Vynechavani vypoctu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Vynechavani vypoctu
Chtel jsem se zeptat , jestli se nekomu stava podobna vec.
Uz nekolikrat jsem prisel k pc se zapnutym Climatem a presto cpu jel na 0 % zateze. Proste po urcitem case vypocet prestane.
Je to docela neprijemny a stve me to. Pritom vse se zda byt v poradku client pusten, ale zatez cpu 0.
Dnes podle task managera stal pres 6 h.
Uz nekolikrat jsem prisel k pc se zapnutym Climatem a presto cpu jel na 0 % zateze. Proste po urcitem case vypocet prestane.
Je to docela neprijemny a stve me to. Pritom vse se zda byt v poradku client pusten, ale zatez cpu 0.
Dnes podle task managera stal pres 6 h.
-
reALTom
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo taky se mi to již stalo, důvod jsem bohužel nezjistil. Bývalo to náhodné. Teď co počítám jeden SC 4.22, je tak lehce přes 20% tuším a ještě se to nestalo. Sice zamrzí X hodin nepočítání, naštěstí model to neshodí. Stačí jen vypnout zapnout magora. Pokud to ovšem dělá na kompu bez častějšího přístupu, chtělo by to nějak ošetřit. Taky si nenapsal, zda se ti to stává u instalace jako služby či jiné. Jako prevence by stačilo dvakrát denně naplánovat automatické vypnutí/zapnutí boinc, ale to už je jen obcházení příčiny + taky ztráta nějakého výpočetního času.
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Bylo by dobré doplnit výpis z magora, kde by měl/mohl být důvod ukončení výpočtu. Dále by se tomohlo stát též z důvodů nastavení velikosti zabraného prostoru na disku. Clima je docela náročný a může se stát, že vyžere kapacitu nastavenou v General prefrence. Doporučuji zkontrolovat.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
-
Andaria
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
kolaps
Ahojky,
mám obdobný problém nechala jsem celý víkend jet Clima a po víkendu byl pc vytuhnutý a po restartu v projektu nebyla zadna prace.. jsou ty data uplne stravcena? Bylo to uz skoro 30%
dik
mám obdobný problém nechala jsem celý víkend jet Clima a po víkendu byl pc vytuhnutý a po restartu v projektu nebyla zadna prace.. jsou ty data uplne stravcena? Bylo to uz skoro 30%
dik
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: kolaps
Pokud nemáš udělanou zálohu, tak to neobnovíšAndaria píše:Ahojky,
dik
25.3.2006 17:34:59||request_reschedule_cpus: process exited
25.3.2006 17:34:59|climateprediction.net|Computation for result sulphur_iafh_100853325_1 finished
25.3.2006 17:34:59|climateprediction.net|Unrecoverable error for result sulphur_iafh_100853325_1 (<file_xfer_error> <file_name>sulphur_iafh_100853325_1_5.zip</file_name> <error_code>-161</error_code> <error_message></error_message></file_xfer_error>)
Tato chyba je ale jina a vznikla pri hrani docela narocne hry ( myslim tim na pamet a cpu.)
Vypis z climat uctu
<core_client_version>4.45</core_client_version>
<message><file_xfer_error>
<file_name>sulphur_iafh_100853325_1_5.zip</file_name>
<error_code>-161</error_code>
<error_message></error_message>
</file_xfer_error>
Pri 90 % to docela zamrzi, nejak to nechapu.
Kazdopadne takoveto chyby me zacinaji nahlodavat zda pocitam dobry projekt.
Obcas se stane,ze je clovek treba tyden mimo a byt idle takovy cas... me deprimuje.
Takze premyslim o upgradu na novou vezi manazeru, muzete mi doporucit nejstabilnejsi 5.xx?
25.3.2006 17:34:59|climateprediction.net|Computation for result sulphur_iafh_100853325_1 finished
25.3.2006 17:34:59|climateprediction.net|Unrecoverable error for result sulphur_iafh_100853325_1 (<file_xfer_error> <file_name>sulphur_iafh_100853325_1_5.zip</file_name> <error_code>-161</error_code> <error_message></error_message></file_xfer_error>)
Tato chyba je ale jina a vznikla pri hrani docela narocne hry ( myslim tim na pamet a cpu.)
Vypis z climat uctu
<core_client_version>4.45</core_client_version>
<message><file_xfer_error>
<file_name>sulphur_iafh_100853325_1_5.zip</file_name>
<error_code>-161</error_code>
<error_message></error_message>
</file_xfer_error>
Pri 90 % to docela zamrzi, nejak to nechapu.
Kazdopadne takoveto chyby me zacinaji nahlodavat zda pocitam dobry projekt.
Obcas se stane,ze je clovek treba tyden mimo a byt idle takovy cas... me deprimuje.
Takze premyslim o upgradu na novou vezi manazeru, muzete mi doporucit nejstabilnejsi 5.xx?
