Nevim si rady...

Fórum o projektu Large Hadron Collider

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Tomrocek2
Nováček

Nevim si rady...

Příspěvek od Tomrocek2 »

Tak sem si zaregistroval ucet a i v manageru mam projek aktivni...ale zadny data se mi nestahuji...

Tak nevim jestli sem nezapomel nejakou aktivaci nebo co....jako pokud to nepojede tak to mazu a na tohle kaslu....
cyrda
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Nevim si rady...

Příspěvek od cyrda »

Tomrocek2 píše:Tak sem si zaregistroval ucet a i v manageru mam projek aktivni...ale zadny data se mi nestahuji...
Koukal jsem na stránky LHC http://lhcathome.cern.ch/ a vypadá to, že neni práce(tedy jestli jsem to dobře pochopil), tak zatim zkus jiný projekt, máš z čeho vybírat :)
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Ahoj,
Vítej na fóru. No hned tak dramaticky bych to neřešil. Problém není u tebe. Projekt LHC vypouští práci v blocích - řádově statisíce jednotek, bohužel si se zrovna trefil do okamžiku, kdy je práce již rozebrána, během několika dnů bude opět další k dispozici a to než stávající práci lidé spočtou, odešlou výsledky a data v CERNu vyhodnotí. Řešením je zapojit se mezitím do jiného projektu - toť obrovská výhoda BOINCu, několik projektů.
dejv
Tomrocek2
Nováček

Jeste dotaz...

Příspěvek od Tomrocek2 »

CO mam kde nastavit, nebo udelat, aby se mi stahli nove jednotky na vypocet??

Zatim jich mam vetsinou jen par v zasobe...Jinak LHC neni tak delam Predictor a Einstein... :)
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Stačí si na webu projektu nastavit větší zásobu a pak aktualizovat projekt. U LHC momentálně data nemají, takže to nepomůže.
Nastavení zásoby je společné pro všechny projekty, takže to stačí udělat jen na jednom.
Postup:
Vlez na svůj účet (zde u Einsteina)
pokračuj po ose: View or edit general preferences (zhruba uprostřed stránky) :arrow: Edit preferences (úplně dole) :arrow: Connect to network about every (skoro dole) a tam počet dní na které chceš zásobu, doporučuji tam dát maximum což je 10. Nastavení ulož (Update preferences) a pak nezapomeň v BOINC managerovi aktualizovat projekt (kliknout na projekt a dát aktualizovat). Toť vše. Překlad toho nastavení je tady.
dejv
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

dejvidek píše::arrow: Connect to network about every (skoro dole) a tam počet dní na které chceš zásobu, doporučuji tam dát maximum což je 10.
dejv
Akorát pozor na to, že tohle nastavení se Ti postupně přenese na všechny počítače na kterých počítáš (tedy pokud jsou ve stejných projektech). Takže pokud bys to chtěl mít nastavené pouze na jednom kompu, tak by asi bylo lepší využít klineta od Truxe http://boinc.truxoft.com alespoň ve verzi v5.3.12.tx38 a použít parametr work_buf_days.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

dejvidek píše: Connect to network about every (skoro dole) a tam počet dní na které chceš zásobu, doporučuji tam dát maximum což je 10.
Popis je správně, přesto mám dvě výhrady:
1) Nahrabáním jednotek na 10 dní prospíváš svému creditu, již méně projektu. Tam obvykle 3 dobráci již dávno dopočítali WU a credity čekají jen na tvoje vyzvednutí, ovšem již ne na tvůj výsledek. Mnohem hezčí je u WU vidět: "nebylo nutné posílat". To neplatí u Einsteina, který zase posílá pro začátek jen třem hostům, a těm dvoum dobrákům co dopočítali před tebou tam visí výsledek "pending" tak dlouho, než laskavě dopočítáš.
2) Pokud máš 2 projekty na jednom PC 1:1, natáhnou se ti Wu na 10 dní, ale pro každý projekt. Takže celkem na 20 dní - a můžeš mít problém s deadline.

