SETI optimalizovany klient-desitky procent narustu vykonu I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Zkusil jsem spocitat stejnou jednotku pomoci i686 a x86_64. Docela me prekvapil ten rozdil.
AMD Opteron(tm) Processor 244 SSE2
setiathome-5.12.i686-pc-linux-gnu : 354m44.377s
setiathome-5.12.x86_64-unknown-linux-gnu : 266m41.924s
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

vejpuste píše:Zkusil jsem spocitat stejnou jednotku pomoci i686 a x86_64. Docela me prekvapil ten rozdil.
Jo, to je prijemne prekvapeni.
Obecne je na AMD vyssi narust vykonu v 64-bitu nez u Intelu, kde nekde vykon zustava stejny nebo i klesa...narust neni o moc vetsi ani u nveho Conroe...ale tam alespon dohani AMD.
kilohertz
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilohertz »

forest píše:V podstatě je to mnohem jednodušší než dříve.
1. stáhneš si a nainstaluješ poslední oficiální verzi BOINC Managera http://www.boinc.cz/download.php
2. přihlásíš se do Seti a pak vypneš BOINC
3. zde http://calbe.dw70.de/ si stáhneš potřebnou optimalizaci aplikace Seti/Enhanced pro tvůj CPU
4. zde http://calbe.dw70.de/setiathome/enhance ... p_info.zip si stáhneš soubor app_info.zip
5. optimalizaci i app nahraješ do podadresáře projektu Seti
6. pustíš BOINC

Nic dalšího již není potřeba, žádné optimalizace klienta BOINC, žádné kalibrace a podobné věci.
Na stránkách http://calbe.dw70.de/ jsem našel optimalizaci na verzi 5.12. Seti/Enhanced ale má už verzi 5.15. Existuje nějaká novější nebo používat stále optim. 5.12?
Obrázek
Pokud pro nějaký jev existuje vícero vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Novější optimalizace než 5.12 prozatím není, takže pokud chceš optimalizovat, nic jiného než 5.12 možné zatím není.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tak jsem se pokušel otestovat neoptimalizovanou aplikaci 5.15 na testovacím balíku.
Nahrál jsem do něj originál staženou aplikaci 5.15 a přepsal definování aplikace z 5.12 na 5.15.
Hodilo mně to ale chybu že nemůže najít nějaké libffw3f-3-1-1a.dll. To stejné se stalo i když jsem jen 5.15 přepsal na 5.12 a nahradil jsem jí tu co byla v testovacím balíku.
Nevíte náhodou někdo co s tím, rád bych rychlost porovnal, ale takhle nemám jak :cry:

Jinak jsem alespoň otestoval vliv časování pamětí a tím že jsem je přehodil na CL se časy o více než 2 minuty prodloužily. Doufám že to bude dostatečný důkaz pro všechny kdo pochybovali o vlivu časování na výkon PC na BOINC.

PC Intel P4 Presler 2x3@3,8Ghz DDR2 533@506Mhz 3-3-3-9 512MB Dual, i945G, windows XP
Počítal jsem vždy 2WU naráz ze dvou adresářů a to postupně 1+2 na které pak hned navazovaly 2+1.
Optimalizace SSE2, časování pamětí 3-3-3-8
Výsledky v prvním balíku:
pokus1- 45:10
pokus2- 26:36
a ve druhém balíku:
pokus2- 26:40
pokus1- 44:58

Stejná mašina, stejný postup, optimalizace SSE3 paměti na 3-3-3-8:
pokus1- 44:26
pokus2- 26:22
a ve druhém balíku:
pokus2- 26:26
pokus1- 44:37

Stejná mašina, stejný postup, optimalizace SSE3, ale časování pamětí na 4-4-4-12:
pokus1- 46:44
pokus2- 28:27
a ve druhém balíku:
pokus2- 28:31
pokus1- 46:35
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

