seti aktuální stav - odpad

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza

Příspěvek od Honza »

Vypadek byl delsi nez obvykle - problem se schedulerem. Pry to opravili - tak jsem zvedavy na jak dlouho.
Honza

Příspěvek od Honza »

Mnoho noveho se deje (a zaroven bohuzel nedeje) na Einsteinu, ale zanedbavat jine projekty taky nejde :lol:

Eric psal, ze se na SETI bude postrupne rozjizdet Enhanced...vzdy par tisic WU. To je - alespon pro me - po letech dobra zprava.
Jsem zvedavy, jak se vyporadaji z obstaroznimi OS jako Win 98 a tak.
Honza

Příspěvek od Honza »

Mozna jeste par informaci, ktere by fandy do sumu mohli zajimvat.
Vsici, co pouzivaj optimalizaci, samosebou zadnou Enhanced verzi nedostanout. Bude treba editovat anonoymous platform v app_info.xml a pridat novou aplikaci.

Pak si musite stahnout
setiathome_5.12_windows_intelx86.exe and libfftw3f-3-1-1a.dll
A taky si radsi stahnete new_banner.jpg, seti512.jpg and the AUTHORS, COPYING, COPYRIGHT & soubory pro 5.12 z http://setiathome.berkeley.edu/beta/download/
Kdo betatestoval, tak mu to musi byt jasne :wink:

Chce to taky BOINC 5.2.7+ ci kolik, ktery uz umi pocitat FLOPSy. Rekneme rovnou oficialni 5.2.13 az 5.5.0 Linux.
Nabeh SETI Enhanced bude postupny, aby byl cas veci pozorovat, pripadne opravovat a aby to servery prezily. Takze bude trvat tydne nebo mozna mesic(e), nez se to cele preklopi na Enhanced.

Jak tka premyslim, budou si muset poradit nejen se starymi OS a starou verzi BOINC, ale taky se staryma masina, ktere maji malo pameti (oficialni hlemejdz zere 16, optimalizace 35, ale Enhanced potrebuje 70 MB RAM).
Jsem zvedavy, jak to bude s optimalizacema pro Enhanced. Nektere prvky tam jiz zapracovane jsou, takze nikdo nemuze cekat 5.5x rychlejsi verzi jako v pripade Einsteina...

Do app_info.xml pridejte neco ve smyslu:
<app_info>
<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>setiathome_5.12_windows_intelx86.exe</name>
<executable/>
...

Cele to pak muze vypadat treba takto:
<app_info>
<app>
<name>setiathome</name>
</app>
<file_info>
<name>setiathome_4.11_windows_intelx86.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome</app_name>
<version_num>411</version_num>
<file_ref>
<file_name>setiathome_4.11_windows_intelx86.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>setiathome</name>
</app>
<file_info>
<name>setiathome_4.18_windows_intelx86.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<version_num>418</version_num>
<file_ref>
<file_name>setiathome_4.11_windows_intelx86.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>setiathome</name>
</app>
<file_info>
<name>setiathome_5.12_windows_intelx86.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>libfftw3f-3-1-1a.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<version_num>512</version_num>
<file_ref>
<file_name>setiathome_5.12_windows_intelx86.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Osobně počkám na odladění prvních much, jelikož při současném vytížení než bych zjistil že něco funguje špatně, mohl by mně PC stát i pár dní aniž bych to věděl.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Hurá

Příspěvek od Necroman »

Důležitá zpráva:
May 4, 2006
We've started distributing work for a new version of SETI@home called SETI@home Enhanced.

Zdá se, že je to tu, ve čtvrtek byl oficiálně spuštěn SETI@home Ehnanced, tak hurá do něj :D.

EDIT /// dejvidek - Změnil sem tu barvu na zelenou, ta žlutá byla nečitelná.
Obrázek
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Re: Hurá

Příspěvek od Bubak »

Necroman píše:Zdá se, že je to tu, ve čtvrtek byl oficiálně spuštěn SETI@home Ehnanced, tak hurá do něj :D .
A kde je nejaka optimalizovana app.? Kdyz je Enh. oficialni a ne beta, tak by ji mohl nekdo pustit do sveta a nenechavat si ji pod poklickou...
Honza

Příspěvek od Honza »

Jsem si myslel, ze prijdu na forum, a bude taky predhaneni v tom, kdo kolik Enhanced spocital :?
Stahnul uz vubec nekdo nejakou? Me jich prislo 20.

@ Necroman - jo, hezky, ale to je zprava pro BFU a nektere podstatne veci tam nejsou. Takze s tim hura to tak slavne nebude.
Napriklad WU nejsou jine, ale maji pouze jiny header - 'sumova' cast je stejna.
@ Bubak - zatim optimalizace venku neni, respektive se testuje. Ale zdrojak k dispozici je, takze to nikomu nebrani... Verim, ze optimalizace brzy bude.

