JardaM píše:Kingston už nabízí taky 1066 MHz, všechny 900 - 1066 jsou Cl. 5-5-5-15.
U mého distributora jsem viděl ty 900 MHz jako zatím nejvyšší, ale ty 1066 jistě velmi brzy budou taky.
Na ceny u Kingstona moc nekoukej, v Evropě je vše dost jinak, a pak tam není dopravné.
No však právě, ty Corsair by měly chodit na 800-900Mhz s časováním 4-4-4-12 a v tom by měl být právě ten rozdíl, ale testy ukážou
Jinak nejde ani tak o to co se vyrábí, ale o to ce lze u nás sehnat. O tom že Kingston i třeba OCZ dělají obdobný paměti jsem zde psal, ale po více než měsíci shánění, jsem nic lepšího na našem trhu nesehnal
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Včera už jsem neodolal a vrznul je do desky.
První výsledky jsou lepší než jsem čekal, Corsair 1066Mhz jedou bez problémů na 667Mhz s časováním 3-3-3-9-3 a na 860Mhz jely na 4-4-4-11-4. V PCMarku je rozdíl v rychlosti zhruba + 15% ale jak se to odrazí v BOINC, to testnu až o víkendu.
Každopádně všem kdo chtějí paměti se širokou možností nastavění časování a taktu, mohu Corsair 1066Mhz jedině doporučit, je to pravděpodobně to nejlepší co nyní vůbec na trhu je
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Na Conroe byl delan test DDR 800 4-4-4... vs. DDR 667 5-5-5... a realny rozdil byl asi 5% vykonu.
Taky myslim, ze davat to masiny high-end pameti se moc nevyplati. Radsi je lepsi tam mit 2 giga standardu nez 1 GB ultra-rychlych - je to skorem za stejny prachy a Windows, aplikace, hry atp. bezeji rychleji.
Da se to snadno pouzit i na BOINC - staci si udelat SW RAMDISK a nechat behez BOINC tam, ve dne v noci disky spi, setri je to, mene tepla, mene hluku atp.
pokud ale nekdo 24/7 warezi, honi na to DCcko a podobne veci...
Kdyz si koupis 1066 a budes chtit Conroe taktit, tak ti to 1:1 stejne nepojede, protoze budes muset vzedat FSB. Tedy pokud si za 25 litru nekoupis X6800, ktera ma odemceny nasobic (doufam ze nejenom ten ES, co jsem minuly mesic testoval).
Honza píše:
Kdyz si koupis 1066 a budes chtit Conroe taktit, tak ti to 1:1 stejne nepojede, protoze budes muset vzedat FSB. Tedy pokud si za 25 litru nekoupis X6800, ktera ma odemceny nasobic (doufam ze nejenom ten ES, co jsem minuly mesic testoval).
Normálně jdou DDR2 přetaktovat o 20%, takže předpokládám že i u 1066Mhz bude nějaká rezerva na přetakt FSB, ale to ukáže čas