC hřeje cca 51°C při plný zátěži v Linuxu 60°C
... a tomu adekvátní zvuk větráčků
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, mně naopak Linux (SUSE 10.1) subjektivně (ještě jsem nenašel jak zjistit teplotu v v Linuxu - mám ho spíš pro testování a počítáníE@H) zatěžuje procesor méně než Windows - v těch vedrem co byly v červenci se mi ve Widlých rozotčil větrák naplno každou chvilku, zatímco v Linuchu jen párkrát - mám to řízené deskou, takže je to opravdu řízené jen podle teplotyAdam23 píše:Tak jsem změnil nice z 19 na 0 a už to jede naplno, akorat budu muset pořešit asi napajení procesoru, protože ve Win mi to s nastavením napětí (minimální hodnoty) přes NHC hřeje cca 51°C při plný zátěži v Linuxu 60°C... a tomu adekvátní zvuk větráčků
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=146366
http://www.thinkwiki.org/wiki/Pentium_M ... erclocking
Tak jsem o tom něco načetl a budu muset patchovat kernel, držte mi palce
třeba se ještě uvidíme. Je fakt, že ten rozdíl 9-10°C odpovídá snížení napětí o ca 30%, při zachování normální stability. 
http://www.thinkwiki.org/wiki/Pentium_M ... erclocking
Tak jsem o tom něco načetl a budu muset patchovat kernel, držte mi palce
-
Petr Pulc
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Boinc počítá v linuxu na nižší frekvenci CPU...
K Boinc jsem se dostal teprve nedávno (nuly na výsledkové listině to dokazují), ale udivilo mne, že na 64 bit CPU běhá výpočet rychleji pod 32bit Win XP než pod 64bit Linux Ubuntu. Jsem tak trochu linux-noob, ale po chvilce zkoumání mi došlo, že je to tím, že v Linuxu CPU jede jen na 1 GHz místo optimálních 1.8 a pomohlo až zvýšení nice na nulu. To se mi ale moc nelíbí, protože se mi všechny aplikace dělí o "stejný" výkon a boinc se neumí v případě potřeby moc uskromnit...
Pokud někdo přijdete na nějaké jednoduché řešení bez nutnosti re-patche kernelu, budu vám vděčný...
Pokud někdo přijdete na nějaké jednoduché řešení bez nutnosti re-patche kernelu, budu vám vděčný...
2 Petr Pulc:Nema to snizeni frekvence nahodou na svedomi daemon spuspeed?
Tedy presneji jeho konfigurace. Zkus killnout toho daemona. Pokud to zabere, tak ho zakaz spoustet pri startu.
Pokud potrebujes aby bezel, tak si pohraj z konfiguraci toho daemona.
Pokud potrebujes aby bezel, tak si pohraj z konfiguraci toho daemona.
2 Petr Pulc: Nevim Xka moc nemiluju. ja bycgh to zjistil timhle v cmd line: ps -A|grep cpuspeed
V tom pripade se podivej do /var/log/dmesg jestli ti kernel spravne detekuje cpu.
Jo jeste. To na kolika MHz ti bezi procesor jsi zjistil taky nejakym "klikatkem"? Co je za frekvenci v /proc/cpuinfo?
A co je to za procesor? A64?
btv. jsem se minule preklepnul. U me celkem normalka a tobe to zda se nevadi.
V tom pripade se podivej do /var/log/dmesg jestli ti kernel spravne detekuje cpu.
Jo jeste. To na kolika MHz ti bezi procesor jsi zjistil taky nejakym "klikatkem"? Co je za frekvenci v /proc/cpuinfo?
A co je to za procesor? A64?
btv. jsem se minule preklepnul. U me celkem normalka a tobe to zda se nevadi.