BOINC Wiki

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Honza

BOINC Wiki

Příspěvek od Honza »

Asi vsici znate wikipedii - tedy otevrenou encyklopedii, kam muze kazdy prispivat a rozsirovat vedeni.
Paul udelal velmi dobry neoficialni navod na BOINC, jeho pouzivani atp. Ted se dohodnul s Davidem Andersonem, ze to spusti v ramci wiki.
Juknete zde, jak se to rozbiha.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

BOINC wiki má novou adresu. Stará přestane 31.03.2006 fungovat.
Stará adresa.
Nová adresa.
dejv
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Nevím, kdo tam psal stránku o LHC, ale vypadá to jako překlad vypadlý z PC Translatoru.
I když link na prvním řádku z Translatoru vypadnout nemohl, to by Translator nevymyslel. Ukazuje totiž na Einsteina.
Jestli mají mít ostatní články obdobnou kvalitu, tak to radši odpískejme.
Honza

Příspěvek od Honza »

"Clanek" na Wiki o LHC psal jeste Paul...zhruba pred rokem, nejake drobne upravy delal jeste letos v unoru, uz od cinnosti uplne upustil.
Pravda, k LHC, ci Einsteinu je tam bohuzel v celku prd; k SETI nebo CPDN uz si clovek pocte.
betr
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od betr »

A ja se tesil na neco hezkyho v cz :(
Honza

Příspěvek od Honza »

Clanky o projektech na webu boinc.cz jsou, LHC ma 3 dily - 1, 2, 3. Nakolik jsou aktualni nevim, kdyz jsou skorem 2 roky stare. Ale o co tam jde popsano je.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

JardaM píše:Nevím, kdo tam psal stránku o LHC, ale vypadá to jako překlad vypadlý z PC Translatoru.
Pokud se ti cokoliv ve wiki nelíbí, tak to proboha oprav, může to smazat, opravit, editovat kdokoliv, pokud si to budem jen psát co je tam blbě tak to fakt můžu zase smazat.
dejv
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Ja se tam koukal a ani tam nemuzu nic o LHC najit. Divne...
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

2gRis: To není klasické wiki, ale naše.

2dejv: Promiň, mně to tak připadlo. Projel jsem první odstavec, což můžeš vidět. Dál jsem se zatím nedostal. Ale když to tak vidím, asi by bylo lepší to zakomponovat do klasické wikipedie se šikovným linkem.

Musíte mi prominout. Já, coby starší ročník, když chci něco publikovat, mělo by to být (skoro) spisovně a s hackama a carkama (Honzo). A dál, mělo by to mít sdělitelnou myšlenku, ideálně, mělo by se to číst jako román. Vím, o čem mluvím. Přeložil jsem celý román. Pak otiskli překlad od někoho jiného. Tady ovšem hrála mj. roli autorská práva.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Aha, ono to nenaslo samotne LHC, ale LHC@Home uz jo. (i predtim jsem hledal an "nasi" Wiki)
Honza

Příspěvek od Honza »

Uznavam, bez hacku a carek to neni poradne cesky...a nekdy nepisu poradne cesky ani tak. Ale cestina tady stejne blbne...

Preklad - no kez by byl kazdy prekladatel tak poradny, nebo alespon trochu. Vcera jsem dostal korekturu 400-strankove knizky. Korektury bezne. Ale tisk oboustranny, ale stranky se musi slozite obracet. "Nahodou" tak zapomneli oddelovani podkapilot 3 hvezdicka, takze jde vlastne cela sazba do pr.... Takze s tim bude peknyho srani, panove prekladatele :roll:
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

Když jsme u té Wiki, zjistil jsem, že na oficiální české Wikipedii neni nic o žádném projektu, jen stránka o BOINCu... co říkáte na to dát tam nějaké universální informace, třeba jen překopírovat to z BOINC wikipedie? :)

http://cs.wikipedia.org/wiki/BOINC
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak není problém tam napsat bližší info s odkazem na spešl boinc wiki jakou máme....
dejv
Odpovědět