@Conan: dneska se mi stalo neco podobnyho, taky model skoncil s chybou -161, ale kvuli tomu, ze mi nejak blbne boinc (ale netusim proc). Jednou za cas, je to asi nahodne, zadnou souvislost jsem zatim nevysledoval mi zacne hazet chybu Couldn't write state file: system fwrite. Pokud ho restartnu tak uz zase bezi v pohode. Zrovna dneska to padlo kdyz se pocital sc model, takze sel do kytek. U jinyho projektu to az tak nevadi. Bylo spocitano asi 14%, ale protoze jsem delal asi dve hodky pred tim zalohu, tak jsem to obnovil. Vsimnul jsem si toho az po chvili, kdy uz bylo vsechno smazany a stahoval se novej model, takze jsem se jal do editace client_state.xml udajema ze zalohovanyho a zda se ze se mi to podarilo obnovit. Jinak mam boinc 5.3.12.tx36. Skoda jen ze to neni ponekud vic odolnejsi vuci chybam, kdyz nejde soubor zapsat, proc kvuli tomu musi shodit celej vypocet nechapu. Hlavne musim nejak zjistit proc dochazi k ty chybe.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
[OT]
Jak to čtu, jen si tak říkám, nakolik globální následky může mít neochota leadra dohodnout se. Trux po tom debaklu tady nejenže svýho klienta nadále nevyvíjí, ale už ani stávající změny nesynchronizuje s nejnovějšíma buildama. Takže se časem budeme muset těch super změn vzdát, páč pokrok nezastavíme
[/OT]
Jak to čtu, jen si tak říkám, nakolik globální následky může mít neochota leadra dohodnout se. Trux po tom debaklu tady nejenže svýho klienta nadále nevyvíjí, ale už ani stávající změny nesynchronizuje s nejnovějšíma buildama. Takže se časem budeme muset těch super změn vzdát, páč pokrok nezastavíme
Škoda...Ingleside píše:It looks like your client_state.xml got corrupted for some reason, and the currently released clients doesn't use the backup to recover but instead writes the "bad" copy over the backup on client-startup...
This was fixed in v5.3.17, so should safely recover if not both files are "bad", and v5.4.xx is planned released in a week or so...
[/OT]
Je to o tom zálohovat častěji. Pak to skutečně funguje tak, jak jsi popsal - přejedeš to spočtené a pak se kredit začne přičítat znovu. Jen v Results už zůstane zapsaná ta chyba až do konce.Conan. píše: Zajimalo by me kdybych pocital prakticky znova co to udela, kredit asi nedostanu, ale az bych se dostal k 90 % tak by zase kredit dostaval ?
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Ano, také už mne to postihlo, vrátil jsem se po 14 dnech z dovolené a dvouprocesorová mašina spadla skoro těsně před návratemConan. píše:Zajimalo by me kdybych pocital prakticky znova co to udela, kredit asi nedostanu, ale az bych se dostal k 90 % tak by zase kredit dostaval ?
Conan. píše:Ja to teda delat nebudu, pocitat 20 % zbytecne se mi fakt nechce
Mít 70% modelu spočítáno a nedopočítat to?. Sorry, to si ale zbytečně počítal 70%.
- Blackhat
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak moc casty jsou chyby v pocitani modelu?
Mam P4 2.80 nonHT 533MHz@INTEL board, 1GB RAM. Pocitam nonstop, na pocitaci bezi opera ~40 zalozek = 150MB v RAM, FireFox 1 zalozka = 50MB v RAM, nonstop pustene alespon jedno okno OpenOffice, Miranda + 8 aktivnich oken uzivatelu, Winamp 5.0, TotalCommander6.53, Lotus Notes, IE alepson s jednim oknem, DOS commandline, Remote administrator vetsinou i s jednim uzivatelem kteryho na druhym monitoru sleduju, do toho kazdouchvili vypaluju NERO 6, TaskManager, a v hodinovych intervalech se projizdi posta NOD32
...Clima pocitam asi 4 mesice, nedavno jsem dopocital prvni model, a pokud vim, tak jsem nemel jedinkrat problem s Boincem(climkou), natoz aby mi spadnul, ci spadnul model.
+ nedavno jsem mel problem s molexem k disku, a asi 5x se mi natvrdo kousnul PC(nez jsem prisel cim to je). I to preckal uspesne(stesti). Jinak mam u PC UPS.
Cili proc Vam clima hazi chyby? Ja si nedovedu predstavit, ze bych neco tak velkyho a pro me "zbytecnyho" jeste nejak opecovaval a zalohoval atak. To bych se na to vyprd a dal tam bezproblemovy SETI nebo Einstaina. Nastesti (tuk, tuk, tuk) mi slape klima bez problemu. Cili da se nejak ta nestabilita vysledovat napriklad s nejakym chipsetem(nForce) porpipade CPU(AMD)?
Mam P4 2.80 nonHT 533MHz@INTEL board, 1GB RAM. Pocitam nonstop, na pocitaci bezi opera ~40 zalozek = 150MB v RAM, FireFox 1 zalozka = 50MB v RAM, nonstop pustene alespon jedno okno OpenOffice, Miranda + 8 aktivnich oken uzivatelu, Winamp 5.0, TotalCommander6.53, Lotus Notes, IE alepson s jednim oknem, DOS commandline, Remote administrator vetsinou i s jednim uzivatelem kteryho na druhym monitoru sleduju, do toho kazdouchvili vypaluju NERO 6, TaskManager, a v hodinovych intervalech se projizdi posta NOD32
...Clima pocitam asi 4 mesice, nedavno jsem dopocital prvni model, a pokud vim, tak jsem nemel jedinkrat problem s Boincem(climkou), natoz aby mi spadnul, ci spadnul model.
+ nedavno jsem mel problem s molexem k disku, a asi 5x se mi natvrdo kousnul PC(nez jsem prisel cim to je). I to preckal uspesne(stesti). Jinak mam u PC UPS.
Cili proc Vam clima hazi chyby? Ja si nedovedu predstavit, ze bych neco tak velkyho a pro me "zbytecnyho" jeste nejak opecovaval a zalohoval atak. To bych se na to vyprd a dal tam bezproblemovy SETI nebo Einstaina. Nastesti (tuk, tuk, tuk) mi slape klima bez problemu. Cili da se nejak ta nestabilita vysledovat napriklad s nejakym chipsetem(nForce) porpipade CPU(AMD)?