Tedy s tim hura...spousty lidem Enhanced nepojede, protoze:
Kdo pouziva optimalizaci a app_info.xml, ma smulu. Nejjdednodussim resenim je proste app_info smazat.
Kdo kalibruje SETI, muze mit problem - Enhanced konecne na benchmark pece, takze bude kredit alespon v ramci SETi trochu srovnatelny a nebude se lisit o nasobky.
FLOPSy jsou od verze 5.2.6, ale do verze 5.3.x nebo kolik jsou tam bugy pri downloadovani ze serveru, pokud to laguje, takze lidi se starsim BOINCem dostavaj spatne stazene Wus.
(Stesti, ze truxuv BOINC Core je tusim nekde kolem 5.3.6, takze by mel byt pouzitelny). Na SETI serveru maji ted mnohem vic spatnych downloadu
Enhanced dela problemy na Win98. Moje dohaji jsou, ze stejne budou muset odstrihnout stare rachotky jako Pentium II a nejspis i podporu historickych OS (Win 9x).
Kdo ma stary BOINC, ma pravdepodobne smulu.

pro BFU - v pohode by mely byt ti, kteri maji aktualni BOINC, do ktereho nestourali.

Take tu novinku po letech vitam, ale zaroven rikam, ze to ma jiste predpoklady.
Honza

Příspěvek od Honza »

1 ze 6 splitteru maka na porcovani sumu pro Enhanced, takze se prechod opravdu rozjizdi :Honza_pray
Fair credit, heh :Honza_clap

Mozna je dobre pripomenout, ze delka vypoctu i deadline se odviji od angle range.
Napriklad AR 0.72 se mi pocita 3 hodiny a dealine 14 dni, AR 0.9 se jeste nepocita :lol: , ale ma deadline 28 dni.
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

No nevim, kam to napsat, asi sem. Nevim, jestli to sledujete, ale Crunch3r zmenil svoje stranky.
A jako posedni novinku tam ma: Page Relaunch - official relase of SETI@Home Enhanced
Crunch3r
Nejak seti Enhanced nesleduju, ale urcite tam ma nejaky opti.
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

M1.LaN píše: A jako posedni novinku tam ma: Page Relaunch - official relase of SETI@Home Enhanced
Crunch3r
Nejak seti Enhanced nesleduju, ale urcite tam ma nejaky opti.
Yes...

http://www.guntec.de/Crunch3r/setiew.html
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

V Enhanced verzi je u autoru uveden i Tetsuji "Maverick" Rai - cili naky opti tam je :)
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Máte někdo už nějaké zkušenosti? Jak ta Crunch3rova verze počítá, kolik času sežere jednotka a v neposlední řadě jaká je kreditová efektivita oproti SETI BOINC Classicu?
Honza

Příspěvek od Honza »

@ gRis - kolik casu sezere jednotka - na to se tezko odpovida.
SETI Enhanced pouziva uplne jinou aplikaci s dost odlisnym algoritmem vypoctu (hura, konecne), takze je ve finale citlivejsi vuci (ne)moznemu signalu.
Ale predevsim se delka jednotky-vypoctu lisi podle AR - proste nejsou vsechny stejne.
Z tech 20 WU jich mam 12 spocitanych a odevzdanych, s prumernou dobou neco pres 3 hod, credit je 33. Posledni v rade ma jiny AR, takze i delka bude jina.

Kdo pouziva novejsi BOINC s pocitanim FLOPsu, tak je narokovany kredit mezi masinama prakticky identicky - proste si naroku za odvedenou praci a ne za nicnerikajici benchmark. Naopak ted plati, ze novy enhanced+BOINC ma prevahu v urcovani kreditu...pouze obcas je tam masina s starym BOINCem, ktera dostane podle FLOPsu, takze ji je benchmark taky naprd.
Konkretne na Pentiu D 820 do dela cca 20 na hodinu (asi jako v devadesatych letech na brigade :lol: ) a tudiz je to konecne srovnatelne i s vetsinou ostatnich projektu.

Je jasne, ze kredit SETI pujde dolu - mnoho hlasu volajicich po fairovem kreditu tedy bude konecne vyslyseno a nebudou tam tak nehorazne rozdily zpusobujici inflaci a vubec zpochybnujici smysl kreditu.
Karta se obraci k lepsimu.

Hadejte, kdy nahodi dalsi splitter na porcovani WU pro Enhanced?

p.s. Optimalizaci jsem nezkousel, nebyl cas.
Preci ma CNT tolik fandu do SETI, tak proc to jeste nikdo nezkusil???
Honza

Příspěvek od Honza »

Optimalizace je dobra, ale zrychleni 4-6x jako proti te stara necekejte. Na Core Duo mi jela asi o 1/3 rychleji.
Snad uz bezi u druhy splitter na porcovani WUs, takze prechod pokracuje.

Rad bych doplnil casy do tabulky u Official i Optimized Enhanced, treba nekdo pomuze... :?

Jsem zvedavy, jestli se nekdo ozve drive, nez uplne dojdou stare WUs s starou aplikaci :lol:
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Honza píše: Jsem zvedavy, jestli se nekdo ozve drive, nez uplne dojdou stare WUs s starou aplikaci
To jako vazne konci s posilanim jednotek pro puvodni SETI? Ja uz tam totiz mam 3x No work sent a zaciman se bat ze uz nebudou ;-)
Zamčeno