Koukněte se na tento článek, sice trošku z jiného soudku, ale nevěděl jsem kat to šoupnout a novej dred se mně zakládat taky nechce
Je to tak trochu také o tom jak vzdálený signál vlasně můžeme být schopní zachytit, ikdyž zde jde o jiný projekt.
Jen drobně k síle zachytitelných signálů. Zrovna včera dávali tuším na Discovery pořad v kterém byl mimo jiné rozhovor s vědkyní z Aresiba a ta vysvětlovala, že tamní teleskop je schopen zachytit signál o stejné energii jakou vyvině sněhová vločka při svém dopadu. To mě přijde jako docela solidní citlivost ne ?
No je fakt ze toto je tak trosku reklamna retorika vedeckych institucii - "zachytime aj energiu snehovej vlocky", pripadne "dokazeme vidiet aj mincu na vzdialenost stotisic kilometrov" atd.
V podstate maju pravdu, tie pristroje su naozaj unikatne a extremne citlive, len treba to vsetko brat relativne - relativne k velkosti vesmiru.
Ani Arecibo nie je az tak strasne citlive ked si uvedomime na ake vzdialenosti ma zachytavat signaly. Z pohladu vesmirtu s nim dokazeme zachytit signal od ET akurat tak tuto "spoza rohu". Ved koniec koncov preto sa aj stavaju dalsie teleskopy ako ATA alebo SKA. To uz budu naozaj brutalne veci, Arecibo ma z tohto pohladu dost obmedzenu citlivost.
Prave v tom je aj krasa vedy, ze vsetko napreduje, citlivosti sa zvysuju, dosahy zvacsuju, atd.
Presne ako pri procesoroch, ved aj to je vlastne len veda a technologia...
Dneska jsem narazil na článeček o SETI : http://dsl.cz/index.php?akce=308 .Ale zmínka o CNT tam chybí .V článku je taky několik věcí,které se mi moc nelíbí. Jako příklady uvedu, že tam není ani slovo o BOINC nebo větu,že projekty značně zatěžují procesor. Kdybych si tohle přečetl,tak bych do počítání nešel.Nevím,když už něco píšou,proč se nepodívají třeba na web boinc.cz,kde by se dověděli vše potřebné.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Četli jste někdo článek o seti na dsl? Je to hrůza že se pořád píše o klasickým seti a o boincu ani slovo. Natož o našem týmu, kde by začátečník získal nejvíc informací.
Odkaz na článek: http://www.dsl.cz/index.php?akce=308
Něco jsem jim tam vsunul do fóra. To už je lepší to,co jsem zbastlil do místního plátku. Článek na dsl.cz fakt spíš uživatele odradí.To už je lepší nepsat nic.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Psal jsem tomu autorovi meil hned ráno a nabídl mu mimo jiné i pomoc při tvorbě něčeho rozumnějšího. Také jsem mu přiložil různé odkyzy na zdroje info ohledně BOINC a jeho projektů a vysvětlil mu že Seti již rok je také pod tímto systémem.
Ještě nic neodepsal a tak nějak začínám pochybovat že vůbec odepíše
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
forest píše:Psal jsem tomu autorovi meil hned ráno a nabídl mu mimo jiné i pomoc při tvorbě něčeho rozumnějšího. Také jsem mu přiložil různé odkyzy na zdroje info ohledně BOINC a jeho projektů a vysvětlil mu že Seti již rok je také pod tímto systémem.
Ještě nic neodepsal a tak nějak začínám pochybovat že vůbec odepíše
Já sem psal Do NASA , a taky sem čekal jestli napíší skoro pul roku, a napsali ono to trvá ten majl. Jo a psal sem do Wosintnku D.C a taky na psali ale až za dlouho.