A 3. bod u těch dvou výhrad: aspoň u LHC se většinou čekalo, až se vrátí (téměř) všechny spočtené WU zpátky k mamince a teprve pak zase vyplavili velký balík. Takže když sis "nahráb", čekali všichni ostatní na tebe.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

JardaM píše:
dejvidek píše: Connect to network about every (skoro dole) a tam počet dní na které chceš zásobu, doporučuji tam dát maximum což je 10.
2) Pokud máš 2 projekty na jednom PC 1:1, natáhnou se ti Wu na 10 dní, ale pro každý projekt. Takže celkem na 20 dní - a můžeš mít problém s deadline.
S tímto nemohu plně souhlasit. Zásoba WU se automaticky upravuje podle provozu PC i poměru času věnovaného jednotlivým projektům.
Takže pokud si na některém projektu nastavíš zásobu 10 dní, upraví se dle času který tomuto projektu věnuješ za dobu 10dní v průměru.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

forest píše: S tímto nemohu plně souhlasit. Zásoba WU se automaticky upravuje podle provozu PC i poměru času věnovaného jednotlivým projektům.
Takže pokud si na některém projektu nastavíš zásobu 10 dní, upraví se dle času který tomuto projektu věnuješ za dobu 10dní v průměru.
Tady cuknu, tenhle bod byl nejslabší. A co to ostatní?

Přiznám se: nastavoval jsem zásobu na 3 dny. Teď mám poslední 3 WU na posledním PC a zastavil jsem na něm druhý projekt (CPDN).
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

V bodě 1 je to věcí názoru. Každý má právo si nastavit zásobu dle svého, proto tato volba na projektech je.
Ovšem chápu že u projektu který vždy čeká na přijetí všeho co odeslal, či ukončení dedline může bránit velká zásoba práci všech ostatníních.
Vždy se ale myslím najdou WU které se vůbec nevrátí když někdo provede reset projektu, nebo mu klient nějak spadne, takže bych neodsuzoval lidi co si dělají velkou zásobu. Spíše se bude jednat o čekání na ukončení dedline.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

forest píše:V bodě 1 je to věcí názoru. Každý má právo si nastavit zásobu dle svého, proto tato volba na projektech je.
Ovšem chápu že u projektu který vždy čeká na přijetí všeho co odeslal, či ukončení dedline může bránit velká zásoba práci všech ostatníních.
Vždy se ale myslím najdou WU které se vůbec nevrátí když někdo provede reset projektu, nebo mu klient nějak spadne, takže bych neodsuzoval lidi co si dělají velkou zásobu. Spíše se bude jednat o čekání na ukončení dedline.
Máš pravdu je to věc názoru. Svoboda je taky právo. A přesto moje svoboda musí končit tam, kde tvoje svoboda začíná. Jinak to není svoboda, ale anarchie.

A co se týká druhé části, to spíš tvůj výrok oslabuje. Stačí ti, co padli za vlast, ty WU, které se musí opakovat. Nikdo to nemusí ještě zhoršovat/ oslabovat/ nevím správné slovo/ jedno je - syslit. Počítá jen jeden projekt: to ještě beru, dělá si zásobu. Ale to jsou nejvíce SETIáci. Počítá dva a víc: tak proč.

Víš, já mám za to, že prioritou je pomáhat dobré věci. Už se tu mluvilo o falešných kreditech. Nejsou některé tady zmíněné kredity zadarmo? Nebo ne zadarmo, tedy určitě ne z pozice spotřebovaného výkonu, spíš zbytečně - viz můj původní příspěvek.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Chápu, kdo počítá více projektů, tak by mu mělo být jedno jakou má zásobu.
Ovšem musí mít alespoň jeden projekt který nemá tak časté výpadky jako LHC, jinak by se i se dvěma projety mohl dostat na sucho.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

forest píše:Chápu, kdo počítá více projektů, tak by mu mělo být jedno jakou má zásobu.
Ovšem musí mít alespoň jeden projekt který nemá tak časté výpadky jako LHC, jinak by se i se dvěma projety mohl dostat na sucho.
OK, mír.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

U LHC se vždy bude čekat na to, až se odešlou všechny výsledky a to s ohledem na maximální zásobu, kterou projekt umí - tj. deset dní. Takže oni s tím počítají a není nic špatného mít na compu zásobů na těch 10 dní dopředu. Mám ještě v zásobě 8 jednotek a po světě se jich válí přes 25tis.
dejv
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

dejvidek píše:U LHC se vždy bude čekat na to, až se odešlou všechny výsledky a to s ohledem na maximální zásobu, kterou projekt umí - tj. deset dní. Takže oni s tím počítají a není nic špatného mít na compu zásobů na těch 10 dní dopředu. Mám ještě v zásobě 8 jednotek a po světě se jich válí přes 25tis.
dejv
Dejve, to víš, nebo jen tušíš? Prostě to je věc názoru. Pokud jsi to sledoval dnes od začátku, snad jsem to dost jasně vysvětlil.
Těch tvejch 8 WU je tak na 32 hodin max.- žádná brzda.
No a 25 nebo teď večer 22 tis. - asi dám přednost Einsteinovi, tam se žádný chrti necpou. :cry:
Odpovědět