Oblíbený Projekt

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Oblíbený projekt

Seti@Home
14
30%
ProteinPredictor@Home
5
11%
CPDN
16
35%
LHC
5
11%
Einstein@Home
6
13%
Jiný - jaký
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 46

Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Jinak bych už dávno pùsobení na tomto projektu ukonèil :lol:
Hejbe mì totiž žluèí jeho náchylnost na OC PC. Díky nìmu nemùžu mít BOINC na 3,6@4,2, ale jedu na 3,6@3,95 Prescott, což je škoda :P
Sorry, ale s timhle pristupem nemuzu souhlasit.
To ze kvuli OC mohou mrvit i vysledky ostatnich projektu te nenapadlo? Mozna je CPDN lepsi v tom, ze vlastne poskytuje jakousi kontrolu integrity vypoctu, coz mi u ostatnich projektu tak nejak chybi. Tam to musi asi resit tak, ze se vsechno pocita 3x (nerikam ze zbytecne) a podobne.
Neni lepsi tech 5% vykonu radsi obetovat stabilite a ve finale mozna vetsimu vypocetnimu vykonu (ze to nebude padat a pocitat se znovu)?
Kde je potom vlastne skutecna efektivita?
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Honza píše:
forest píše:Jinak bych už dávno působení na tomto projektu ukončil :lol:
Hejbe mě totiž žlučí jeho náchylnost na OC PC. Díky němu nemůžu mít BOINC na 3,6@4,2, ale jedu na 3,6@3,95 Prescott, což je škoda :P
Sorry, ale s timhle pristupem nemuzu souhlasit.
To ze kvuli OC mohou mrvit i vysledky ostatnich projektu te nenapadlo? Mozna je CPDN lepsi v tom, ze vlastne poskytuje jakousi kontrolu integrity vypoctu, coz mi u ostatnich projektu tak nejak chybi. Tam to musi asi resit tak, ze se vsechno pocita 3x (nerikam ze zbytecne) a podobne.
Neni lepsi tech 5% vykonu radsi obetovat stabilite a ve finale mozna vetsimu vypocetnimu vykonu (ze to nebude padat a pocitat se znovu)?
Kde je potom vlastne skutecna efektivita?
Si mě předběhl, kvůli chybám při výpočtu se výkon u SETI rovná 1/3, což je naprosto tristní. Pokud by šlo do jednotky, či do exe souboru přidat jakousi kontrolu, zda je to OK, tak by výkon compů v SETI byl třeba o 50% vyšší. Pak by se jednotka posílala třeba jen 2x.
dejv
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:
forest píše:Mozna je CPDN lepsi v tom, ze vlastne poskytuje jakousi kontrolu integrity vypoctu
Na kontrolu integrity jsem použil například všemi OC používaný a doporučovaný PRIME95. V něm i po 24 hodinách na 3,6@4,2 chyb 0 a když jsem pustil CPDN, tak to spadlo po 1 minutě, tak si nejsem jistej tou integritou:-(
Možná to má problémy s přetaktem Intelu, protože na AMD Bartonu 2500@3600 to jelo bez problémů, ale to bych musel testovat na vícero kusech.
Každopádně 5% výkonu je poměrně hodně, aspoň pro mě :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

u mě stále nejvíc vede CPDN(které ale kvůli šmejdu procesorovi nemůžu pořádně počítat), potom Einstein (respektive Pirates), pak LHC a jěště trochu SETI, který ale deatachnu hned, jak se spustí na ostro Einstein(nebo až mi příjde ID)...

Příspěvek od Honza »

forest píše:Na kontrolu integrity jsem použil napøíklad všemi OC používaný a doporuèovaný PRIME95. V nìm i po 24 hodinách na 3,6@4,2 chyb 0 a když jsem pustil CPDN, tak to spadlo po 1 minutì, tak si nejsem jistej tou integritou:-(
Možná to má problémy s pøetaktem Intelu, protože na AMD Bartonu 2500@3600 to jelo bez problémù, ale to bych musel testovat na vícero kusech.
Každopádnì 5% výkonu je pomìrnì hodnì, aspoò pro mì :wink:
Prave v tom spociva poradna integrita - ne v primitivnim testu. Co Memory test? Co CPU-BURN nebo neco, co opravdu zatizi cely system (kod Prime95 je urovni starych procesoru). Co trebas zapakovat 2GB dat a testovat jejich integritu?
Poradny test stability systemu nespociva v tom, ze pustis JEDEN test a myslis si, ze mas vyhrano...

A treba je to tim, ze Intelove uz jsou na vysoke frekvenci a dal to dela potize.
A treba je to tim, ze AMD se i pri OC tolik nezahriva
A treba je to tim, ze Presshot zere jak prase a topi jak svine...
Sorry ze jsem vulgarni, ale svalovat nestabilitu OC procesoru na jeden projekt je nefer. Uz bylo mhonokrat receno, ze kdyz ti na OC pujde primitivni projekt, tak CPDN jit nemusi.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

forest píše: Na kontrolu integrity jsem použil například všemi OC používaný a doporučovaný PRIME95. V něm i po 24 hodinách na 3,6@4,2 chyb 0 a když jsem pustil CPDN, tak to spadlo po 1 minutě, tak si nejsem jistej tou integritou:-(
Možná to má problémy s přetaktem Intelu, protože na AMD Bartonu 2500@3600 to jelo bez problémů, ale to bych musel testovat na vícero kusech.
No nevim, ale CPND mi pripada jako nejstabilnejsi a bezproblemovy projekt. :) :) :)
Obrázek
Obrázek
Blackkarel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackkarel »

