Co Vás přivedlo k BOINC?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Simoneq
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já a S.E.T.I
Vite jak jsem se já dostal k S.E.T.I ?No jednou asi v roce 1997 jsem hrál stařičkou civilizaci 2
(tahová budovatlská strategie) a v tyhle výborny hře byl tzv. S.E.T.I projekt kterej celému Vašemu imperiu zvedal o 50% vědu.Říkam si: "Co tohle jako má bejt,v tyhle hře je všechno tak promakaný že tohleto nemůže bejt nějakej nesmysl
" Ale nikde jsem odpověď nezískal.Až loni jsem se bratra (ktertej civilizaci hral taky jak o zivot)zeptal co vlastne to S.E.T.I je.Řekl zhruba o co jde a ať se podívam na internet.Koukl jsem se a byl uplne nadsenej
.Napadlo mě ale odkud tohle mohl tvurce hry cca. v roce 1996 vedet?Nevite jak stary je S.E.T.I?Jedinej problem ale byl ze jsem nemel doma internet
.Nezbejvalo nez cekat...Po tom co sem letos nastoupil na vejsku uz nic nechybelo-pořídil jsem si novej pocitac a internet mam na kolejnim pokoji
No a tak priblizne od 6.12. 05 pocitam.Ale zatim jeste nejsem ani mezi prvnima tisici
To se ale snad brzo změní... 
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Re: Já a S.E.T.I
Pokud jde o projekt Seti@Home, tak jeho Beta odstartovala tuším v červnu 1998.Simoneq píše:Nevite jak stary je S.E.T.I?
Ovšem projekt SETI jako takový má počátky už v 60-tých letech minulého století.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Mylím že to co hledáš bude asi toto:Simoneq píše:Jo diky foreste...Mam takovou otazku uplne mimo misu jde nainstalovat BOINC na nakej pocitac aby o tom jeho uzivatel nevedel?Vim ze to zni blbe.Ale vis jakej vypocetni potencial skryvaj vsechny skoly,netovy kavarny atd atd...
http://boinc.cz/forum/viewtopic.php?t=1282
Další rady jsou v tomto threadu:
http://boinc.cz/forum/viewtopic.php?t=713
Ale jak píše Azor666, učivatel by měl vědět, co jsi mu na PC nainstaloval, i když uznávám že třeba padesátileté účetní co hledá minutu jedno písmenko na klávesnici to asi vysvětlovat nebudeš
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Kdysi mam dojem na CD Computeru vysel sporic od Seti-to jsem jeste mnel celerona 400Mhz,RAM 64MB-to byl nejaky rok 2000.Potom ani nevim proc jsem prestal pocitat Seti a loni v listopadu jsem narazil nekde na zminku o BOINCu nebo CNT a uz to bylo.Nasel jeśem si stranky,stahl klienta a zacal pocitat Einsteina,Predictora a Rosettu.Snad aspon trosku necemu dobremu prispeji,ale chtelo by to vic stroju.Zatim pocitam jen na svem NB.
Apple MBP 15, C2D 2,66 (mid 2009)

Jako většina zúčastněných jsem začal na Klasiku někdy koncem 1999 na P200MMX, ale moc mně to neuspokojovalo. Zatímco kolem frčely jednotky pod 20 hodin, já počítal i 80 - 100 hodin. Tak jsem si vypomáhal kolegovým Celerem 333 a později P4 1,5. Průměr spadl na 50 hodin, ale žádná sláva. Věnoval jsem tomu přes 10 000 hodin. Pak jsem zkusil Folding, ale obdobný problém. Tak jsem toho asi na rok nechal.
K BOINC jsem se dostal s příchodem nové mašiny P4/2,8 asi před rokem, kdy jsem se dozvěděl o Climate. Začal jsem s tím, ale dost mně to štvalo, aplikace padala, já postupně natáhl snad 20 WU, ale jen jedna se dostala přes Phase 1, aby pak spadla těsně před koncem.
Tak jsem začal počítat Einsteina a LHC a úplná spokojenost. Tady musím změnit téma, protože jsem objevil CNT a teprve na Fóru zjistil, jak obolstít padavku Clima.
Dnes jedu na 5 PC, z toho nejmíň 3 7x24, Klímu jsem vzal na milost - von dává stejně nejvíc creditů, tak jede na třech nejlepších, a na těch pomalejších mám (P4 1,5 - to je ten rychlík z prvního odstavce) SETI a Rosettu.
K BOINC jsem se dostal s příchodem nové mašiny P4/2,8 asi před rokem, kdy jsem se dozvěděl o Climate. Začal jsem s tím, ale dost mně to štvalo, aplikace padala, já postupně natáhl snad 20 WU, ale jen jedna se dostala přes Phase 1, aby pak spadla těsně před koncem.
Tak jsem začal počítat Einsteina a LHC a úplná spokojenost. Tady musím změnit téma, protože jsem objevil CNT a teprve na Fóru zjistil, jak obolstít padavku Clima.
Dnes jedu na 5 PC, z toho nejmíň 3 7x24, Klímu jsem vzal na milost - von dává stejně nejvíc creditů, tak jede na třech nejlepších, a na těch pomalejších mám (P4 1,5 - to je ten rychlík z prvního odstavce) SETI a Rosettu.

- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja sem zacinal, no jako vsichni, na SETI@home, i kdyz to nebyl prvni DC projekt na svete. Ale urcite nejznamejsi.
Po case me to nejak omrzelo, tak sem presel na distributed.net, chvili sem lamal RC-5 a pak asi dva roky resil OGR.
Pak sem tak nejak nechal i toho, zivot sel dal...
Letos v unoru me zaujal netradicni M4 Project distribuovane lamajici dosud nerozlustene nemecke depese sifrovane Enigmou.
No a pak sem hopnul rovnou na BOINC
Vsi silou do Einstein@home, ale s koncem S4 a prichodem ultra-dlouhych jednotech sem se rozhlizel po dalsich BOINC projektech. Sel sem do HashClashe, ale ten bohuzel nedlouho pote zesnul. BURP neuchodim na sve obskurni platforme, Chess960 taky ne, tak volba padla na SIMAP, ktery shodou okolnosti tehdy zavedl FreeBSD klienta... Nedavno (po te co znovuotevreli registrace) sem pridal jeste Malaria Control, to je projekt, ktery mi asi nejvic imponuje co se tyka scientific outcome.
Juu, to sem se rozkecal
Po case me to nejak omrzelo, tak sem presel na distributed.net, chvili sem lamal RC-5 a pak asi dva roky resil OGR.
Pak sem tak nejak nechal i toho, zivot sel dal...
Letos v unoru me zaujal netradicni M4 Project distribuovane lamajici dosud nerozlustene nemecke depese sifrovane Enigmou.
No a pak sem hopnul rovnou na BOINC
Juu, to sem se rozkecal
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- thales
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
seti bylo první pak dlouhá přstávka.........................................................................
...........................................................................................................................
...........................................................................................................................
zmena práce přístup k více pc a pak boinc.
Mám rád to napětí z možného oběvu čehosi co může nekomu pomoc.
zmena práce přístup k více pc a pak boinc.
Mám rád to napětí z možného oběvu čehosi co může nekomu pomoc.
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Albert Einstein