Procesory_0

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Ono stejně bude lepší chvilku počkat než se zjistí který kousky jdou jak přetočit, až se vychytají první chyby v Chipsetech atd.
Ale určitě bude Conroe další stupínek k lepším výpočtům na BOINC a jak to tak vypadá Intelu vrátí suverenitu na trhu.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Ceny Preslerů za posledních pár týdnů skočily hodně dolů a tak už si ho konečně asi koupím:-)
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=15124
Za 6000 už jde sehna D930 která má 2x3Ghz a 2x2MB Cache, což je fakt kombajn a s 65nm by měl i méně hřát :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

:shock: to teda cucim dokonce je D930 levnejsi nez D920 sice jenom o 100 ale i tak je to divny
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

JVC - se neni cemu divit, Intel trochu prehodnotil svoje postoje k cenove politice. Nekde jsem o tom cetl, nove procesory maji byt levnejsi, aby vytlacily starsi. Ale nevim, jestli to ma byt u vsech nebo jen u nekterych ...
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Honza

Příspěvek od Honza »

Vsak vono se vam to s Presshotem dorovna cenou elektriny pri provozu :lol:
Jo, Netburst jde konecne do kytek a dela misto necemu rozumnejsimu. Intel se konecne zacina zamerovat na vykon/watt - a tyhle vyprodejove CPU by mu pozdeji dost a opravnene kazily reputaci.
Na hrubey vykon je to ale dobra koupe...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

A co AMD?
Osobně si myslím že s těmahle cenama D-éčkových CPU od Intelu by si X2 koupil jenom blázen, protože X2 3800+ stojí minimálně o 2500,- víc a jeho spotřeba oproti D9xx je ještě větší.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

forest píše:A co AMD?
Osobne si myslim, ze AMD nezbyde nic jinyho nez odpovedet na nobe jadra od Intelu rapidnim snizenim cen. Uz aby to bylo, zacal bych se poohlizet po nejakym barebone do kteryho by sel A64 X2.
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

Tak jsem konecne doma :lol:
Jinak AMD zareagovalo na ceny Intelu - Ceny AMD
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 FordPerfekt: Nedalo to moc prace. Vlastne jsem popisoval sam sebe. ;-)
2M1.LaN: Dobra zprava, ted jeste aby pohnuli s dualcorama. V kazdym pripade si jeste min. 2 mesice pockam. A taky by uz konecne mohli vylizt z M2...
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

@ Bubak - tak to cekas spravne, meli by tou dobou vylizt uz ven tedy M2, nekdy uprostred cervna ... :lol:
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Bubal - jo, misto siditek HT je dual-core dobry. M2 nic moc super neprinese. Taky jsem o tom uvazoval, ale nelaka. To radsi Conroe.
@ forest - nejakej bulharskej Ivan provozuje D920 na 4 giga...ale nevim, jak to chladi. Kazdopadne je to pro tebe asi dobra zprava, co?
O tom jestli AMD nebo Intel uz se tady rikalo dost a mysli, ze jedna vec stale plati - zalezi na tom, k cemu to kdo chce, pripadne co pocita.
Snadno lze protiargumentovat, ze HT je horsi nez siditko, protoze v nekterych pripadech naopak cely system o 25% zpomaluje misto 25% zrychluje a ze takovouhle nehoraznost jsem u AMD nevidel.

Kvalitu kulturnich statku lze posuzovat jenom z casove perspektivy. Myslim, ze u procesoru na to lze koukat podobne.
Trebas Socket A bude kvalitni legenda, ale Netburst a Presshot si nikdo do ramecku neda. Intel ted ma sacni a dobre naslapnuto (Core Duo, COnroe)...ale to ukaze cas.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Honza: prinese podporu DDR2. To je malo?
Taky si myslim ze Intel zacal konecne delat dobry prociky. Me ted zajima jak moc na to zareaguje AMD cenou. Cena/vykon je pro me hlavni kriterium pri nakupech (s tim ze kdyz je to vyrovnane dam prednost AMD).
Pak je tu jeste dalsi imaginarni moznost... AMD prejde urychlene na 60nm a navic do nic IBM zase nacpe nejakou technologii. ;-)
shafa

Příspěvek od shafa »

bubak:
V DDR2 oproti DDR zatim krome zanedbatelne uspory spotreby nevidim jedinou vyhodu.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 shafa: Asi se nema cenu ted bavit o tom, jestli se tim Athlony zrychli vic jak zanedbatelne tak jako je tomu u Intela. Budem oba jen spekulovat.
Jediny testy co jsem zatim videl byli delany s Prescotem a u toho je celkem pochopitelny ze zvysenim pruchodnosti pameti nedochazi k vyznamnymu zrychleni. Ale pokud vis o nejakym testu s Core Duo, nebo s Conroem predem dik za link. ;-)
shafa

Příspěvek od shafa »

Bubak:
o AMD se doctes neco treba tady:
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2741

Intely me v tuto chvili moc nezajimaji, takze jsem po tom ani nepatral.
Zamčeno