Fórum

Informace a diskuse o webu boinc.cz a o tomto fóru

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Udelal jsem to jako bony(upravil jsem stejnym zpusobem adresu obrazku). Myslim ze muj podpis moc nerusi ;-)
Ono to totiz nesezere obrazek co nema nejakou akceptovatelnou priponu, to je zrejme ochrana proti hackovani IP adres jednodussimi 1337 scripty :)
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Ludkovia, posledne dni (cca tyzden) mi nekorektne zobrazuje niektore diakriticke znaky tu na fore. Ine web stranky a dokonca aj hlavny web CNT vratane clankov sa zobrazuju korektne. Robili sa nejake zmeny vo fore, ktore by to mohli zapricinit?
Nastavenie vo svojom browsery (FF 1.5) som nemenil...
Takisto mi prestalo fungovat vkladanie akychkolvek emotikoniek...

EDIT: tak s fontami som to uz vyriesil - ked som zmenil jazyk fora na cestinu, tak to zobrazuje normalne... ale problem s nefungujucim vkladanim emotikoniek pretrvava..
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Honza

Příspěvek od Honza »

Jo, CZ kravi, ale ja jsem s tim nic nedelal; pouze dejv dodelaval nejake zmeny :?
sadir
Nováček

Kódování

Příspěvek od sadir »

Nevím jestli to sem patří, ale mám drobný problém s kódováním. Na fóru se používá Windows-1250, leč ve zdrojácích je psáno, že se má použít iso-8859-1. Mozilla (i Opera) se řídí tím co je psáno a tak musím u každé stránky zadávat ručně správné kódování. Nešlo by s tím něco udělat? :roll:
Honza

Příspěvek od Honza »

Ano, patri to sem. Jinak je to obecnejsi problem, stejne jako problem s CNT.
Pokud se situace v CNT poresi, neco s tim zkusim udelat...tj. mimo nahozeni standardni osekane verze 2.0.19.

Sorry for the troubles :(
Honza

Příspěvek od Honza »

Blackhat se dnes nemohl prihlasit na forum, ale po zmene jmena a hesla se to me i dejvovi podarilo; Blackhat ale stale bez uspechu. Problem mozna vznikl tim, ze byl vcera prihlasen ze dvou pocitacu soucasne (tak to prosim nedelejte :wink: ) a zaroven zmeny u nich na siti (firewall).
Pomohlo az rucne v databazi promazavat session; snad jsem nikoho nechtene neodhlasil...
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

ja se nekdy prihlasuju soucasne ze 3 pocitacu( jinych public IP ) a zatim nebyl problem
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

2 Ford: Ja zatim taky nemel problem. Nedokazu popsat jak to vzniklo. Ale na jakej koli novej ucet jsem se prihlasil, na svuj nikoli. Nepomohlo zmenit prohlizec/smazat cookies/zmenit IP/zmenit heslo proste nic, a pritom dejv i honza se na muj ucet prihlasili. Takze zahada hlavolamu. Videl bybch to na nejakou erupci na slunci :)
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Pořád se mi nějak divně zobrazoval ve FF levý banner (cnt-stat). Trošku jsem si dovolil upravit (zestandardizovat) HTML a styly levého a pravého baneru.
Nevím kdo přesně se stará o web (forum), ale kdyby měl zájem úpravy jsou zde.
Honza

Příspěvek od Honza »

Kod delal trux a ten se v tom vyzna urcite vic nez ja. Jestli jsem tam neco pridaval nebo ubral, to je mozne.

Novej kod jsem zapracoval, ale tezko rict.
Jelikoz maji na BOINCStats podelanou db ci co, ukazuje to jinej tym a tudiz se to neda poradne odzkouset. [uz jsem myslel ze jde o sabotaz CNT, ale tim to asi neni].

Jinak ten kodu ukazuje v kazdem prohlizeci jinak - v Opera je to jak bych si predstavoval, v IE jsou banery narvany hodne o kraji, FF vubec horni okraj nema...

EDIT: Jo, tak ten kod je blbe - v Opera nelze ukazat na navigacni prvky pod pravym bannerem.
Testoval jsi to? Doporucuji testovat Opera, FF, IE, ruzna rozliseni a ruzne jazyky (kvuli pozici linku pod banery) a jejich kombinace.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Blahopřání Honzovi
Právě se dopustil 3000. příspěvku. Vzhůru do dalších tisícovek. :Honza_clap :Honza_clap , někdy :Honza_doh . :wink:
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

kód baneru

Příspěvek od LiborA »

tén kód se mi moc nezdá, v rámci ID=statA jsou dva stejné obrázky jen o kousek posunuté a evidentně v FF to nefunguje a ani v IE to podle mne nezobrazuje tak, jak měl autor v úmyslu. Operu bohužel momentálně nainstalovanou doma nemám a zatím ji instalovat nehodlám.
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Trochu sem ještě dolaďoval a předělanou verzi kódu, sem testoval - na IE a FF je OK, ale Opera má furt ten problém s překrýváním. Vyřešilo by to posunutí celého hlavního bloku o něco níž, ale zas by to vypadalo divně. Ještě si s tím pohraju.
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

2Honza: Konečně jsem doladil a pochopil vyznam na první pohled zbytečných tagů marquee, vzhled bannerů jsem testoval na IE 6.0, Opera 8.52, Firefox 1.5.0.1 a vše se zobrazovalo OK. Upravený kód je zde. Kdyby se ti něco nezdálo dej vědět, klidně i na ICQ.
Honza

Příspěvek od Honza »

Diky za snahu,

jak vidis, neni to tak primitivni, jak se na prvni pohled muze zdat - taky jsem se s tim neco potrapil :wink:

Zmenil jsem velikost a obsah toho, co se v levem baneneru pouziva. A to tak, aby bylo videt prvnich 6 projektu + totals.

Kod je ale asi stale spatne, protoze to ukazuje nasledovne: Opera 9.0, FF 1.5.0.1, IE (s mejma hodnotama); uplne vpravo je tvuj puvodni kod ve FF. Jak vidis, FF je mimo.
Navic to musi byt doladitelne, aby az pribude dalsi projekt (tj. zmeni velikost tabulky), tak to slo predelat.
Je potreba to opravdu testovat, ruzne moznosti - vcetne prihlasen/neprihlasem. Vim, mohou to byt hodiny prace s jednim blbym bannerem, ale tak to je.

Obrázek
Odpovědět