Nové vymoženosti fora

Informace a diskuse o webu boinc.cz a o tomto fóru

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Hmm, me moje stranka funguje v Opere bez problemu. Tahle sice v Opere blbne, ale na tom testu zadny zadrhel nevidim.

EDIT: jo, uz to vidim - nejak jsem nepochopil o co presne jde. To je bug v Opere, ale naprava je trivialni. Proste zamen tag <span> za <marquee> - ocividne jej Opera sezere bez problemu. Viz moje testovaci stranka - zmenu jsem tam provedl.
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

Ne Honzo, špatně jsem se vyjádřil, šlo o ty bleděmodré a šedivé, až bílé pruhy, které tu předtím nebyly v darku.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

A nešlo by tohle rozbalování udělat i u našich podpisů?
Nebylo by to myslím špatné, že by si pak každý udělal kompletní banner všech projektů, ale zabíralo by to furt jen minimum místa a kdo by se na to chtěl kouknout, tomu by se to rozbalilo.

Možná je to blbost a nejde to udělat, ale když se nezeptám nic se nedovím že?

Každopádně bych chtěl moc pochválit Honzu a také Truxe za tohle dolaďování fóra :Honza_clap
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

@ trux - bez problemu vlozeni kodu z tve stranky nefunguje.
nejspis jsou tam nejake vazby an elemnty (prostredni a leva cast), ktera se tady nepouziva.
Tady je to tady cele v tabulka (jenom hlavicka definuje 3 do sebe vnorene tabulky)...

@reALTom - se neco podelalo na Darku ve stylu, takze to pak budu muset cele predelat od puvodni varianty...az rozchodim subSilver.

@ forest - zabiralo lo by to sice minimum mista, ale prejet kurzorem vertikalne po strance by bylo silene - desitky kb dat na cele podpisy, vyskakovaci okna atp.
Musel by se zvetsit kod na podpisy, aby se tam cely script vesel...a pak by si s tim lidi museli hrat, aby to rozchodili, neborila se grafika atp...
Moc tomu zatim nefandim.

Budu pokracovat odpoledne - ted jsme odevzli babicku do nemocnice (neplanovane), musim do skoli kvuli zkouskam, potom nakupovat, pak normalni prace...takze na sraze se s bannerama nebo podpisama ted nemam cas.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Rozbalovací nabídka je možná dobrej nápad, ale v Opeře to vypadá dost špatně. Takhle to vypadá když je to nerozbalené. A tady to je rozbalené. Kolik se ušetřilo místa? Málo.... navíc banner vpravo "nevyskakuje" ale mizí vpravo mimo obraz.
Vyskakovací podpisy bych sem nezaváděl, při přejíždění myší by to nebylo fórum ale cirkus. Možností jak zmenšit podpisy je několik, tuhle bych mezi to neřadil.
dejv
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

2 Dejv: v Opere to vypada stejne blbe jako ve vsech ostatnich browserech, protoze je to spatne implementovane. Honza neni odbornik, takze to tam tak trochu bastli. Ja na to nemam pristup, ale na me testovaci strance to funguje OK se vsemi aktualnimi browsery. Jestli najdu chvilku casu, tak k sobe zkopiruju stranku fora, zabuduju to tam poradne a dam na svuj server at to muze Honza zkopirovat.

Reseni na podpisy jsem uz navrhoval - nedelal bych to prejizdeci, ale bud klikaci, nastavovaci, nebo zapinaci/vypinaci u vsech podpisu najednou pomoci jednoho maleho knofliku nebo linku nekde v hlavicce. Je to pomerne jednoduch ve vsech pripadech, ale mozna bude potreba jednoduchy zasah do PHP kodu
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2trux: OK, myslel sem, že tohle je definitivní stav. Řešení podpisů je na uvážení každého kdo je používá. Stačí odsud vyhodit projekty, které nejedou, či podpis rozdělit na dva vedle sebe.
Bastlí (to nemyslím špatně) se tu home page fóra, aby se ušetřil každej pixel a pak tu vidíš podpis jako kráva přes pomalu půl skla....to pak má smysl upravovat home page, když stránku s pár příspěvkama máš dlouhou jako bejk, 3/4 toho zabírá podpis.
dejv
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

dejvidek píše:Řešení podpisů je na uvážení každého kdo je používá.
No to je prave ten problem. Ja bych mnohem vic uvital, kdyby to bylo na uvazeni kazdeho uzivatele, a ne abych musel koukat na desitky podpisu, kdyz jsem zrovna nekde na ceste se spatnym pripojenim a malym displayem. Dobre je to vyreseno na foru S@H - tam mam podpisy proste vypnute, a obrazky v prispevcich se mi zobrazuji jako linky, na ktere mohu kliknou, kdyz me zajimaji. Nejsou mi cpany do chrtanu i kdyz o ne zrovna vubec nestojim. Neni to tedy zase nic tak hrozneho - v nejhorsim mohu vzdycky uplne vypnout obrazky v browseru, ale spatne by to rozhodne nebylo.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