Souhlasím s Honzou a navíc ať si každej spočítá jestli se to vyplatí vzhedem k riziku že comp prostě odvaří (uvaří). Pak je 5 procent opravdu zanedbatelných.
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:
forest píše:Na kontrolu integrity jsem použil například všemi OC používaný a doporučovaný PRIME95. V něm i po 24 hodinách na 3,6@4,2 chyb 0 a když jsem pustil CPDN, tak to spadlo po 1 minutě, tak si nejsem jistej tou integritou:-(
Prave v tom spociva poradna integrita - ne v primitivnim testu. Co Memory test? Co CPU-BURN nebo neco, co opravdu zatizi cely system (kod Prime95 je urovni starych procesoru). Co trebas zapakovat 2GB dat a testovat jejich integritu?
Poradny test stability systemu nespociva v tom, ze pustis JEDEN test a myslis si, ze mas vyhrano...

A treba je to tim, ze Intelove uz jsou na vysoke frekvenci a dal to dela potize.
A treba je to tim, ze AMD se i pri OC tolik nezahriva
A treba je to tim, ze Presshot zere jak prase a topi jak svine...
Sorry ze jsem vulgarni, ale svalovat nestabilitu OC procesoru na jeden projekt je nefer. Uz bylo mhonokrat receno, ze kdyz ti na OC pujde primitivni projekt, tak CPDN jit nemusi.
Poprvé slyším že je Prime95 ,,primitivní test,, :shock:
Pokud vím, tak neexistuje nic, co by tak dokázalo dlouhodobě vytížit současně RAM CPU i celou sběrnici a při tom testovat stabilitu celého systému, ale možná že lidé co OC testují ještě neznají CPDN :lol:
Mimo jiné jsem to testoval i v programech ,,CPU Stability Test,, a CPUburn, také nic nenašly :?

Topením Prescotta to být taky nemůže, protože jsem ho při 3,6@4,2 vodou uchladil do 54 stupňů i po 24 hodinách plného zatížení s HT!
Voda, je voda :lol:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Voda, je voda :lol:
Stabilita je stabilita :lol:
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

forest píše:
Honza píše:
forest píše:Mozna je CPDN lepsi v tom, ze vlastne poskytuje jakousi kontrolu integrity vypoctu
Na kontrolu integrity jsem použil například všemi OC používaný a doporučovaný PRIME95. V něm i po 24 hodinách na 3,6@4,2 chyb 0 a když jsem pustil CPDN, tak to spadlo po 1 minutě, tak si nejsem jistej tou integritou:-(
PRIME95 není nic světobornýho. Prostě procák tímhle projde, je-li to tím, že to provádí jen určité operace, nebo je kód testu dělaný před 10 lety je otázka. Pokud ti CPDN spadne po minutě, tak si na Preškotu můžeš šmidlat Prime95 a hrát si s Wordem, ale na složitější projekt to není.
Nemá problém Intel, mají problémy přetaktovaný procesory u kterých si majitel myslí, že jsou stabilní.
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

forest píše:Poprvé slyším že je Prime95 ,,primitivní test,, :shock:
Pokud vím, tak neexistuje nic, co by tak dokázalo dlouhodobě vytížit současně RAM CPU i celou sběrnici a při tom testovat stabilitu celého systému, ale možná že lidé co OC testují ještě neznají CPDN :lol:
Mimo jiné jsem to testoval i v programech ,,CPU Stability Test,, a CPUburn, také nic nenašly :?

Topením Prescotta to být taky nemůže, protože jsem ho při 3,6@4,2 vodou uchladil do 54 stupňů i po 24 hodinách plného zatížení s HT!
Voda, je voda :lol:
No tak už víš, že existuje na stabilitu i něco jiného než rádoby testy zatížení CPU :lol: Testy o kterých mluvíš sem tu měl puštěný jen ze zvědavosti, jediné co prověří stabilitu počítače je praxe, tzn. čas který na tom compu strávíš. Co je mi platné, že to projde nějakym testem, když to pak řachne? :lol: není mi ten test platný vůbec....
dejv
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

já to vidím tak, že nejlepší test na stabilitu je CPDN, spočítat tak 5 jednotek, a je to jistější, než nějaký Primář95. A ještě tím prospějete dobré věci - takže testujte co nejvíc :D
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:já to vidím tak, že nejlepší test na stabilitu je CPDN, spočítat tak 5 jednotek, a je to jistější, než nějaký Primář95. A ještě tím prospějete dobré věci - takže testujte co nejvíc :D
No to je unikát, test a ještě užitečnej :)
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Z tohoto clanku o CPDN z webu/casopisu Wired:
"(Climateprediction.net) is the one that runs on my computer," said Anderson.
Kdyz uz i David Anderson misto SETI pocita CPDN, tak to uz neco musi byt :idea:
Obrázek Obrázek Obrázek

Co rikas foreste?
Obrázek Obrázek
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fatbozz »

Honza píše:Z tohoto clanku o CPDN z webu/casopisu Wired:
"(Climateprediction.net) is the one that runs on my computer," said Anderson.
Kdyz uz i David Anderson misto SETI pocita CPDN, tak to uz neco musi byt :idea:
Obrázek Obrázek Obrázek

Co rikas foreste?
Obrázek Obrázek
Bravo Davide... Jentak dal... ;) CPDN je nejlepsi ;)
Zamčeno