No, asi tam u te oficialni verze budes potrebovat i tu oficialni knihovnu...jinak to nevidim :wink:
Jestli na to spravne koukam, tak casovani v tvem pripadne ma vliv tak 7-8% na vykon, coz uz je trochu zajimave...
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

@Forest: pokud se spravne stahla originalni aplikace, tak by tam mela ta knihovna byt, alespon me se stahla vsude.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Jó to se asi stáhla, ale já si z toho schoval jenom ten .exe soubor, protože jsem nepředpokládal že to bude chtít ještě něco.
Může mně to někdo mailnout prosím?
Pokud bych to měl znova stahovat, tak k tomu se dostanu až zase o víkendu, jinak bych to testnul určitě klidně hned dneska.
Sahib
Nováček

Příspěvek od Sahib »

Tak nevím, stáhl jsem si optimalizovanou verzi a všechno končí chybou ve výpočtu. A stáhnout nazpět originál mi to nějak odmítá. (Nevíte, proč mi ho to vymazalo?)

Přidáno:

Tak jsem to kompletně přeinstaloval a už to jde.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Bohužel, i když mně Honza poslal soubor libffw3f-3-1-1a.dll, tak ten testovací balík s 5.15 nefunguje.
Bohužel se v tomhle fakt nevyznám a vůbec nevím co to po mě ještě chce :?

V tom okně to napíše u obou WU že program nelze spustit.
Jestli k něčemu pomůže výpis z stderr.txt, tak tady je:

SETI@home error -108 Unknown error
from boinc_init_diagnostics()
File: ../main.cpp
Line: 227

SETI@home error -108 Unknown error
from boinc_init_diagnostics()
File: ../main.cpp
Line: 227

Pokud mně nikdo neporadí, rád bych poprosil alespoň o originální aplikaci 5.12 pokud ji náhodou někdo má schovanou, testnul bych to alespoň s ní, to by snad mělo chodit.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Forest: Nemuzu to vyzkouset, ale mozna by mohlo pomoct zkopirovat tam jeste init_data.xml (do toho prave saha fce boinc_init_diagnostics) z adresare slots z nejake bezici 5.15ky. Jestli to zkusis, tak dej vedet, prip bys mohl nekam vystavit tvou verzi test. balicku.
spamoid
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od spamoid »

Zdravim,
co rikate na Crunch3rovo stazeni optimalizovanych aplikaci? Cetl jste nekdo tu diskuzi - ja ji zacal, ale zatim nemam cas to docist, ale zacatek je opravdu zajimave cteni...
Kazdopadne doufam, ze se daji kluci zase zpatky do kupy a prestanou delat blbiny, jinak jsme bez optimalizace :cry:
s.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Musim rici, ze crunch3erovy appz seti mi padaji. Stejnetak jeho boinc mi dela hovadiny. A to prakticky na vsech pocitacich. Vezre pro Linux :cry:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Bubak píše:2 Forest: Nemuzu to vyzkouset, ale mozna by mohlo pomoct zkopirovat tam jeste init_data.xml (do toho prave saha fce boinc_init_diagnostics) z adresare slots z nejake bezici 5.15ky. Jestli to zkusis, tak dej vedet, prip bys mohl nekam vystavit tvou verzi test. balicku.
OK, večer se snad dostanu k tomu abych to pořádně prozkoumal a pokud se mně podaří ten balíček s 5.15-kou rozchodit, určitě ho dám do placu.
Napadlo mě ještě jestli náhodou ty WU neblbnou kvůli tomu že tehdy ještě nebyly pro 5.15-ku a třeba ta aplikace v nich hledá něco co tam není.
Ale to je jen dohad člověka co tomu fakt nerozumí, nejsem žádnej programátor :cry:
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 FordPrefect : Ja pouzivam jeho verze seti Enhanced Linux SSE2 V5.12 by Crunch3r a podobne 5.12 a nemam s tim problem.
Libor
Zamčeno