trux píše:Ja bych mnohem vic uvital, kdyby to bylo na uvazeni kazdeho uzivatele.........
S tím se počítal když se ty podpisy zaváděly, že lidi budou používat mozek. Jenže dopadlo to tak, že to tu byla galerie podpisů a né fóra, často sem fórum pročítal na mobilu, ale když vidíš že si lidi nedaj říct, tak je to šílený, omezil se alespoň počet podpisů na stránku - i když to mělo efekt krátkodobý, dneska je projektů 2x tolik, 3x víc uživatelů, takže je to zase stejný a na mobilu fórum neprohlížím, mám defaultně zapnutý obrázky, nevadí mi to, ale koukat na podpisy a mezi tím hledat text.... na to nemám nervy.
Podpis je hezká věc, ale statistik je tu tolik, že tu ani být nemusí. Kdo chce vědět kolik má kdo kreditu, má tu linků na statistiky, že by se z toho zbláznil.
dejv
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

S tymi klikacimi podpismi by to bolo naozaj asi lepsie. Hladat niekoho v statistikach je trochu otrava, je urcite jednoduchsie kliknut si na nieco namiesto podpisu a vidiet ako, kde a kolko je dany clovek momentalne aktivny (a teda napr. aj co ho eventualne zaujima). Na druhej strane velke podpisy su naozaj neuzitocne. Ja som si (ako ste si mozno vsimli) dal prednedavnom tiez podpis (neodolal som totiz tej farebnej kombinacii, ktora sa mi esteticky velmi paci), a dost som zvazoval ci ostatnych chcem otravovat v kazdom svojom prispevku oranzovym doocibijucim parriadkovym a vzdy rovnakym obdlznikom. Nakoniec som sa rozhodol ze projektov tam nemam vela a ze ta plocha nebude az tak velka, ale s malym hyperlinkom na statistiku by som mal pokojnejsie svedomie..:-)
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

2 Dejv: no to vlastne potvrzujes moje prani. Ja podpisy taky mit nemusim. Na druhou stranu je mi jedno, pokud je nekdo chce u prispevku videt - prave proto rikam, ze by to melo byt na rozhodnuti uzivatele, zda chce, aby se mu podpisy zobrazovali, nebo ne - a ne na rozhodnuti druhych, kteri je tam cpou at chces nebo ne.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2Duro: Jasně, podpisy jsou mnohem pohodlnější než statistiky, i když kouknout se na Stanleyho statistiky není problém, kliknu a vidim kdo jak je (ne)aktivní. Jenže když přijdu večer domů, na fóru je 60 nových příspěvků z toho u 15 je jeden a ten samej podpis, tak už ani na ty podpisy radši nekoukám, protože to je na obtíž.
dejv
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Tak tady je ta stranka fora (respektive ty statusy) udelana ciste a zobrazuje se spravne v MSIE, Firefoxu a v Opere:

http://boinc.truxoft.com/test.htm
TomNoteb
Nováček

Příspěvek od TomNoteb »

trux píše:Tak tady je ta stranka fora (respektive ty statusy) udelana ciste a zobrazuje se spravne v MSIE, Firefoxu a v Opere:

http://boinc.truxoft.com/test.htm
forum mi blbne ve FF 1.5
Naposledy upravil(a) TomNoteb dne pát led 06, 2006 8:38 pm, celkem upraveno 6 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

trux píše:Tak tady je ta stranka fora (respektive ty statusy) udelana ciste a zobrazuje se spravne v MSIE, Firefoxu a v Opere:
Diky za trpelivost, ted uz to snad chodi OK.
Opravil jsem drobnou chybku ve style tagu, ktery byla u praveho banneru zbytecne uveden 2x (z ruznym parametrem)- cimz se nezobrazoval ramecek ve FF (ale v Opere a IE ano).
Verim, ze jsi se korektne odhlasil z fora pred uploadem te ukazky - nechavat tam linky na sessionID neni zrovna dobre (staci je ve search&replace vymazat); snad to phpBB filtruje i podle IP :?

Jako dalsi krok vidim stale upgrade fora na 2.0.19 - ale casu ani klidu se mi ted moc nedostava (pristi tyden ocekavam mnohem lepsi).
Pak se muzeme podivat konkretne, co by se dalo delat s tema podpisama. [nektere maji krasne pozadi, ale v .PNG zabiraji pres 40kb a pak ma stranka; kdyz se sejdou 3 tam maji modemisty urcite radost; thread se statistikama ma skorem 0,5MB.
Odpovědět