No na spici asi az tak velmi nie, ale aj tak je to slusne... Teda bude...Miras píše:A je to tady!!! ČR opět na špici technologickýho vývoje a možná už příští rok se doškáme ADSL2![]()
Vysokorychlostni ADSL
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Aha, trocha mi chybaju konkretne ceske realie a background, takze ironiu som nepochopil.
Som zvedavy, kedy sa dostane do strdnej europy naozaj zdravy kapitalizmus (ked uz teda nic lepsie zatial nie je realne).
Som zvedavy, kedy sa dostane do strdnej europy naozaj zdravy kapitalizmus (ked uz teda nic lepsie zatial nie je realne).
Podpis
Nepleteš se jen částečně: wifi nejede na 2400 MHz, ale v pásmu 2,4 (2400 - 2485) a používá metodu rozprostřeného spektra, což je původně vojenská technologie. Zobrazením není klasický peak, ale křivka se táhne těsně nad (u vojáků i pod) hranicí rušení. Je výrazně odolná proti rušení, i když v tomto pásmu jedou vedle mikrovlnek i radary. Trik je v tom, že jejich rušení je úzkopásmové, zatímco u DSSS (direct sequence spread spectrum) jeden kanál zabere 30 MHz, do pásma se vejdou 3 vedle sebe, používají se přirozeně sebe-korekční techniky, dokonce se umí adaptovat právě na ten typ rušení, se kterým se potkává.dejvidek píše:jestli se nepletu, tak mikrovlnka (trouba) jede na 2450MHz a wifi na 2400MHz takže by se to rušit mohloMám troubu cca 3m od antény a nemám problém
dejv
Dejv:
tak bez do 5GHz, tam je to o necem jinem, pripadne misto sektorek a vsesmerovek pouzij pixlu od parku. U nas mame taky dost zadelane 2,4 GHz a plechovky o parku to vyresily velmi dobre
Miras:
Uz nejakou dobu mam 4Mbity od Karnevalu, CD stahnu cca do 20-25 minut.
Ten mi to jede na 10Mbit, jasne ze to je rychlejsi - to bez debat, ale ac obcas nejaky CD stahnu tak to realne nevyuziju. Timto nejsem proti pokroku, to vubec, naopak, ale konkretne me uz nenapada jak bych to realne vyuzil.
tak bez do 5GHz, tam je to o necem jinem, pripadne misto sektorek a vsesmerovek pouzij pixlu od parku. U nas mame taky dost zadelane 2,4 GHz a plechovky o parku to vyresily velmi dobre
Miras:
Uz nejakou dobu mam 4Mbity od Karnevalu, CD stahnu cca do 20-25 minut.
Ten mi to jede na 10Mbit, jasne ze to je rychlejsi - to bez debat, ale ac obcas nejaky CD stahnu tak to realne nevyuziju. Timto nejsem proti pokroku, to vubec, naopak, ale konkretne me uz nenapada jak bych to realne vyuzil.
5GHz je sice pěkná věc, ale bez podpory na straně providera je ti to platný jak mrtvýmu ponožkyshafa píše:Dejv:
U plechovky hrozí ono obligátní "rozbití držky" dejvovi za to, jak amaterským bastlem zaruší všechno kolem
Sic netuším na kterej můj příspěvek to má bejt reakce, ale nevadíshafa píše:Miras:
Rychlý linky mají význam tehdy, když uživatel není omezenej žádnou trapností ala FUP apod. Mít doma megabit na prohlížení stránek je docela ujetý, jenže s deseti gigama na měsíc, co víc chce člověk dělat, že? Místo stahování filmů bych si klidně dokázal představit streaming. A slušná kvalita (rozumněj alespoň DVD, raději HD-DVD), by ti i ten 10Mbit pěkně provětrala.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
2 Miras: Pokud je plechovka udělaná jak má být, tak právě že má vyzařovací diagram dost OK.....pořád lepší než zarušovat okolí nějakou všesměrovkou kterou dodávají výrobci ke kartám.
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Presně: mám kartu u které můžu regulovat výkon a mám udělanou plechovku s trychtýřem.....no a tlačím do ní jen 10% výkonu sítovky.
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz