BOINC - Afrika@Home - Malaria Control

Fórum o projektu Malaria Control (Africa@home)

Moderátor: zdespi

Odpovědět
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Přesně, také mám v zásobě celkem dost práce...většinou se mi spočítá pár jednotek a ty se pak odešlou (namám odesílání po dopočítání každé jednotky) a většinou se mi hned stáhne ten samý počet nových jednotek 8)
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Taky mi to funguje bez problemu. :)
Obrázek
Obrázek
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Srovnání Windows vs. Linux

Příspěvek od LiborA »

Našel jsem ve svých výsledcích velmi zajímavou jednotku. Počítače 511 (můj) a 754 jsou velmi podobné (stejné CPU, paměť, cache /i ten můj má jen 512 ačkoliv tvrdí že 976/) - rozdíl je v OS (Windows vs. Linux) a můj Windowsowskej stroj je výrazně rychlejší :)
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

To je ten samý problem jako na EAH. poste nemají dobre skompilovanou apliaci pro danou platformu. na EAH si asi hodne makli na Linuxove (kvůli jedne farmně s linuxovejma Opteronama co má výkon jak CNT) a je o 12% rychleší. A tadz yas pro linux moc kompilovat neumí. Nejvíc jeto vidět u platforem typu SPARC. I když norálně by roznesl tento počítač PC na kopytech tak ve EAH S4 mohl soutěžit tak P I
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Test výkonu CPU

Příspěvek od LiborA »

Když už jsem v tom všemožném testování, tak se s Vámi podělím o jeden ze svých dalších výsledků. Zrovna se mi na noťasu i workstejšně dokončili dvě jednotky z řady WU_2_167_28X_... vstupní soubory obou jednotek se liší v jediném parametru "sigma2_0", kdy na noťasu je rovno 0.676963 a na workstejšně pak 0.597145. Jinak jsou vstupní soubory naprosto identické. A nyní tedy porovnání času vypočtu:

Notebook: CPU Intel(R) Pentium(R) M processor 1.60GHz - jednotka wu_2_167_280_2_451579350 - time 1:02:20

Workstation: CPU Intel(R) Xeon(TM) CPU 2.40GHz - jednotka wu_2_167_285_2_642120001 - time 1:21:38

No řekněte, není to pěkné vidět, jak mobilní procesor válcuje serverové řešení :wink:
betr
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Test výkonu CPU

Příspěvek od betr »

LiborA píše:Když už jsem v tom všemožném testování, tak se s Vámi podělím o jeden ze svých dalších výsledků. Zrovna se mi na noťasu i workstejšně dokončili dvě jednotky z řady WU_2_167_28X_... vstupní soubory obou jednotek se liší v jediném parametru "sigma2_0", kdy na noťasu je rovno 0.676963 a na workstejšně pak 0.597145. Jinak jsou vstupní soubory naprosto identické. A nyní tedy porovnání času vypočtu:

Notebook: CPU Intel(R) Pentium(R) M processor 1.60GHz - jednotka wu_2_167_280_2_451579350 - time 1:02:20

Workstation: CPU Intel(R) Xeon(TM) CPU 2.40GHz - jednotka wu_2_167_285_2_642120001 - time 1:21:38

No řekněte, není to pěkné vidět, jak mobilní procesor válcuje serverové řešení :wink:
Stejne OS ?
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Test výkonu CPU

Příspěvek od LiborA »

betr píše:Stejne OS ?
Ó nikoliv :) Notebook= Win Xp Pro, Workstation = Win 2k Pro
Honza

Re: Srovnání Windows vs. Linux

Příspěvek od Honza »

LiborA píše:Našel jsem ve svých výsledcích velmi zajímavou jednotku. Poèítaèe 511 (mùj) a 754 jsou velmi podobné (stejné CPU, pamì�, cache /i ten mùj má jen 512 aèkoliv tvrdí že 976/) - rozdíl je v OS (Windows vs. Linux) a mùj Windowsowskej stroj je výraznì rychlejší :)
Hmm, to bych si tak jisty tim srovnanim nebyl.
To ze maji "stejně" pameti (tj. množství) jeste neznamena, ze maji "stejné" pameti (kvalitou, rychlosti) nebo ze jsou stejne provozovane (dual-channel). Sveho casu chtel pomoci ruznych zverstev s pameti trux ukazat, jak velky mohou mit pameti a jejich konfigurace dopad na vypocetni vykon...

I tak je ten rozdil vyznamny a pravdepodobne je zaver ve prospech Windows aplikace - zamerne nerikam Windows, aby me nekdo nevzal za slovo :lol:
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Srovnání Windows vs. Linux

Příspěvek od LiborA »

Honza píše:
LiborA píše:Našel jsem ve svých výsledcích velmi zajímavou jednotku. Počítače 511 (můj) a 754 jsou velmi podobné (stejné CPU, pamě�, cache /i ten můj má jen 512 ačkoliv tvrdí že 976/) - rozdíl je v OS (Windows vs. Linux) a můj Windowsowskej stroj je výrazně rychlejší :)
Hmm, to bych si tak jisty tim srovnanim nebyl.
To ze maji "stejně" pameti (tj. množství) jeste neznamena, ze maji "stejné" pameti (kvalitou, rychlosti) nebo ze jsou stejne provozovane (dual-channel). Sveho casu chtel pomoci ruznych zverstev s pameti trux ukazat, jak velky mohou mit pameti a jejich konfigurace dopad na vypocetni vykon...

I tak je ten rozdil vyznamny a pravdepodobne je zaver ve prospech Windows aplikace - zamerne nerikam Windows, aby me nekdo nevzal za slovo :lol:
Vzhledem k tomu, že jsou oba ty kompy dle mého soudu "pracovní", tak bych si dovolil odhadnout, že tam žádné zvěrstva v pamětech nebudou a spíš se bude jednat o "dodávku stroje na klíč" od nějaké renomované firmy - v mém případě je to HP workstejšna :)
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

RE:

Příspěvek od Necroman »

Možná by stálo za to přejmenovat název tohoto threadu na oficiální název projektu: Africa@home, viz odkaz zde.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Re: RE:

Příspěvek od azor666 »

Necroman píše:Možná by stálo za to přejmenovat název tohoto threadu na oficiální název projektu: Africa@home, viz odkaz zde.
zvolil jsem nazev "BOINC - Afrika@Home-Malaria Control", aby to našli i ti, zvyklí na malárii.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

No já mám malarii@home na PC, kde používám jak Win Xp, tak SUSE 10.1 x86_64 a časy výpočtu nejou nijak výrazně rozdílné a subjektivně mi přijdou o něco kratší na SUSE, průměr časů jsem ale ještě nepočítal.
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Tak jsem udělal průměr z cca 60 výsledků:

Win XP - průměr 3141s, max. 4656 s, min. 1023s
SUSE 10.1 x86_64 - průměr 2625s, max. 4498s, min. 967s
Linux je tak na malárii o maličko rychlejší.

Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz, 1GB DDRII
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

A ještě porovnání dvou obdobných jednotek a už dám pokoj

SUSE
wu_2_110_311_1_198209848_2
2368 sekund

Win Xp
wu_2_110_302_0_2000253595_1
2738 sekund
thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: problém se stahováním nových jednotek malaria

Příspěvek od thales »

thales píše:nazar ve spolek
mám problém s tím že po připojení projektu se mě spočítá várka jednotek a další jednotky se mě již nestáhnou - musím zresetovat projekt a začít znovu.
máte taky takový problém ??
Tak už se měto rozjelo samo - bylo to asi tou zásobou
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
Odpovědět