BOINC - Tanpaku
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
BOINC - Tanpaku
další projekt zabývající se protejny http://issofty17.is.noda.tus.ac.jp/index_E.php
je to projekt z japonska, stránky již jsou částečně i v angličtině a na dalším překladu se pracuje
prozatím to běhá na boinc 4.x ale přechod na 5.x je jen otázkou času
je to projekt z japonska, stránky již jsou částečně i v angličtině a na dalším překladu se pracuje
prozatím to běhá na boinc 4.x ale přechod na 5.x je jen otázkou času

@ Rampa - opravil jsem ti odkaz, aby chodil.
Pred tydnem jsem na tento projekt koukal, a domena asi 6. radu...noc snad to zmeni na neco normalniho.
Delaj to typkove z Tokyjske univerzity. Metodu ab initio pouzivat i Rosetta.
Jinak myslim, ze typicky zdor projektu: vyvoj SW inhouse, testovani na univerzitnich masinach a pak hura do sveta.
Mohl by nekdo lidsky vysvetlit Brownian dynamic simulation?
Pred tydnem jsem na tento projekt koukal, a domena asi 6. radu...noc snad to zmeni na neco normalniho.
Delaj to typkove z Tokyjske univerzity. Metodu ab initio pouzivat i Rosetta.
Jinak myslim, ze typicky zdor projektu: vyvoj SW inhouse, testovani na univerzitnich masinach a pak hura do sveta.
Mohl by nekdo lidsky vysvetlit Brownian dynamic simulation?
Jen velmi přibližně: Týká se to pohybu neNewtonských kapalin. A co jsou nenewtonské kapaliny? To jsou různé pasty, např. i zubní, jogurt a podobné (bez urážky) srágory. Před pár dny byl na ČT2 portrét prof. Wichterleho. Tak jeho syn Kamil (byl tam vidět taky) se tím zabýval, co vím.Honza: píše:Mohl by nekdo lidsky vysvetlit Brownian dynamic simulation?
Hmm, ale tyhle simulace probyhaji zpravidla ve velmi kratkem case (nanosekundy) a i po velmi kratcich krocich (jako pikosekundy nebo mene) - je to tak?
A problemem asi obecne je, ze co nejpresneji simulovat co nejdelsi casovy usek a minimalnimi naroky na vypocty. V tom by si pak byly life-science projekty a CPDN z hlediska modelovani a simulaci podobne...
A problemem asi obecne je, ze co nejpresneji simulovat co nejdelsi casovy usek a minimalnimi naroky na vypocty. V tom by si pak byly life-science projekty a CPDN z hlediska modelovani a simulaci podobne...
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Náš tým jsem vytvořil, takže pro všechny zájemce, račte se připojit zde:
http://issofty17.is.noda.tus.ac.jp/team ... ?teamid=34
http://issofty17.is.noda.tus.ac.jp/team ... ?teamid=34
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Kedze mi ide o vedu, tak kto ma zaujem moze si pozriet strucne uvodne info o Tanpaku na BOINC.SK.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Ano, mam podobnou zkusenost. Ale vzhledem k delce 30-60 minut mi to az tak nevadi. Vice me desi to, ze tyto jednotky jsou zrejme reportvany jako client_errorvejpuste píše:Zda se mi, ze tento projekt nema checkpointy. Asi po 11% jsem boinc vypnul a pak zacal pocitat znovu od 0.
Nevite nekdo neco vic?
Libor
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
app_info.xml
U Tanpaku momentálně řeším jak dát dohromady app_info.xml soubor, abych ji rozběhl i doma, kam jsem si nakonec dal x86_64-unknown-linux-gnu boinc core. Protože teď momentálně nemám k dispozici přístup k PC s 32bit klientem, tak to musí chvíli počkat (pokud někdo z Vás nepomůže
)
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
app_info.xml by melo vypadat takhle nejak. Udelal jsem to podle app_info ze seti. Soubor BD_4.00_i686-pc-linux-gnu.exe ti muzu poslat
<app_info>
<app>
<name>Tanpaku</name>
</app>
<file_info>
<name>BD_4.00_i686-pc-linux-gnu.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>tanpaku</app_name>
<version_num>400</version_num>
<file_ref>
<file_name>BD_4.00_i686-pc-linux-gnu.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>
<app_info>
<app>
<name>Tanpaku</name>
</app>
<file_info>
<name>BD_4.00_i686-pc-linux-gnu.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>tanpaku</app_name>
<version_num>400</version_num>
<file_ref>
<file_name>BD_4.00_i686-pc-linux-gnu.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
to FordPrefect: soubor jsem si stáhl přímo ze stránek projektu - jen to .exe mne poněkud zaskočilo
Za chvíli vyzkouším ten app_info.xml.
Díky
Za chvíli vyzkouším ten app_info.xml.
Díky
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele: