BOINC - ORSA/Orbit

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Honza píše:To je prave limitovano financovanim - je potreba nejakych 50-100k US$ rocne.
To je cena asi tak pul minuty valky v Iraku (viz http://nationalpriorities.org/index.php ... Itemid=182 )
Mozna by si Amici mohli dat na tyden voraz, a hned by bylo financovani na spoustu zajimavych projektu :)
Nemyslim tim tedy, ze by vsechno meli financovat jen Amici, ale chci tim poukazat na to, jak se mrha neskutecnym bohatstvim na budovani napeti ve svete a niceni jak materialni tak lidske, misto toho aby se prostredky venovaly na neco uzitecneho.
Res
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Res »

trux píše:
Honza píše:To je prave limitovano financovanim - je potreba nejakych 50-100k US$ rocne.
To je cena asi tak pul minuty valky v Iraku (viz http://nationalpriorities.org/index.php ... Itemid=182 )
Mozna by si Amici mohli dat na tyden voraz, a hned by bylo financovani na spoustu zajimavych projektu :)
Nemyslim tim tedy, ze by vsechno meli financovat jen Amici, ale chci tim poukazat na to, jak se mrha neskutecnym bohatstvim na budovani napeti ve svete a niceni jak materialni tak lidske, misto toho aby se prostredky venovaly na neco uzitecneho.
Rád bych se vrátil k těm ostatním ti nevalčí a na rozdíl od amíků nedají už tuplem nic :(
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Ano, je to vecna skoda kolko financii sa vyhadzuje von oknom.
Na druhej strane, je to logicky dosledok materialistickej a neokolonialistickej spolocnosti ("zapadnej civilizacie").
Tesme sa na to, co nam takymto pristupom pripravi v buducnosti Cina. to bude mozno este o trocha horsie ako to, co nam teraz vystrajaju USA.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

Nemáte někdo k tomu učet :?:
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

jj, taky by se hodil...
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Mám, ale nedám :D Bohužel mám jen jeden.
Honza

Příspěvek od Honza »

IQE píše:Nemáte nìkdo k tomu uèet :?:
K cemu, kdyz neni co pocitat?
Pasquale na tom dela sam, penez nedostatek a tak to pujde pomalu.

Ale jestli te ta opravdu problematika zajima, muzes si znovu precist prvni prispevek informuji o tomto projektu, kde jsem daval odkaz na Windows verzi (tedy non-BOINC). Muzes si to stahnout, nainstalovat, stahnout aktualizovane databaze vsech objetku od planet, druzic az po ruzne sutraky, zadat co (objekty), v jakem casovem useku (datumy) a jak to chces pocitat (ruzne vychytane pocitani drah vcetne zohledneni Einsteinovy teorie relativity) a pak se kochat vysledky.
Marty McFly
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Zaznamenán pohyb na Orbitu :-)

Příspěvek od Marty McFly »

Zdravím, vypadá to , že se projekt snad probudí (probudil) :) Alespon podle tohoto:

We have finally some news. Good news. We're going to receive a very substantial donation sometime in the next four months, that will allow this project to reach the public beta phase, with support for clients for Linux/Mac OS X/Windows, new work units generated on a daily basis, and a graphical screen saver. Before then, we're going to update the orbit@home website, implementing a donation mechanism and exploring new ways to provide the funding for the project. Your ideas are welcome! One more thing: we're going to re-open for registration by new users. Welcome to the regenerated orbit@home!
Obrázek
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Huraaa. Konecne se to hybe. Uz mam ucet. :-)
Libor
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Také už mám účet, akorát je zatím dostupná aplikace pouze pro Linux (32b), takže jsem zapojil notebook. Ale stejně je momentálně maitenance, takže snad zase za hodinu.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

LiborA píše:Také už mám účet, akorát je zatím dostupná aplikace pouze pro Linux (32b), takže jsem zapojil notebook. Ale stejně je momentálně maitenance, takže snad zase za hodinu.
Ja myslim, ze momentalne stejne nemaji data, ale taky to chci soupnout na par serveru a ty se treba casem chytnou.
Tenhle projekt se mi moc libi. Uz aby se rozjel.
Jinak jsem koukal, ze tam je boinc.cz a vytvoril ho BlackKarel.
Libor
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Už jsem se do týmu zapojil :)
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Nechce se mi připojit k projektu, prý Shared memory :-( Sice se mi to podařilo prasáckou editací pár XMLek vyřešit, ale bojím se že stejně pak nezačne šlapat...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

gRis píše:Nechce se mi připojit k projektu, prý Shared memory :-( Sice se mi to podařilo prasáckou editací pár XMLek vyřešit, ale bojím se že stejně pak nezačne šlapat...
Já neměl žádný problém, nejdřív jsem si vytvořil účet přes web a pak jsem pouze nakonektil noťas (boinc 5.8.11)
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Zdá se že začali pracovat na serveru a tak to bylo nějak pochruté. Zdá se, že byla menší "chyba" v nastavení, která způsobovala odpojení od projektu při té chybě, asi to už změnili. Viz. http://orbit.psi.edu/forum_thread.php?id=204#1999
Odpovědět